Кадиров обяви прехвърлянето на повече от 170 бивши бойци на „Вагнер” в „Ахмат”

Новини
20:06 - 29 Октомври 2023
3230
Кадиров обяви прехвърлянето на повече от 170 бивши бойци на „Вагнер” в „Ахмат”

Повече от 170 бивши бойци на „Вагнер” продължиха да служат в специалните сили на „Ахмат”. Това съобщи в своя Telegram канал ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров.

"Бивши бойци на "Вагнер" преминават да служат в елитните специални сили "Ахмат". В следващата група, която е изявила желание да продължи да служи в редовете на нашата част, има повече от 170 войници, които имат обширно опит в бойни действия както на територията на Донбас и Украйна, така и в други горещи точки“, пише Кадиров.

Според него в момента тече мащабно попълване на личния състав на специалните сили на „Ахмат”.

"Между другото, бойците са подписвали договори и са се прехвърляли в нашия отряд и преди. Но сега все още говорим за масово попълване на личния състав. Сигурен съм, че други бивши представители ще последват този пример и ще се присъединят към редиците на специалните части на „Ахмат”. Ние от наша страна само се радваме за това. Ние ще бъдем единно приятелско семейство, което ще се бори с враговете на Русия на територията на специалната военна операция и ще защитаваме нашата Родина с всичките си усилия“, добави още Кадиров.