Джон Тери става треньор в Саудитска Арабия?

Спорт
11:13 - 07 Септември 2023
1632
Джон Тери става треньор в Саудитска Арабия?

Бившият капитан на Челси Джон Тери е на път да направи треньорски пробив в саудитската професионална лига. Легендарният бранител е на път да поеме Ал Шабаб, след като е постигнал устна договорка с клуба.

42-годишният бивш футболист е бил потърсен от ръководството на Ал Шабаб, като се очаква Тери да подпише съвсем скоро двугодишен договор с клуба, като се очаква да получава и висока заплата.

Джон Тери в момента работи като консултант в академията на Челси, като има договор до 2024 година в клуба. От „Стамфорд Бридж“ категорично няма да му попречат, ако достигне до договорка с Ал Шабаб, което според медиите на Острова, се очаква да се случи до края на седмицата.

Ал Шабаб не се счита за един от основните претенденти за спечелването на трофея в Саудитска Арабия спрямо новата обстановка в лигата, но в предишните сезони клубът от Рияд е един от претендентите за първото място в лигата.

Като наставник Джон Тери е бил помощник на Дийн Смит в Астън Вила, както и в Лестър, но никога не заставал начело на професионален отбор. 42-годишният англичанин е водил само гарнитури от детско-юношеската школа на Челси.