Как да се храним здравословно в офиса ?

Носете си супи и салати от вкъщи, вместо да ядете фаст фууд

Здраве
07:57 - 26 Март 2019
2913
Как да се храним здравословно в офиса?

Често в офиса ни е по-лесно да прибегнем до нездравословната фаст фууд и да изядем някой сандвич, парче пица, чипс или разни други сухи храни. Но има далеч по-добри начини да задоволим глада си на работното място, при това със здравословна храна. И обяснението, че няма условия за това са само начин да обясним нехайството си към собственото си здраве.

Салата, приготвена вкъщи или дори нарязана набързо в офиса, няма да ни отнеме повече от пет минути от ценните работни мигове. Нищо не ви пречи част от яденето, което готвите вкъщи да отсипете и за работата, особено ако в офиса имате хладилник.

Друг прост обяд, който можете да се приготви в офиса е крема сирене и бисквити. Използвайте крекери, нарязани кисели краставички и черен пипер. Поставете една лъжица прясна сметана сирене обезмаслено и се наслаждавайте. Плодова салата също е много подходяща за обяд в офиса. Към нея може да се прибави кисело мляко.

Специалистите по хранене препоръчват на обяд винаги да се изяжда по една купа със супа – било то крем супа от зеленчуци, пилешка или телешко варено. Направете вкъщи вашата любима супа.

Замразете супата на порции. Вземете част от нея от фризера в нощта преди работа и я дръжте в хладилника. На обяд затопляте само в микровълновата фурна в офиса. Ако се придържате към вземане на обедните здравословни рецепти, дори когато сте в офиса, ще видите, че постоянният глад който изпитват или тъпченето вечер ще намалее рязко и значително.