Как да минимализирате бръчките около очите

Ретинолът изсветлява зоната около очите и насърчава обмяната на клетките

Стил
17:41 - 25 Март 2024
24093
Как да минимализирате бръчките около очите

Известно е колко деликатна е кожата около очите, поради което е необходимо повече внимание когато нанасяте кремове и коректори. Пачи крак са бръчките, които се образуват около ъглите на очите, където кожата е много деликатна. Те се образуват с течение на времето и се причиняват от мимиките на лицето, слънцето и загубата на колаген. За щастие, тъй като този тип бръчки са толкова фини, те могат да бъдат изгладени по-лесно.

А ето и как да се справите със състоянието пачи крак веднъж завинаги

Изберете по-изглаждащи кожата съставки като кремовете за очи с ретинол, планинска арника, хидратиращи пептиди и стягащия кофеин. са чудесни възможности за изглаждане на пачия крак с течение на времето, Препоръчвааме да търсите продукти, съдържащи една или повече от тези съставки.

Ретинолът изсветлява зоната около очите, насърчава обмяната на клетките и изглажда бръчките с течение на времето. Планинската арника помага за стягане на деликатната кожа около очите, като същевременно намалява възпалението. Кофеинът помага за премахване на подпухналостта в зоната около очите и подхранва кожата. И накрая, пептидите помагат за насърчаване на здрава кожна бариера.

Зоната около очите е не само най-деликатната част на лицето, но и най-тънката? Именно заради това се нуждае от слънцезащита, за да се предотврати фотоувреждане. Дерматолозите препоръчват да нанесете тънък слой слънцезащитен крем в областта на очите и около слепоочията, за да предотвратите бъдещи фини линии и да избегнете задълбочаване на пачи крак. Опитайте лек продукт с минимум 30 фактор, който да не тежи на кожата и да не запушва порите.

Опитайте светлинна терапия - тази терапия има редица доказани предимства, включително намаляване на акнето и упоритите тъмни петна. Тя също така може да помогне за изглаждане на текстурата на кожата и да увеличи производството на колаген? Дерматолозите препоръчват използването на червена светлина за намаляване на бръчките и повишаване на колагена, а зелената светлина за цялостно подмладяване на кожата. Те съветват да се прави една 20-минутна сесия дневно, като настройките на светлините да се сменят всеки път.

Лицева йога – комбинирането на качествена козметика с масажи и лицева йога може да доведе до впечатляващи резултати, особено за намаляване на пачия крак.