Как боли: Денков като Азис – свалиха му билборда

ЦИК нареди да се премахнат агитматериали на ПП-ДБ в София и Пловдив с лика на експремиера Николай Денков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

Новини
14:50 - 28 Май 2024
6252
Как боли: Денков като Азис – свалиха му билборда

Централната избирателна комисия (ЦИК) нареди агитационни билбордове на ПП-ДБ да бъдат премахнати.

Решението е публикувано на официалния сайт на комисията и е взето снощи, след жалба от страна на ГЕРБ-СДС за нарушение на Изборния кодекс (ИК).

На плакатите има снимки на бившия премиер Николай Денков, както и на Бойко Борисов и Делян Пеевски, а посланието гласи „Какъв искате да е вашият премиер?“.

Подобни билбордове, освен в София и Пловдив, както е посочено в жалбата, са поставени и във Варна – на кръговото кръстовище на бул. „Владислав Варненчик“ – видя фоторепортер на „Булфото“.

Централната избирателна комисия също така оправомощава председателя си

да състави акт за установеното нарушение на Денков,

се казва още в решението на ЦИК.

Досега най-скандалният случай с отстраняване на билборд е отпреди двайсет години, когато тогавашният главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов и пожарникари свалиха скандален билборд с Азис, рекламиращ новия му максисингъл „Как боли“, цъфнал точно срещу паметника на Апостола. 

„Гледам по магистралата Денков си наслагал билбордове с мен. Аз не давам на партията да ме слага, но Денков се е накачил с мен и пита „Кой искате да ви е премиер?“. Той дължи само на мен това, че е бил премиер.“, обяви на среща със симпатизанти в Разград Бойко Борисов.

„Колко пари имат тези хора? Само техните физиономии виждам по магистралите из цяла България.“, чуди се още лидерът на ГЕРБ.