Джорджа скърби за Скилачи: Напусна ни футболна икона

Легендарният италиански нападател почина тази сутрин на 59 години

Футбол
18:03 - 18 Септември 2024
1071
Джорджа скърби за Скилачи: Напусна ни футболна икона

"Напусна ни една футболна икона, човек, който влезе в сърцата на италианците и любителите на спорта по света" - това заяви премиерът на Италия Джорджа Мелони по повод кончината на футболната звезда Салваторе "Тото" Скилачи.

Голмайсторът на Световното първенство по футбол в Италия през 1990 година почина на 59-годишна възраст тази сутрин.

Легендарният италиански нападател от 90-те години на миналия век беше диагностициран с рак на дебелото черво през 2022 година, а наскоро състоянието му се влоши и беше приет в болница в Палермо на 7 септември в тежко общо състояние.

"Той накара цяла една нация да мечтае по време на магическите вечери на Италия '90",

написа от един от бившите клубове на нападателя - Интер.

"Ние в Ювентус имахме щастието да бъдем развълнувани от него още преди онова невероятно лято от 1990 година, когато цяла Италия бе в плен на неговите енергични празнувания на гол", заявиха от Ювентус, където Скилачи играе между 1989 и 1992.

Своята почит към Скилачи изрази и президентът на ФИФА Джани Инфантино. "Скъпи Тото Скилачи, ти бе крал, който започна своя път от народа и никога не загуби връзката си с обикновените хора въпреки постигнатото величие. Където и да си, събуди се и тичай. А междувременно ние ще си пеем песента на "магическите нощи" от Мондиала в Италия", публикува Инфантино в социалните мрежи.

От Италианската футболна федерация обявиха, че във всеки мач в страната до края на седмицата ще започва с минута мълчание. Играчите на Интер ще носят черни ленти в днешния си двубой с Манчестър Сити от Шампионската лига.