Как да оформим веждите си сами с конец

Специалната техника, при която се прави спираловидно усукване на памучен конец в две нишки и оформянето на триъгълник, произхожда от Индия

Стил
17:36 - 15 Април 2024
13147
Как да оформим веждите си сами с конец

За да оформите веждите си правилно, трябва да спазвате няколко правила, за да сте сигурни, че арките ви ще изглеждат безупречно и ще можете да избегнете всякакви козметични неуспехи. На първо място, не забравяйте да отстранявате само излишните косъмчета под долната линия на веждите. Изскубвайте само отделни косъмчета, растящи над горната линия на веждите. Не забравяйте обаче да не нарушавате естествената форма на веждите си. Прекомерното изскубване на горната линия на веждите може да доведе до неправилни пропорции, асиметрия на веждите и несъответствие на веждите с формата на лицето ви. За съжаление грешките, допуснати при оформянето на горната линия на веждите, трудно се поправят по-късно.

Премахването на нежеланите косми с помощта на конец става все по-търсено. Той може както да го пресече, така и да го извади от корена, при това без болка.

Специалната техника, при която се прави спираловидно усукване на памучен конец в две нишки и оформянето на триъгълник, произхожда от Индия. Чрез нея всеки косъм или дори цяла линия, могат да се извадят безпроблемно. Това намалява до някаква степен окосмяването в конкретната зона и води до изтъняване на косъмчетата, които изникват след това. Ефектът от процедурата трае между 2 и 3 седмици.

Обикновен конец (за предпочитане памучен) се усуква около нежелания косъм и с негова помощ, косъмът се изтръгва от корен. Конецът се връзва на кръг, пресуква се леко и с малко тренировки се използва за изскубване на космите.