Какво да правим с косата си по време на карантина?

Бюти
16:59 - 01 Април 2020
3183
Какво да правим с косата си по време на карантина?

За правилната грижа за косата няма сезон В горещините ултравиолетовите лъчи разрушават външния слой на косъма и тя губи еластичност, обем и блясък, а през зимата студът и вятърът също дават своя дан.

За да я подсилите, я мийте с меки, неутрални шампоани, обогатени с витамин В5, и я изплаквайте с хидратиращи балсами.

Превантивно напоявайте косата с арганово масло. То има фотозащитен ефект, съхранява влагата и стимулира растежа, защото съдържа витамини Е и F, омега-3 и още 9 есенциални мастни киселини.

Затоплете малко масло, втрийте го в скалпа и го разнесете по дължината на косъма. Покрийте косата с найлоново фолио и със затоплена хавлиена кърпа. След 30 минути измийте с мек шампоан. Може постоянно да добавяйте по 1 ч. л. арганово масло към шампоана.

За да се радвате на красива и силна коса, използвайте натурални продукти и без съдържание на алкохол. Правете редовно хидратиращи маски. Те се нанасят на чиста и влажна коса и след 15 минути се изплакват.

За суха коса смесете 2 с.л. сметана, 1/2 ч.л. зехтин и 1 ч.л. лимонов сок.

За мазната коса е подходяща маска от по 1 ч.л. обезмаслена извара, мляко и лимонов сок и 2 с.л. сок от череши.

За нормалната коса разбъркайте 1 разбит жълтък, по 1 с.л. зехтин и мед и 1 ч.л. пресен сок от вишни.

Независимо дали сте в града, на плажа или в планината, нанасяйте и върху косата фотозащитни продукти, които филтрират ултравиолетовите лъчи и предпазват от дехидратация.

Задължително се подстригвайте с по 1 см всеки месец.