Кадис изпусна шампиона Реал Мадрид, Хетафе направи нулев хикс с Барса

Спорт
11:51 - 16 Май 2022
989
Кадис изпусна шампиона Реал Мадрид, Хетафе направи нулев хикс с Барса

Кадис спечели жизненоважна точка като домакин на Реал Мадрид, завършвайки 1:1 с „кралския клуб“ в мач от 37-ия кръг на Ла Лига. Точен за домакините бе Рубен Собрино, докато Мариано Диас се разписа за „кралския клуб“.

Гостите от испанската столица поведоха още в 5-ата минута, когато Родриго пусна пас към Мариано Диас в наказателното поле, където нападателят прати топката в мрежата.

В 36-ата минута Андрий Лунин направи брилянтно спасяване, след като Усама Идриси премина през защитата на „лос бланкос“ и стреля, но стражът на Реал парира топката.

Минута по-късно Лунин бе безсилен при удар на Рубен Собрино от границата на наказателното поле, с който прати топката м мрежата – 1:1.

След час игра съдията Антонио Матеу Лаос отсъди дузпа за андалусийци за нарушение на Лунин. Зад топката застана Алваро Негредо, чийто удар в долния ляв ъгъл бе спасен от вратаря на гостите.

В 83-ата минута удар с глава на Рубен Собрино мина над напречната греда. Домакините искаха дузпа в 98-ата минута, но Лаос подмина ситуацията и така двата отбора взеха по една точка от мача.

Хетафе и Барселона завършиха наравно 0:0 в мач от 37-ия кръг на Ла Лига. Двубоят беше важен за мадридчани, които се борят за своето оцеляване. Със спечелената точка домакините в днешния двубой са на 3 точки от зоната на изпадащите и почти сигурно ще запазят мястото си в елита. В същото време каталунците остават на втората позиция с 73 точки.

Старши треньорът на Барса – Шави, заложи на експериментален състав. През първата част гостите нямаха много на брой положения, като дори не отправиха точен удар по посока вратата на Хетафе. По-активни бяха столичани, но не успяха да поразят вратата на Барселона.

След почивката почти нищо не се промени. Барса вдигна леко оборотите, но трудно стигаше до чисти голови положения, макар че имаше превъзходство във владението на топката.

В 47-ата минута удар на Пиер-Емерик Обамеянг не беше точен. Четвърт час преди края Люк де Йонг стреля директно от пряк свободен удар, но топката се отби от стената.

Последната възможност в мача отново се откри пред Де Йонг в 82-рата минута. Нападателят стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

В последния си мач за кампанията Барселона приема Виляреал, докато Хетафе гостува на Елче.