Джузепе Марота: Титлата е цел на Интер, няма да търсим заместник на Арнаутович

Бяхме разочаровани от развоя с Лукаку, защото бяхме установили отношения на привързаност, заяви шефът на нерадзурите

Спорт
17:44 - 26 Септември 2023
2311
Джузепе Марота: Титлата е цел на Интер, няма да търсим заместник на Арнаутович

"Няма да купуваме заместник на Арнаутович. Съжаляваме за контузията му, защото той се вписва много добре в този отбор. Вярвам в гъвкавостта на играчите и съм сигурен, че Индзаги ще намери решение. Не планираме нов трансфер, ще продължим с отбора, който вече имаме", заяви Джузепе Марота - изпълнителен директор на Интер.

"Много съм щастлив за Димарко, защото той е олицетворение на дълбокото чувство на принадлежност към клуба. Гордеем се с него. Той продължава да развива качествата си и вярвам, че може да стане още по-добър. Ще се срещнем с него и с нашия спортен директор Аусилио, за да обсъдим удължаване на договора. Трябва да призная, че не сме вярвали, че той може да достигне такова ниво. Сега Димарко е едно от най-добрите крила в цяла Европа", допълни шефът при нерадзурите.

"Относно договора на Мхитарян, ние преценяваме ситуацията, но сега не е момента да се задълбочаваме в темата. Ще го направим в подходящия момент и с най-голямо уважение. Ключът е желанието на играча да продължи с нас, така нещата винаги са по-лесни.

Бяхме разочаровани от развоя с Лукаку, защото бяхме установили отношения на привързаност. Но се справихме добре, като намерихме алтернативни цели. Сега това е в миналото, нека се концентрираме към настоящето. Интер съществува над 100 години и продължава да го прави, независимо от треньори, директори и играчи, които идват и си отиват. Винаги търсим нови фигури, които да бъдат в основата на проекта.

Все още сме в много ранна част от сезона и класирането няма особено значение, миналата година по това време бяхме осми с шест точки по-малко. Отвъд статистиката, това, което виждам в този отбор, е осъзнаване на какво са способни. Съзнанието, че могат да се борят за най-високите цели. В Удине, миналата година, имахме много лошо представяне, което се отрази негативно на отбора. Но ние разбрахме къде е проблема и го преодоляхме. Днес това е отбора на Симоне Индзаги, той е лидерът и играчите следват инструкциите му", допълни Марота.

"По никакъв начин не сме притеснени от старта ни в Шампионска лига. Реал Сосиедад е много качествен отбор, особено когато играят у дома, те са агресивни и имат страхотни технически способности. Те ни създадоха много проблеми.

Индзаги завъртя отбора, той пусна някои играчи, които никога не са играли заедно. Реакцията, която отборът показа, за да постигнем резултат, трябва да се разглежда като положителна. Това трябва да подчертаем. Шампионската титла в Италия е цел на едни и същи няколко отбора. Обикновено победителят е сред тях", завърши той.