Джокович ще играе в Австралия след като организаторите направиха изключение

Сърбинът обяви новината в своя профил в социалните мрежи

Топ
13:00 - 04 Януари 2022
3327
Джокович ще играе в Австралия след като организаторите направиха изключение

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще може да защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия. Това обяви самият той в профила си в социалните мрежи, публикувайки снимка с багажа и преди отпътуването си към южния континент. 

Сърбинът уточнява, че организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем са направили специално медицинско изключение. 

"Честита Нова година на всички! Желая ви здраве, любов, радост и щастие. Нека виждате, дишате и мислите за любов, уважавайте себе си и всяко живо същество на планетата. 

Беше ми приятно да прекарам време със своето семейство и любимите си хора, починах си от много дългия и успешен сезон през 2021 г.

Сега потеглям за Австралия, тъй като беше направено изключение за мен. Готов съм да живея и да дишам за тениса в следващите няколко седмици. Благодаря за подкрепата!", пише Ноле.

Първоначално организаторите на Откритото първенство на Австралия обявиха, че в турнира ще участват само ваксинирани против коронавирус тенисисти. Самият Джокович отказва директно да разкрие дали е получавал поне една доза от одобрените препарати, но се смята, че не е. Той преболедува COVID-19 през лятото на 2020 г., когато игра на организирани от него турнири в страните от бивша Югославия. 

Дълго време се смяташе, че за сърбина няма да бъде направено изключение. Той отказа участие в турнира АТР Къп, който също се провежда в Австралия. 

След решението на организаторите Ноле ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем и 10-ти трофей на кортовете в Мелбърн.