Джокович: Винаги плача, когато оставям семейството и дома си

Понякога ми се иска да е различно, но съм благодарен за всичко, което животът ми е дал, заяви сърбинът

Спорт
17:40 - 13 Януари 2023
2367
Джокович: Винаги плача, когато оставям семейството и дома си

Новак Джокович признава, че да бъде далеч от семейството си никога не е било лесно за него, като разкрива, че плаче всеки път, когато напуска дома си. 35-годишният Джокович е заедно със съпругата си Йелена от повече от 15 години. Джокович и съпругата му имат две деца.

Но дори след като се ожени и стана баща, Джокович продължава да бъде силна и доминираща сила в тениса. В интервю за сръбския спортен журналист Саша Озмо Джокович отвори дума за предизвикателствата, с които се сблъсква, когато трябва да напусне дома си заради професионалната си работа.

"Не е лесно, няма златна формула. Както всеки, който пътува много поради естеството на работата си, така и аз срещам трудности, когато става въпрос за срещи със съпругата и децата ми, с родителите ми, с братята ми... Не успявам да прекарам толкова време, колкото бих искал, със семейството си - например сега ще прекарам повече от месец в Австралия.

Това ме боли, плача всеки път, когато напускам дома си. Понякога ми се иска да е различно, но пак казвам, много съм благодарен за всичко, което животът ми е дал - моите трудности са нищо в сравнение с тези на другите хора. Опитвам се да осъзнавам този факт, но семейството ми все още много ми липсва.

Заедно със съпругата ми непрекъснато търсим този баланс - понякога се получава, понякога не. Животът е такъв, точно като вълните, нагоре и надолу, така че най-важното за един мъж е да остане верен на себе си и да направи всичко възможно да се приспособи към всички обстоятелства", каза Джокович пред Озмо от Tennis Majors.

Междувременно Джокович пристигна в Мелбърн, след като спечели турнира в Аделаида. На Откритото първенство на Австралия Джокович е рекорден деветкратен шампион. Навлизайки в Откритото първенство на Австралия, Джокович има проблем с подколянното сухожилие, но той посочи, че очаква да бъде добре за откриващия турнир от Големия шлем за сезона.