Джонсън решен на радикални действия срещу втората вълна на Covid-19

Великобритания може да наложи карантина за хора от други страни, ако заразата расте

Новини
16:54 - 28 Юли 2020
1526
Джонсън решен на радикални действия срещу втората вълна на Covid-19

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че неговото правителство има дълг да опази Обединеното кралство от втора вълна на коронавируса. Той каза това пред репортери в защита на препоръката на британските власти към техните граждани да не пътуват до Испания, ако това не е наложително, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Джонсън британското правителство трябва да предприеме "бързи и решителни действия", ако сметне, че в дадена страна отново започва да се повишава рискът от разпространение на заразата.

"Нека бъдем напълно откровени за това, което се случва в Европа, при някои от нашите европейски приятели, опасявам се, че на някои места започват да се наблюдават признаците на втора вълна на пандемията", каза британският премиер.

Решението за по-строгата препоръка по отношение на пътуванията до Испания предизвика недоумение сред някои британци, отбелязва Асошиейтед прес. Испания е най-популярната дестинация за летните почивки на поданиците на Обединеното кралство.

По думите на Джонсън Великобритания ще наложи карантини и за хора от други страни, ако случаите на зараза там растат, както беше направено с връщащите се от Испания, които подлежат на задължителна карантина след завръщането си в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

Джонсън заяви, че британското правителство има задачата и дълга да не допусне пътуващите, които пристигат от тези места, да разпространяват болестта в Обединеното кралство.