Как да опазим кожата на ръцете от честото дезинфекциране

Редовното миене на ръцете е задължително особено сега - по време на пандемията от коронавируса

Бюти
17:00 - 31 Март 2020
1926
Как да опазим кожата на ръцете от честото дезинфекциране

По този въпрос няма две мнения - колкото по-често миете ръцете си, толкова по-вероятно е да не се заразите с коронавирус. А всички знаем, че прекалено честото миене на ръце води до изсъхване на кожата им.

Ето защо преди да сметнете, че за вас е неотложно да отскочите до аптеката, за да се снабдите с крем за ръце, можете да пробвате да си направите сами домашен хидратиращ крем.

Използвайте само домашни продукти, с които вероятно вече сте се запасили. По този начин ще предпазите кожата на ръцете от честото миене.

Ето кои средства се препоръчват за тази цел:

Зехтин

Превареният зехтин е чудесно средство за хидратиране на напукана кожа на ръцете.

Можете директно да го втриете в ръцете си (след като е изстинал естествено) и ако разполагате с домакински ръкавици, постойте с него няколко часа.

Употребата на ръкавици се изисква, единствено защото ръцете ви ще са прекалено мазни, за да ги използвате за каквото и да е.

Кисело мляко

Е, ако вече сте заредили хладилника си предвид препоръките на властите да не се излиза навън, то няма как да не сте се снабдили и с кисело мляко.

Млечната киселина, съдържаща се в него, води до регенерация и заздравяване на кожния епидермис. Това е и причината то да се използва дори и след изгаряне.

Когато сте приключили домакинската си работа, просто намажете ръцете си с кисело мляко, постойте така около 20 мин. (естествено без да пипате нищо), след което измийте ръцете си само с хладка вода (без използване на сапун и дезинфектанти).

Намажете ръцете си с обичайния крем за ръце. Още по-добре със споменатия преварен зехтин. Така ще се погрижите за ръцете си, чиято кожа вероятно е започнала да страда заради честото миене.

Мед

Не си мислете, че ползите от меда могат да се извлекат от него само при консумацията му. Той е и чудесно средство за хидратиране на кожата.

Той обаче се явява един най-добрите хидратиращи средства за кожата ви, които същевременно биха я предпазвали от изсушаване в продължение на часове. Ето защо, ако искате да опазите кожата на ръцете си, ще трябва да се отдалите малко време за домашни процедури.

Престоят с намазан мед върху ръцете следва да е около 30 мин. Няма да можете да пипате нищо, защото медът, за разлика от зехтина, не е толкова мазен, но е лепкав. Така че изчакайте търпеливо и след това го отстранете с топла вода.