Кабинетът даде 600 000 лв. за ремонт на опасен мост в Перник

Бетонните части на надлеза „Иван Вазов“ се рушат

Новини
15:27 - 02 Май 2019
8252
Кабинетът даде 600 000 лв. за ремонт на опасен мост в Перник

Отпуснати са средства в размер на 600 000 лв. за ремонт и реконструкция на пътен надлез „Иван Вазов” в Перник, съобщи общинският пресцентър. Съоръжението е строено преди повече от 30 години и свързва централната градска част с района над автогарата. Изградено е над жп линията и пътя за Кюстендил и по него не са извършвани никакви конструктивни ремонти.

Миналата година община Перник внесе в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет проект на стойност 1 млн. лв. за ремонт на пътния надлез. Реконструкцията е наложителна, защото пътното съоръжение е в окаяно състояние. Бетонните части се рушат вследствие на снеговалежите и замръзванията. При обследване е установено частично износване на конструктивните елементи. От съображения за безопасност е наложена забрана товарни автомобили над 4,5 тона да се движат по надлеза.

„Надлезът поема голяма тежест на пътникопотока за центъра на града и е едно от основните съоръжения в община Перник”, е коментирала кметът Вяра Церовска. По думите й средствата са осигурени с постановление на Министерски съвет. Кметът призова за професионално извършване на ремонтните дейности.