Къде са акциите на Наско Сираков? Цеката се гаври със синята легенда

Спорт
11:00 - 29 Май 2020
9158
Къде са акциите на Наско Сираков? Цеката се гаври със синята легенда

Акциите на футболен клуб Левски са все още в Дубай и не са джиросани на Наско Сираков, въпреки широко рекламираното му "поемане" на любимия отбор. Снощи изтече крайният срок, в който премиерът Бойко Борисов трябва да обяви официално дали ги приема или не, след като му бяха джиросани от Георги Попов.

Преди няколко дни министър председателят заяви, че няма да приеме ценните книжа и да предприема каквито и да е действия. Впоследствие аверът на Васил Божков Попов, който е фактическият собственик на акциите обяви, че ще изчака да мине законовият срок, след което те ще бъдат джиросани на „синята” легенда Наско Сираков. Да, ама документите нещо май се бавят по пътя.

Това даде възможност на собственика на efbet и спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов да се изгаври брутално със ситуацията в Левски в деня, в който се очаква прословутото джиро от Дубай.

"10 часа мина, няма акции, няма джиро... освен да си дам едната си акция от ЦСКА на Тити и Наско, да не са капо и това е. Друго не виждам", написа той в социалните мрежи.

Акциите, които Сашо Диков известно време разнасяше като куриер между Министерски съвет и стадион "Георги Аспарухов", в крайна сметка бяха върнати на Божков и Попов с DHL. Продължаваме да следим водевилната им съдба и обикалянето из пощите. Което всъщност е съдбовна ирония, защото именно Левски преди години става първият ведомствен соц клуб у нас под егидата на... Министерството на пощите на Цола Драгойчева.