Къде изчезна Лозан Панов? Черния лебед Елисавета го заточи на село

Проваленият кандидат-президент пише учебник в Монтанските гори

През ключалката
15:15 - 22 Юни 2022
9423
Къде изчезна Лозан Панов? Черния лебед Елисавета го заточи на село

Повече от 9 месеца след забележителния си провал на президентските избори като кандидат на градската десница, емблематичният съдия Лозан Панов потъна вдън земя. В началото на годината самопровъзгласеният борец срещу превзетата съдебна система се върна тихомълком във Върховния административен съд и отряза всякакви публични изяви.

Панов стои далеч от прожекторите по изрично нареждане на съпругата си Елисавета, издател на българското подразеделение на германския "Виртшафтсблат", известна в публичното пространство като Черния лебед. Lupa.bg научи, че оправната дама на практика е заточила съпруга си в семейното имение в забутаното село Превала.

Къщата на Панови в село Превала

Елисавета е заложила на кризисен пиар след тоталната излагация на Лозан по време на кандидат-президентската кампания, където той се показа тотално бос и неспособен да отговаря дори на ученическо ниво по теми, различаващи се от съдебната му практика. За капак Панов се изпокара със съратниците си от "Да, България" на Христо Иванов, като обвини партията в авторитарен модел на управление и тайно редене на листи.

В резултат изборният процент на Лозан Панов беше катастрофален - 3,68, което е в пъти по-нисък резултат от електоралния потенциал на подкрепилите го десни сили, колкото и да са бутикови. Хиляди "тъмносини" дори предпочетоха да подкрепят откровения русофил и бивш комунист Румен Радев, отколкото Лозан.

Според нашия източник в момента Панов е в "творческа почивка" и се е отдал на писане на учебник по административно право. А дали Черния лебед не му готви тримфлано завръщане след още известно време на ключов държавен пост като Главен прокурор или шеф на КПКОНПИ, предстои да разберем.