Кай Хаверц е най-високоплатеният

Германският национал ще прибира по 17 милиона паунда годишно

Спорт
15:34 - 04 Юли 2023
2904
Кай Хаверц е най-високоплатеният

Кай Хаверц се превърна в най-високоплатения играч на Арсенал, след пристигането си на „Емиратс“. Хаверц си осигури трансфер на стойност 65 милиона паунда от Челси.

24-годишният германски национал е станал най-високоплатеният играч на клуба, след като е подписал договор за 17 милиона паунда годишно. Тази заплата ще му донесе 331 хиляди паунда седмично, без бонусите, които са в зависимост от успехите на Арсенал на терена.

Твърди се, че Томас Партей (198 хиляди паунда седмично) е бил предишният най-добре платен играч на „Емиратс“. Новият голям договор на Букайо Сака му носи 300 хиляди паунда седмично.

Хаверц ще носи своята любима фланелка с номер 29, след като носеше този номер в Байер Леверкузен и Челси. Той прекара три години на "Стамфорд Бридж", като отбеляза победния гол във финала на Шампионска лига, след което спечели и Суперкупата на Европа и Световния клубен шампионат.

Хаверц вкара 32 гола в 139 мача за "сините" под ръководството на четири различни мениджъра на Челси, включително два периода с Франк Лампард. Най-важното от попаденията му беше голът срещу Манчестър Сити в Лисабон преди две години, когато лондончани си спечелиха прозвището „Кралете на Европа”, печелейки Шампионска лига.

Въпреки че играеше като нападател за Челси, Микел Артета намекна, че той може да изпълнява различна роля на „Емиратс“. Хаверц, може бързо да сдаде първото място в класацията за заплатите, след като Арсенал се съгласи да заплати 105 милиона паунда, плюс допълнителни бонуси, за Деклан Райс. Сделката ще включва плащания в размер на 100 милиона паунда плюс 5 милиона паунда под формата на бонуси, въпреки че структурата на плащанията все още се преговаря. Също се твърди, че Арсенал е се съгласил на сума от 40 милиона паунда, плюс 4 милиона паунда бонуси, за защитника на Аякс Юриен Тимбър. Така разходите на „артилеристите” за това лято, ще превишат 200 милиона паунда.