Кадис опря Севиля до стената

Спорт
08:25 - 29 Октомври 2023
1766
Кадис опря Севиля до стената

Кадис и Севиля не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2 в регионалното дерби от 11-ия кръг на Ла Лига. Домакините имаха преднина от 2:0 след головете на Крис Рамос и Дарвин Мачис, но севилци успяха да наваксат и предотвратиха загубата. С попадения се отчетоха Лукас Окампос и опитният хърватин Иван Ракитич.

След ремито двата отбора остават с равен актив от 10 точки. Севиля е в серия от 4 поредни мача без победа, а Кадис – 6 поредни.

Мачът започна чудесно за домакините, които излязоха напред в резултата в 8-ата минута. Крис Рамос беше изведен в коридор. Той овладя в наказателното поле на Севиля и прати топката в мрежата за 1:0.

Точно 20 минути по-късно Кадис удвои преднината си. Мачис получи от Роджър Марти и преодоля вратаря, за да удвои аванса на домакините.

Севиля най-сетне се събуди и опита да отговори. Серхио Рамос вкара, но след намеса на ВАР голът му беше отменен заради засада.

Четири минути по-късно Севиля все пак намали изоставането си. Лукас Окампос от близко разстояние нямаше как да пропусне.

След почивката и двата тима имаха шанс за гол. Евентуално трето попадение в мрежата на гостите по всяка вероятност щеше да ги пречупи. Вместо това Кадис допусна изравняване. Час игра след първия съдийски сигнал Иван Ракитич се разписа с плътен шут от границата на наказателното поле.

До края нито един от двата отбора не предприе прекомерни рискове, което е нормално с оглед по-големи залог в регионално дерби. Резултатът 2:2 се запази непроменен. Съответно андалусийските тимове прибавиха по точка към активите си.

В следващия кръг от Ла Лига Кадис гостува на Хетафе, докато Севиля има визита на Селта Виго.