Как да си махнем сами гел лака

Достатъчно е да имаме една по-твърда пила за нокти, лакочистител, тампони, фолио и малка дървена шпатула

Бюти
16:00 - 25 Март 2020
1612
Как да си махнем сами гел лака

В това извънредно положение със сигурност на много от вас вече им е дошло времето за сваляне на гел лак и обстоятелствата са такива, че в някакъв момент на всяка от нас ще се наложи да го направи сама в домашни условия. Всъщност не е толкова сложно за изпълнение. Достатъчно е да имаме една по-твърда пила за нокти, лакочистител с ацетон или чист ацетон, няколко памучни тампона, фолио и малка дървена шпатула.

Какво трябва да направим?

Първо минаваме повърхността на нокътната плочка с пилата за нотки, за да отстраним горния слой на лака, защото често топ лака, който ни нанасят, е трудно разтворим. След това напояваме тампончета с ацетон, поставяме ги върху нокътната плочка и обвиваме с фолио. Нека да е добре стегнато. Добре е да ги оставим да подействат около 15 минути, за да може гел лакът да омекне. След което премахваме фолиото и тампончетата, а с помощта на дървена шпатула внимателно отстраняваме разтворилия се лак. Можем да използваме и малка метална пила, но има голяма опасност да нараним нокътната плочка. Накрая много леко полираме нокътя, но без да прекаляваме. На финала измиваме с топла вода и сапун, за да отстраним следите от лака и ацетона.

Препоръчваме ви да сложите заздравител и подхранващо масло за кожички след цялата тази процедура, която търпеливо сте изпълнили. Ако не сте свикнали да стоите без лак, можете да се лакирате сами. Все пак дрогериите работят и можете да си купите няколко цвята, имате достатъчно време за експерименти. Затова ви предлагаме и няколко пролетни идеи за маникюр, който лесно можете да постигнете сами. Всичко е въпрос на няколко пастелни тона, от които можете да изберете един или да комбинирате няколко. Дори не е нужно да добавят декорации, за да бъде достатъчно ефектен.