Как да се справим с изтощената коса – изпитани рецепти

Избягвайте да я третирате с химикали, поддържайте добрата й хигиена и най-важното, подхранвайте я редовно с подходящи маски

Стил
15:49 - 31 Август 2022
2432
Как да се справим с изтощената коса – изпитани рецепти

Изтощената коса е един от най-честите проблеми, с които се сблъсква всяка съвременна жена. Подлагането на най-различни манипулации, както и използването на неподходящи козметични продукти, могат да окажат пагубно влияние върху състоянието и здравината на косъма. И ето, проблемът вече е налице, косата се е изтощила и съвсем не изглежда така, както ние бихме желали. Какви мерки можем да вземем в този случай?

Преди всичко, трябва да промените навиците си и да започнете да се грижите по-добре за вашата коса. Избягвайте да я третирате с химикали, поддържайте добрата й хигиена и най-важното, подхранвайте я редовно с подходящи маски за изтощена коса. Разбира се, в търговската мрежа ще намерите много продукти за третиране на изтощена коса, но ако искате да заложите на маските с натурални продукти, тук ще ви предложим няколко рецепти, които лесно могат да бъдат приготвени у дома.

Маска за коса със зехтин

Разбийте добре две пресни яйца, най-добре с миксер, но може и ръчно, важното е да се получи хомогенна смес. Към нея добавете 5 с.л. зехтин, който предварително леко сте затоплили. Разбъркайте отново и втрийте добре сместа в корените на косата. С помощта на четка, продължете нанасянето по цялата дължина, след което увийте косата с найлон и отгоре поставете топла кърпа. Маската трябва да престои 20 мин., а след това можете да изплакнете косата с хладка вода. Измийте косата, най-добре с шампоан за ежедневна употреба.

Маска с банан, мед и мляко

Пасирайте добре един добре узрял банан и добавете към него 2 с.л. пчелен мед и половин чаена чаша кисело мляко. Разбъркайте добре сместа и намажете косата, като отново започнете първо от корените. Освен, че ще подхрани косата ви, тази маска и ще я хидратира отлично. Трябва да престоите с нея 20 мин., след което измийте косата с шампоан и добавете балсам.

Маска за коса с бадемово масло

Към една супена лъжица сметана добавете една чаена лъжичка бадемово масло. Така приготвената смес втрийте в корените на косата и изчакайте няколко минути, за да подейства. След това можете да измиете косата с шампоан. Тази маска е отлична, когато не разполагате с много време. Можете да я приложите докато сте в банята.