Джокович се цели в "Златен шлем" през 2024 г.

Амбицията на сръбския тенисист е да спечели четирите турнира от Големия шлем и злато на Олимпийските игри

Тенис
11:00 - 20 Ноември 2023
2255
Джокович се цели в "Златен шлем" през 2024 г.

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович, който завърши годината с рекордна седма титла от финалния турнир на АТП, заяви, че има още по-големи амбиции за 2024.

"Може да се спечелят четирите турнира от Големия шлем и злато на Олимпийските игри. Винаги съм имал най-високите амбиции и цели. Няма да бъде различно за следващата година. Олимпийски злато е една от големите ми цели през 2024", обяви Джокович.

До момента единствено германската легенда Щефи Граф е печелила Откритото първенство на Австралия, "Ролан Гарос", "Уимбълдън", Откритото първенство на САЩ и злато от Олимпиадата в Сеул през 1988 година.

"Тялото продължава да ми служи добре, имам страхотен екип около себе си. Мотивацията ми за големите турнири продължава да е тук и да ме вдъхновява", каза още той, като призна, че е "много, много горд" от сезона.

"Да спечеля четири от петте големи турнира… Трудно можеше да искам повече", добави сърбинът, като каза, че това е една от най-успешните години в кариерата му дотук.

"Мачът ми срещу Алкарас в събота вечер и този срещу Синер вероятно са най-добрите ми за сезона. Да спечеля срещу Синер ши публиката, която го подкрепяше, беше невероятно. Синер трябва да продължи така, той е на добър път. Не съм единственият, който го казва. Той може да спечели турнири от Големия шлем и да стане №1. Не знам дали това ще стане следващата година или след това, но ще съм много изненадан, ако не стане.

Той, Руне и Алкарас са бъдещите трима големи. Аз ще продължа да играя, докато се чувствам способен да ги побеждавам. Веднаж след като започнат да се сритват отзад, ще бъде време да спра с тениса", каза още Джокович на пресконференция си след успеха на турнира в Торино.