Джошуа: Ще взема единствения пояс на Фюри

Нямам проблем с това срещу кого ще се изправя, просто моята цел е безспорната световна титла, заяви британецът

Спорт
15:48 - 23 Декември 2020
2461
Джошуа: Ще взема единствения пояс на Фюри

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа е категоричен по отношение на това коя иска да е следаващата му битка на ринга. А тя очаквано е тази за шампионския пояс на WBC, въпреки твърдението на неговия притежател Тайсън Фюри, че Ей Джей се страхува да се изправи срещу него.

"Готов съм. Надъхан съм. Направих задължителна защита и точно сега искам по-малко да говоря и повече да действам. Искам в следващия си двубой шампиона на WBC Тайсън Фюри. Искам битката да е за определянето на безспорния световен шампион", заяви Джошуа в интервю за "Скай Спортс".

"След битката с Пулев казах, че ако Тайсън Фюри е човекът с поясите, тогава той е човекът, когото искам. Това означава, че съм готов да се бия с всеки, който притежава тази титла. Нямам проблем с това срещу кого ще се изправя. Просто моята цел е безспорната световна титла. Това се опитвах да кажа", добави Ей Джей.

Дългоочакваната битка между двамата британци е гореща тема от доста време. Джошуа (24-1) си върна титлите на WBA, IBF, WBO, IBO, побеждавайки Анди Руиз в реванша им през декември 2019-та. Близо три месеца по-късно Фюри (30-0-1) отне титлата на WBC от Дионтей Уайлдър, когото нокаутира в 7-мия рунд през февруари. Тайсън не се е бил, откакто пандемияга от COVID-19 се развихри по света, а Джошуа бе принуден да чака цяла година, за да защити титлата си на IBF срещу задължителния претендент Пулев.

Сега изглежда, че въпросът не опира до това дали такава мегабитка изобщо ще има, а по-скоро кога и къде ще се проведе тя. Продължаващата пандемия доведе до това, че много региони по света не са с състояние да организират събития с присъствието на фенове поради мерките за социално дистанциране. На мача между Джошуа и Пулев присъстваха едва 1000 зрители. Изборът на място за двубоя с Фюри обаче е просто формалност, що се отнася до Антъни Джошуа. Основната цел, по неговите думи, е за вкара Фюри на ринга преди да се изправи срещу друг претендент.

"Никога не съм се отказвал от битка. Бил съм се с шест или седем шампиони в кратката ми кариера. Тайсът Фюри просто е като всички тях. Няма причина да гледам на него по различен начин. Аз имам четири пояса, той има един и ще му го взема", категоричен е Ей Джей.

"В момента моите мениджъри преговарят с неговите, така че да се срещнем през 2021-ва. Надявам се пандемията да е към своя край и да можем да анонсираме този двубой както трябва", завърши Джошуа.