Джокович се завърна с победа в САЩ, Дел Потро пропуска US Open

Спорт
11:31 - 17 Август 2023
2074
Джокович се завърна с победа в САЩ, Дел Потро пропуска US Open

Новак Джокович се завърна с победа на американска земя след две години отсъствие, като се класира за третия кръг на тенис турнира в Синсинати от сериите Мастърс 1000 след победа над испанеца Алехандро Давидович Фокина след отказване на съперника му.

Световният номер 2 спечели първия сет с 6:4, а испанецът не успя да продължи мача заради контузия в долната част на гърба.

"Той ми каза, че това е започнало преди един ден. Надявам се да е готов за Откритото първенство на САЩ", каза сърбинът след мача.

"Това не е начинът, по който искаш да печелиш. Публиката очаква мач, битка", каза още Джокович.

В четвъртък 36-годишният Новак ще се изправи срещу Гаел Монфис, който на 1 септември ще навърши 37. Французинът направи отличен мач, надигравайки австралиеца Алекс де Минор, финалист от Торонто, със 7:5, 6:4.

Денят беше разочароващ и за датчанина Холгер Руне, който трябваше да се откаже заради контузия срещу американеца Макензи Макдонолд, след като губеше в резултата с 4:6, 0:2.

Швейцарският ветеран Стан Вавринка също продължава напред в турнира, след като се наложи над друг американец - Франсис Тиафо, с 6:3, 6:4.

В същото време Хуан Мартин дел Потро реши, че тялото му не е готово за участие на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Шампионът от 2009 година в Ню Йорк написа в сряда в социалните медии, че не е достатъчно здрав, за да се завърне на корта.

Аржентинецът заяви през април, че иска изиграе прощален мач на "Флашинг Медоус" тази година, ако дясното му коляно му позволи.

Контузии на китката му попречиха дълго време да играе, след като победи Роджър Федерер на финала на Откритото първенство на САЩ през 2009. Той се възстанови, за да играе отново финал на US Open през 2018, който загуби от Новак Джокович. Травма на коляното обаче му попречи да играе от юни 2019 до един мач в Аржентина през февруари 2022.

Травма на коляното обаче му попречи да играе от юни 2019 до февруари 2022 година, когато изитра един мач в Аржентина.