Джонатан Линдсет се чуди: Наистина, не знам как точно се използва ВАР в България

Ще се борим до последно за титлата, призна норвежкият футболист на армейците

Спорт
12:13 - 17 Октомври 2022
2096
Джонатан Линдсет се чуди: Наистина, не знам как точно се използва ВАР в България

Футболистът на ЦСКА Джонатан Линдсет бързо се аклиматизира в състава на Саша Илич и е амбициран да изпълни мечтата си да се подвизава в групите на един от евротурнирите още през следващия сезон.

Той говори в предаването "Код Спорт", споделяйки интересни неща за нашите географски ширини.

"ЦСКА е клуб със страшно богата история. Това е клуб, представял българската армия. И затова много се радвам да играя на стадион "Българска армия", пред тези страхотни фенове, които винаги са шумни и ни подкрепят през цялото време. Те най-вече ме окуражават да изляза с червената фланелка и да играя възможно най-добре. А това, повярвайте е много, много важно за един футболист.

Разбира се, че мачовете с Лудогорец и Левски са ключови, но ние загубихме и двата. Те могат да решат развоя на първенство в неговия край. И в двата случая играехме като гости. Ще видим какво обаче ще се случи, когато ние сме домакини. Нека се изправят срещу нашата Армия и тогава ще видим. Нищо още не е решено, защото съм сигурен, че тогава ще е различно.

Не знам защо ЦСКА игра силно срещу Лудогорец, но срещу Левски те бяха много добре подготвени за двубоя с нас. Треньорът им избра точната за момента тактика. За другия сблъсък знаехме, че ще се изправим също срещу силен тим - този на Лудогорец. Но тогава пък ние с нашата тактика показахме, че можем да сме силни срещу силните. Така че, мисля, че нашият треньор се справи много добре в този мач. Но нямахме шанс.

Не знам как точно се използва ВАР в България. Можем да говорим за последния мач срещу Лудогорец. Имахме две ситуации за дузпа - една за игра с ръка и една, в която Шагоян беше блъснат. Не мога да разбера защо ВАР не се намеси. Може би решенията са били правилни, може би не. Но аз не видях комуникация между ВАР и съдиите. Нещо повече - въобще не съм сигурен дали го използваха.

В Норвегия няма ВАР. Поне все още. В Норвегия можеш много повече да говориш със съдиите. Има диалог по време на мача. Ако в България това се случи, почти винаги веднага ти показват картон. И реално няма смисъл да го правиш.

Точно това не харесвам в българския футбол. За мен диалогът между футболист и рефер е добро нещо. Ако съдията сбърка, би трябвало да може да го приеме. Ако аз сбъркам паса, трябва да го приема. Така че бих искал да имам тази комуникация с реферите.

Със сигурност ще бъдем в битката за титлата. Ще се борим до края. Да, загубихме от Левски и от Лудогорец. Но това са само двете ни загуби през сезона. Имаме по още един мач с тях и ще се борим да ги спечелим".