Какъв грим е подходящ за офиса?

Перлените нюанси, брокатът и блясъкът по очите и скулите са подходящи за вечерно парти, но не и за работа

Стил
17:51 - 14 Май 2024
8565
Какъв грим е подходящ за офиса?

Подчертаването на чертите на лицето ви с естествен грим за работа може да бъде лесно и ефективно, ако знаете правилните техники и продукти за използване. За да постигнете свеж и професионален вид, изберете нежни и естествени цветове, които подчертават вашата красота, но не прекалено насилствено. За база използвайте лек фон дьо тен или BB крем, който да изравни тена на кожата ви и да придаде свежест. За очите, изберете палитра от нюанси в топли или студени тонове на кафяво и бежово, които да допълнят цвета на вашите очи и да подчертаят тяхната форма. Допълнете визията с леко оцветени устни в пудраво розово или перлено коралово, които да допълнят цялостния ви вид с лекота и елегантност.

Гримът на работното място е много деликатна тема. От една страна той е абсолютно задължителен, от друга – не бива да се набива на очи. И тъй като точната доза е трудно уловима, повечето дами се люшват в една от двете крайности – или на лелката - неглиже или на вулгарната съблазнителка. За да не изпадате и вие в подобна грешка спазвайте няколко основни правила:

Основата трябва да е лека и максимално да се доближава до тена на лицето ви. Недопустимо е да си слагате няколко тона по-тъмен грим с надеждата да имитирате „слънчев загар” или пък обратното – след ваканция на море да продължите да ползвате стария си фон дьо тен, изпод който се подават по-тъмни уши, шия и рамене.

Перлените нюанси, брокатът и блясъкът по очите и скулите са подходящи за вечерно парти, но не и за работа.