Как със съдийска аванта и без шум Лудогорец вдигна трофея (галерия)

Никой не се впечатли от силната игра на Локо Пд и незачетения редовен гол на Карагрен

У нас
13:30 - 04 Юли 2019
1852
Как със съдийска аванта и без шум Лудогорец вдигна трофея (галерия)

Футболното първенство на България още не е започнало, а шампионът Лудогорец вече получи съдийска аванта. Тимът от Разград спечели Суперкупата, след като победи 2:0 Локомотив Пловдив, но с любезното съдействие на реферската бригада, начело с Ивайло Стоянов – Сватбата.

При резултат 1:0 за Лудогорец в 60-ата минута Локото вкара изравнителен гол, който обаче грешно не бе зачетен. Бирсент Карагерен пое дълъг пас с рамо и след това с диагонален удар порази мрежата. Байрактарът от далечната страна обаче даде сигнал за игра с ръка, въпреки че футболистът бе в гръб към рефера. От повторенията обаче ясно се вижда, че Карагерен играе с рамо, а не с ръка.

В студиото на Диема спорт с половин уста констатираха грешката, но по-скоро изкараха, че страничният съдия се е заблудил от движението на ръката на Карагарен. Много читатели в интернет изреваха, че във видео репортажите липсва положението с незачетения гол. В сайта на Гонг, например, моментът е изрязан. Знае се, че двете медии са част от групата, собственост на Кирил Домусчиев – собственикът на Лудогорец.

И всичко това при положение, че Локото изнесе силен мач и заслужаваше най-малкото да изравни. В доста периоди майните изглеждаха по-солидният отбор физически, играха с висока преса в половината на съперника и създаваха по-опасните положения за гол. Противно на очакванията за спокоен мач, двата отбора се захапаха здраво, като Сватбата вдигна цели девет жълти картона. А общото впечатление в репортажите остана, че Лудогорец без много зор е спечелил обикновена контрола, гарнирана с трофей.

В последните двайсетина минута Локото се хвърли в атака за изравнителен гол и се оголи в защита. В продължението след контраатака Лукоки опече победата за Лудогорец с втори гол. Няма как да се отрече, че за загубата принос имат и някои доста недодялани отигравания в атака - нападателят Анте Аралица опропасти две чисти голови положения пред лудогорската врата. 

Незнайно защо след края на мача не се вдигна никакъв шум около авантата на Сватбата за Лудогорец. Незачетеният гол мина меджу другото в репортажите по спортните сайтове, а треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович не обели дума за ситуацията, която ощети отбора му. Босът на клуба Христо Крушарски, който обикновено не си държи езика зад зъбите, се намира в чужбина по работа и също не взе отношение.

Агитката на Локото, която наброяваше около 1000 души, поде скандирания срещу съдийската тесла. Един от запалянковците заяви пред Lupa.bg, че след края на мача феновете са освирквали мощно церемонията по награждаването, но микрофоните около тях са били изключени, за да не се чуват в тв ефир. Така със здрава аванта и без много шум Лудогорец вдигна за четвърти път Суперкупата на България.

Вижте интересни моменти от мача в галерията от снимки.

СНИМКИ: LAP.BG