Кабинетът оцеля и при четвъртия трус

Новини
09:03 - 29 Януари 2020
2465
Кабинетът оцеля и при четвъртия трус

Кабинетът "Борисов-3" оцеля и при четвъртия вот на недоверие. 124 народни представители гласуваха "против", 102-ма "за" и 9 въздържали се. Опозицията - БСП и ДПС събраха само 102 гласа “за”, ГЕРБ, “Обединени патриоти” и осемте независими депутати гласуваха “против”, а “Воля” се въздържаха.

Първото гласуване по процедура бе отменено заради объркване в системата. "Системата не е виждала толкова народни представители и се стресна", отбеляза Цвета Караянчева.

От опозицията отправиха критики, че в залата не присъства премиерът Бойко Борисов. Парламентарният шеф обаче обясни, че по правило присъствието на министър-председателя не е задължително.

Атакистът Павел Шопов обаче натърти, че по-шокиращото е, че липсва новият зам.-председател Валери Симеонов. Десислав Чуколов пък се обърна към Караянчева, като отбеляза, че вероятно ги е срам от него.  

 

Причина за недоволството на опозицията този път бе провал на политиката по околната среда и водите.

Веднага след като вотът мина, Даниела Дариткова се обърна към опозицита с думите:"Фиаско за опозицията. Сценарият ви беше слаб, защото сами не си вярвахте, че ще успеете. И слайд шоуто ви беше слабо."

Красимир Ципов пък отбеляза, че вносителите на вота за последните 30 години ясно са доказали, че не могат да се справят с проблемите.