Judas Priest, Motörhead и Тин Лизи номинирани за Залата на славата

Легендите на рок енд рола ще бъдат удостоени с честта през 2020 година

Новини
17:19 - 17 Октомври 2019
1445
Judas Priest, Motörhead и Тин Лизи номинирани за Залата на славата

16 са номинациите в раздел "Рок енд рол" за 2020, които могат да попаднат в Залата на славата. През пролетта на следващата година някои от големите имена в музиката ще бъдат увековечени - Judas Priest, Motörhead, Тин Лизи, T. Rex, The Doobie Brothers, Soundgarden, Тод Рюндгрен, Пат Бенатар, Дейв Матюс бенд, MC5, Nine Inch Nails и Depeche Mode.

Към този списък попадат и още Notorious B.I.G., Уитни Хюстън, Kraftwerk и Rufus с участието на Шака Кан, които са номинирани за първи път.

Петте, които ще бъдат избрани, ще бъдат обявени през януари и ще бъдат официално представени на церемония в Кливланд на 2 май 2020 г.

Изпълнителите могат да бъдат номинирани само за "Рок енд рол" в Залата на славата 25 години след издаването на първия си студиен албум.

Жури от повече от 1000 артисти, историци, журналисти и членове на музикалната индустрия, както и фенове, ще изберат новия клас.

Легендите от Judas Priest за втори път влязоха в списъка.

"Отново е една голяма тръпка за нас, всичко е толкова прекрасно и един велик момент за Priest и за нашите фенове", коментира вокалът Роб Халфорд.

За пореден път, въпреки че са една от най-големите и най-влиятелни групи за хеви метъл на планетата - Iron Maiden, са пропуснати от списъка. Те не намират място сред номинираните от 2005-та насам.

По-рано през тази година Def Leppard бяха въведени в Залата на славата заедно с Radiohead, Roxy Music, The Cure, The Zombies, Stevie Nicks и Janet Jackson.