Как да се преборим със стареенето на кожата на лицето

Носете слънцезащитни продукти всеки ден, пийте повече вода, списъкът за превенции е дълъг

Стил
17:06 - 06 Януари 2023
37071
Как да се преборим със стареенето на кожата на лицето

Чували сте го стотици пъти – най-добрият начин за борбата със стареенето е да го предотвратите изобщо. Носете слънцезащитни продукти всеки ден, пийте повече вода, намерете и се придържайте към ефективен режим за грижа за кожата – списъкът за превенции е дълъг. Ако все още не сте започнали, никога не е твърде късно да приложите здравословни навици като изброените в своето ежедневие.

Но въпреки че не може да се отрече, че превенцията ще забави процеса, съвсем нормално е да забележите признаци на стареене с течение на времето – независимо колко усърдни може да сте в полагането на най-добра грижа за кожата си.

Използвайте ретинол

Ретинолът е супер герой в грижата за кожата. Помага при почти всеки кожен проблем, за който може да се сетите – фини линии и бръчки, слънчеви петна, неравномерен тен на кожата, акне и други. Въпреки че тази съставка в своята най-мощна форма е нещо, което трябва да бъде предписано от дерматолог, сега има все повече продукти в местните дрогерии, които включват ретинол във формулата си.

Има няколко нежелани реакции, които може да забележите, когато започнете да използвате ретинол, като зачервяване и лющене, така че е най-добре да стартирате с по-малки количества и постепенно да увеличавате дозата си. Освен това съставката повишава чувствителността към слънцето, така че я използвайте само вечер. И както при всеки нов продукт във вашата рутина за грижа за кожата, винаги е добре първо да се консултирате с дерматолог.

Включете хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е водният резервоар на кожата и естествен компонент, който действа като гъбна молекула, способна да задържи вода до 1000 пъти собственото си тегло. Това е героят в света на грижата за кожата, който помага да се абсорбира влага и да се създава по-голяма плътност. Намира се естествено в тялото ни, но с напредване на възрастта се нуждаем от все повече и повече, тъй като хидратацията ни намалява.

Когато се прилага локално, хиалуроновата киселина може да проникне в горните слоеве на кожата, където благоприятства възстановяването на тъканите, еластичността и хидратацията. Всичко това придава на визията ви онзи младежки вид, за който всички жадуваме. Освен това киселината предпазва кожата от слънчевите лъчи.

Опитайте акупунктура

Когато сте стресирани или се чувствате неуравновесени в живота, това неизбежно ще се прояви върху кожата ви и козметичната акупунктура може да е отговорът, който търсите. Това е форма на древна китайска медицинска процедура, която включва поставяне на малки игли в различни части на тялото, за да помогне с всякакви проблеми – от болки в гърба до мигрена – и сега се смята като подходяща процедура против стареене.

Като накарате професионалист да вкара тези малки игли в определени точки, кръвообращението се подобрява и кръвта започва да тече по-ефективно, което позволява на тялото да се подмлади и да укрепи собствените си сили против стареене. Когато се практикува козметично, акупунктурата е безболезнен начин да направите голяма разлика в намаляване на бръчките, повдигането на кожата, намаляването размера на порите и други. Може да срещнете процедурата и под името „акупунктурен лифтинг на лицето“.

Лицеви масажи

Това е лесна практика, която може да правите у дома. Помислете за нея като за тренировка на вашата кожа с видими резултати. Масажът на лицето насърчава притока на кръв и повишава мускулния тонус. Това не само ще озари тена ви и ще насърчи обновяването на клетките, но също така ще направи кожата ви по-стегната и повдигната. Най-хубавото е, че масажът на лицето има незабавно видими резултати, защото освобождава токсините, което, от своя страна, намалява подпухналостта и други признаци на умора.

Най-важното нещо преди да започнете процедурата е да измиете ръцете и лицето си. След това затоплете малко количество олио, серум или концентрат между ръцете си, за да омекотите кожата на пръстите. С внимателно, но със стабилно натискане започнете да разтривате лицето си, като стартирате от лимфните възли под ушите, надолу към гърлото и отново нагоре към линията на челюстта. След това преминете към страничните части на лицето.

За да изгладите фините линии, докоснете върха на пръстите си между веждите и леко започнете да ги движите към външната част на лицето. Повторете движението по цялото чело, като леко издърпвате кожата си. Не забравяйте да бъдете много внимателни в зоната около очите, където кожата е най-тънка и лесно може да се нарани. Поставете пръсти от двете страни на носа си и леко ги разтрийте нагоре към слепоочията. Това действие ще помогне за премахване на подпухналостта.