Как парламентът свика извънреден гей парад (СНИМКИ)

И тази вечер протестиращи се събират пред Народното събрание, за да кажат НЕ! на срамния закон на омразата, приет от депутатите вчера

Новини
19:20 - 08 Август 2024
2107
Как парламентът свика извънреден гей парад (СНИМКИ)

И тази вечер в пространството, познато като “триъгълника на властта”, се събират протестиращи недоволни от прясно приетия закон за забрана на т.нар. ЛГБТ пропаганда в училищата.

Събираме се отново на пл. „Независимост“ (пред новата сграда на Народното събрание), за да кажем НЕ! на срамния закон на омразата, оповестиха по-рано днес в социалните мрежи организатори на протеста.

Акцията се организира съвместно между ЛевФем, Феминистка библиотека / bibliofem, Феминистки мобилизации / Feminist Mobilisations, LGBTI organization Deystvie, Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women, The Orion Grid и други организации, колективи и съмишленици.

Протест ще се проведе по същото време пред сградата на общината в гр. Варна.

След четиричасов срамен дебат вчера, парламентът прие истински Закон на омразата, с който налага цензура на говоренето за сексуална ориентация и джендър идентичност в училище. Народните представители превърнаха училището в още по-опасно място за подрастващите, опасяват се представителите на ЛГБТ общността. Депутатите нормализираха насилието над ЛГБТ+ хората и отказаха на ЛГБТ+ младежите достъп до информация и животоспасяваща подкрепа в най-трудния период от живота им.

Вчера към протеста се присъедини и народният представител Явор Божанков.

СНИМКИ: Lupa.bg