Джокович: Ще играя на Уимбълдън, ако съм в добро състояние

Спорт
12:02 - 25 Юни 2024
1047
Джокович: Ще играя на Уимбълдън, ако съм в добро състояние

Бившият водач в ранглистата на тенисистите Новак Джокович разкри при какви условия ще участва на Уимбълдън. Миналата година сърбинът загуби на финала от Карлос Алкарас. Той тренира от вчера в Лондон след претърпяната наскоро операция на коляното.

"Няма да играя само защото е Уимбълдън. Ще участвам, само ако определено осъзная, че съм в достатъчно добро състояние, за да стигна далеч и да се боря за титлата. Не съм дошъл тук, за да изиграя няколко кръга. Ще следя състоянието си ден след ден и ще направя избор въз основа на това как се чувствам аз и отборът. Ще го направим на базата на следващите четири до шест дни. Ако разбера, че мога да играя близо до или на максимума си, ще играя. Ако не, ще дам шанс на някой друг", заяви сърбинът.

"Невъзможно е да се предвиди какво ще се случи, след като турнирът започне за мен. Но засега ми харесва начинът, по който протича рехабилитацията. Все още не планирам да прекратявам кариерата си. Това определено не е последният ми Уимбълдън - искам да продължа. Тази контузия на Ролан Гарос се случи в много неподходящ момент на корта. За първи път имам толкова сериозна травма на коляното, така че се опитвам да работя върху възстановяването си всеки ден. Едно нещо, което мога да кажа със сигурност, е, че през последните две и половина седмици прекарах много часове в рехабилитация", продължи Джокович.

37-годишният Ноле обясни през какво е минал след хирургическата интервенция.

"След операцията реших, че със сигурност ще се опитам да стигна до Уимбълдън, дори и много хора да смятат, че това е нереалистично или неразумно. Много хора разсъждават, без да знаят през какво преминаваме ежедневно, и това е нормално. Но аз и моят екип разбираме какво правим ежедневно, за да мога да играя, така че съм много доволна от начина, по който се движа на корта в момента.

Правим всичко постепенно, според препоръките на лекарите.Те следят процеса още от първия ден след операцията.Нямаше да съм тук, ако не бях получил разрешение от лекарския екип. Те са много доволни от начина, по който вървят нещата, така че приемам нещата стъпка по стъпка. Все още не влагам 100 процента, но се надявам, че ще започна само след няколко дни".

Жребият за основната схема на Уимбълдън се тегли в петък. Новак Джокович е печелил турнирът на трева в "Ол Инглънд клъб" седем пъти и има общо рерордните 24 титли от Големия шлем.