Как да имаме красива кожа

Ето кои нощни навици могат да помогнат лицето ви да изглежда перфектно

Стил
11:48 - 01 Октомври 2021
1749
Как да имаме красива кожа

Повечето хора са свикнали да полагат усилия за красотата си през деня, но за да бъде красива, здрава и сияйна кожата ви и за да я предпазите от ранна поява на бръчки, трябва да се погрижите за нея и през нощта. Ето кои нощни навици могат да помогнат на кожата ви да изглежда перфектно. 

1. Правилно почистване. 

Ако пропускате вечерното почистване на кожата, време е да започнете да го правите. Почистването на грима и мръсотията от кожата е съществено за стимулирането на обновлението на кожните клетки, намаляване секрецията на себум и свиването на порите. Всички тези предпоставки създава възпаления, бръчки, акне и дехидратират кожата. 

2. Не забравяйте да хидратирате.

Хидратацията е важна както през деня, така и през нощта. Изберете хидратиращ крем, който да няма прекалено плътна текстура, която да запуши порите през нощта. Съобразете се с типа кожа, който имате. 

3. Включете нощна антистарееща терапия. 

Кожата е много възприемчива през нощта, когато сте напълно отпуснати. Това прави този период подходящ за дълбока хидратация и използване на продукти против стареене, например ретинолови серуми. Можете да ги включвате в рутината си 3-4 пъти седмично. Ексфолиращите киселини също могат да се прилагат два пъти седмично през нощта, например продуктите с алфа-хидрокси киселини. 

4. Бъдете внимателни с косата си. 


Мазната и замърсена коса може да влоши състоянието на кожата, като пренесе бактерии и мръсотия по нея. Ако кожата ви е мазна и склонна към акне, трябва да бъдете по-бдителни към косата си, да я държите винаги чиста и по възможност далече от кожата на лицето, например да я връзвате.  

5. Променете позата за сън. 

При някои пози за сън кожата е по-склонна към поява на бръчки, отколкото при други. Ако спите на една страна и лицето ви е заровено във възглавницата, това предизвиква намачкване на кожата и предразположение към поява на кожни гънки, фини линии и бръчки. Променете позата за сън с такава, при която лицето и шията ви нямат плътен контакт с възглавницата, пише  az-jenata.bg. 

6. Сменяйте редовно калъфката. 

По калъфката на възглавницата се събират всевъзможни нечистотии – мъртви кожни клетки, себум, пот, акари и други замърсявания, които вредят на кожата. Сменяйте калъфката на всеки няколко дни. 

7. Почистете въздуха. 

Редовното проветряване на въздуха в спалнята, както и включването на уред за пречистване на въздуха са важни моменти от грижата за кожата през нощта. Чистият въздух допринася за превенцията на бръчки, кожни възпаления, акне, алергии.