Къде е ген. Суровикин: Москва твърди, че го няма в нито един следствен арест

Новини
22:26 - 29 Юни 2023
5806
Къде е ген. Суровикин: Москва твърди, че го няма в нито един следствен арест

Генерал Сергей Суровикин не се намира в следствения арест Лефортово в Москва, нито е в други места за временно задържане.

Това съобщи пред журналисти в четвъртък отговорният секретар на Обществената комисия за наблюдение (ОПК) Алексей Мелников, цитиран от ТАСС. „През последните дни много често ми се обаждаха представители на огромен брой руски и чуждестранни медии. Те питаха:„ Вярно ли е, че Суровикин е в следствения арест? Отговарям: нито в Лефортово, нито в други следствени арести“, твърди представител на столичната ЧВК. 

Информация за ареста на Суровикин се появи в сряда в различни телеграм канали. Те заявиха, че генералът е настанен в следствения арест в Лефортово. По-късно, позовавайки се на свои източници, британското издание на „Файненшъл таймс“ съобщи за задържането му.

Суровикин е командир на руските въздушно-космически сили, заместник-командир на сборната група руски войски в зоната на НВО. 
 
Американски служители, информирани за американското разузнаване, заявиха, че висш генерал е бил предварително запознат с плановете на Пригожин да се опълчи срещу Шойгу и началника на въоръжените сили генерал Валерий Герасимов заради провалите във войната срещу Украйна, съобщи „Ню Йорк Таймс“.