Как се извиняват зодиите?

Астрология
08:16 - 13 Септември 2020
2047
Как се извиняват зодиите?

Овен

Само в краен случай

Първо на първо, Овенът никога не е виновен. Така че няма за какво да се извинява. Дори да има някаква вина, тя не е точно негова. Пък и истината за случилото се е дале-е-еч от това, което вие твърдите. Поне осем човека може да подкрепят вашата версия? Срамота - толкова много хора да лъжат! Овенът няма морални проблеми с извъртането. Но понякога дори и той не може да изкриви реалността достатъчно, и се налага да каже, че съжалява. Тогава ще ви купи цветя, ще ви покани на ресторант, а до края на вечерта отново ще ви е извъртял някой номер. 

Телец

Не си взема поука

Телецът никога не лъже – дори когато казва очевидни лъжи. Той да е сгрешил? Нещо се бъркате! Представете доказателства, а имате ли свидетели? Да? След като проумее, че е сгазил лука, той се изпълва с разкаяние за стореното. Но трябва да мине известно време, за да улегне решението да се извини. След това ще е готов не само да каже, че съжалява, а и цяла седмица да се държи като ангелче и да ви ходи на пръсти. Лошото е, че не си взема поука и след месец-два ще направи отново същата грешка. Това важи в най-голяма степен за любовните му дела. 

Близнаци

Мълчи си, не признава

Всички Близнаци споделят една и съща увереност в свръхестественото: те се надяват, че ако отричат достатъчно дълго, накрая ще убедят и околните в своята невинност. Ако сте човек с нормални способности, примирете се, че едва ли ще получите извинение. Човекът, накарал Близнак да си признае грешката, не е човек. Той е или извънземен, или е бил обучаван в Гестапо. Да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, си им е номер в живота. За утеха знайте, че Близнакът никога не повтаря същата грешка. Все пак има толкова много други възможности човек да сгафи. 

Рак

Иска да си прави харакири

Не е добре за вас, ако приятелят ви Рак е сбъркал. За разлика от повечето зодиакални знаци, той осъзнава и признава грешките си. Това е голям плюс в характера му, но понякога може да ви излезе през носа. Ракът се извинява веднага щом проумее че е сбъркал. Опитва се да компенсира с внимание, с подаръци и дори с публично разкаяние. Ако са направили нещо достатъчно лошо, Раците страдат от такива ужасни угризения, че им иде да си направят харакири. А след като ги преболедуват, започват да ви мразят за това, че са се чувствали зле. И ви го връщат тъпкано. 

Лъв

Как ви даде сърце?!

Лъвът преодолява гнева ви и наказанието с чар. Признава си кротко вината си и ви облъчва с екстра доза обаяние. Въвежда ви в интимния си свят и ви показва колко грозно сте постъпили, като сте му посочили грешката и така сте показали, че не го уважавате. Жестоко сте наранили това прекрасно и многострадално създание - Лъва, с настояването да се извини. Все пак грешката е станала и благодарение на вас, даже най-вече на вас (дори и когато нямате никакво участие в станалото). Имайте предвид, че Лъвът ще се покае, но само външно. Какво има наум с това - само той си знае. 

Дева

Вбесява се от грешката

Всеки знае, че Девите са безгрешни. Но да предположим хипотетично, че са оплескали нещата. Ако Дева направи гаф спрямо вас, не се ядосвайте. Радвайте се. Девите, които се вбесяват от чуждата немарливост, са три пъти по-сурови към себе си. Щом разберат къде и как са сбъркали, те, иначе безгрешните, изпадат в шок. Ако са жени, ще ви се извинят с есемес или имейл. После ще ви се обадят, за да повторят извинението и ще се опитат да изкупят греха по други начини. А това вече ще бъде доста приятно. Мъжете Деви рядко се извиняват с думи. Те го правят с действия.  

Везни

Готов е да ви прости

Ако направят беля, Везните просто се скатават. Не обичат да са виновни. Избягват да се чувстват такива. И категорично не позволяват вие да им навирате в носа собствената им вина. Щом са сгафили, значи ще ви се разсърдят. Къде е логиката ли? Логиката на Везната е че в крайна сметка ще се примирите и ще направите първата стъпка с думите: "Няма нищо, не ти се сърдя вече". Почти невъзможно е да се разкаят искрено, но обикновено са готови да ви простят, че сте им посочили грешката. Най-опасна е Везната, която ви се усмихва, докато наум ви крои шапка. 

Скорпион

Това е звездният ви час!

Скорпионът не е дебелокожо и обикновено си признава грешките. Но... той обикновено не вярва че е сгрешил, тъй като във всичко вижда пръста на Съдбата. Не той е е оплел конците, просто нещата така са се получили. Няма начин да убедите Скорпион да ви се извини. Единствено може да го оставите сам да стигне до това решение. Очаквайте да е с есемес или съобщение в чата. Ще му бъде неловко да ви го каже в лице в лице. А ако и това стане, значи е настъпил звездният ви час. Искайте! Извивайте ръце. Докато се опитва да изкупи вината си, Скорпионът ще бъде доста мек. 

Стрелец

Свикнал е да прави гафове

Само му обяснете, че е сгафил и веднага ще каже: "Съжалявам". И наистина изпитват съжаление, особено ако са наранили някого. Но Стрелците са като децата - нямат спирачки. Правят гаф след гаф и мълниеносно се извиняват. Дълбоко вярват в сентенцията "Човешко е да се греши". Понеже те самите не са злопаметни, не смятат че е нужно да се прави от мухата - слон. Щом са сбъркали - съжаляват, посочиш ли им грешката, ще се опитат да я поправят. Но не разбират защо разни хора настояват да се провеждат напоителни разговори, да се изясняват отношенията и простъпките. 

Козирог

Не го прави, противоестествено е

Козирогът е от зодиакалните знаци, които вярват че никога не грешат. За него е въпрос на чест да не се извини. Така че е безсмислено да го притискате. Някои представители на рогатото съсловие не са изричали думата "съжалявам" през целия си живот, което си е рекорд. Ако е крайно наложително, ще го направи, но с разяснение защо е решил да се извини и какви мотиви го принуждават към това противоестествено поведение. Трябва да ви е ясно: Козирогът си признава грешката единствено за да ви направи услуга. Или защото е преценил, че има интерес да го направи. 

Водолей

Веднага си признава

Водолеите умеят да се извиняват. Трябва само да се стигне до този момент. А това е трудно, тъй като хората от този знак се раждат с оформеното убеждение, че винаги са прави. Щом осъзнаят че са в грешка, спират да се инатят и веднага си признават. Ако са постъпили наистина зле, правят всичко, за да поправят стореното. Въпреки, че съжаляват с цялата си душа, не смятат за нужно да превръщат извинението в шоу спектакъл. Правят го делово, искрено и без излишно хленчене и посипване на главата с пепел. "Извинявай, не бях прав" и точка. Продължаваме нататък. 

Риби

Не го обвинявайте

Нищо няма да спечелите, ако обвинявате Рибата. Колкото и да са меки и чувствителни, притиснати в ъгъла, те стават неотстъпчиви. Запъват се, като твърдят очевидни неистини и няма как да се излезе наглава с тях. Единственият ви шанс е да ги оставите сами да осъзнаят грешката си. Настъпи ли моментът за извинение, по-добре си отделете поне половин ден: ще има буря от сълзи, обяснения и самообвинения. Ще спре да се тръшка едва след като я/го убедите, че напротив - е една прекрасна Риба, че всичко сте й/му простили и че не може да живеете без нея/него. 

Назаем от в. „Труд“