Джошуа прави световно турне

Британецът ще има мачове в Пекин, Австралия и САЩ

Спорт
15:39 - 01 Септември 2022
2272
Джошуа прави световно турне

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн твърди, че подготвя световно турне за своята звезда. Британецът се надява да си върне славата, която загуби след двете поредни поражения от Олександър Усик. Джошуа загуби 3 от последните си 5 мача и кариерата му влезе в спирала надолу.

Шефът на Matchroom Boxing стартира планове за Джошуа да се бие на различни континенти. В момента няма никакви ограничения върху имената на съперниците за Ей Джей, защото той вече загуби световните си титли.

До тук Джошуа се е бил само 3 пъти извън Обединеното кралство откакто стана професионалист през 2013 г. Той загуби от Анди Руис с нокаут в 7-и рунд в САЩ през 2019 г., преди да си върне титлите на WBA, WBO, IBF, IBO шест месеца по-късно в Саудитска арабия. Мачът с Усик преди две седмици бе третата битка за Джошуа извън Великобритания.

„Имахме толкова много желания за мачове и не можехме да ги организираме поради различни ограничения. Сега най-вълнуващото е да продължим напред. Джошуа може сам да управлява кариерата си сега. Да контролира съдбата си“, заяви Хърн пред iFL TV.

„Можем да се бием с който искаме, където искаме, когато искаме. Да бъдем толкова активни, колкото желаем. Искаме да изградим отново кариерата на Ей Джей, за да атакува отново световната титла“, добави Хърн.

„Искаме да изградим турне. Желая да видя Антъни да се бие в Лондон, Пекин, Австралия, САЩ, Близкия изток. Ще бъде голяма забава. Според мен той ще се влюби в спорта отново“, завърши Хърн.