Какво казват звездите за лятото

Нещо за четене
22:30 - 02 Юни 2023
7206
Какво казват звездите за лятото

На 21.06.2023 г. в 17:58 часа българско време настъпва астрономическото лято.

Въпреки, че Марс е в топлия огнен знак Лъв до 10 юли, звездната карта на Лятното слънцестоене не е особено показателна за сухо и горещо време през целия сезон. Марс в Лъв повишава опасността от пожари, за което трябва много да се внимава до 10 юли.

През седмицата 18 – 25 юни в западните райони ще има по-често валежи от дъжд, а в източните – по-сухо и слънчево време. По-влажно и мъгливо може да бъде в сутрешните часове, но дневните температури ще са по-високи от предходната седмица. На 18 юни в следобедните часове очаквам увеличаване на облачността, а на 19 и 20 юни леко понижение на температурите и краткотрайни валежи от дъжд.

На 21 и 22 юни температурите ще се повишат и ще е по-слънчево през деня, но има опасност за гръмотевични бури през втората половина на дните. На 23 юни времето ще е по-скоро приятно и слънчево, макар и не особено горещо. През втората половина на 24 и особено на 25 юни времето ще бъде по-облачно и прохладно, с тенденция за превалявания от дъжд. 

През седмицата 26 юни – 2 юли температурите в източните части на страната ще са по-високи и времето ще бъде по-слънчево на 26 и 27 юни, на 1 и 2 юли. Повишаване на облачността, вятър и валежи от дъжд може да се очаква на 28, 29 и 30 юни. На 29 юни може да има и гръмотевични бури в следобедните часове. 

МЕСЕЦ ЮЛИ

През седмицата 3 – 9 юли времето ще е по-сухо и само в отделни дни ще е по-ветровито и с разкъсана облачност. На 5 и 6 юли времето ще е променливо и ветровито в източните части на страната, а на 4 и 7 юли облачно до разкъсана облачност. В следобедните часове на 6 и на 8 юли са възможни краткотрайни валежи. На 3 и 9 юли очаквам по-слънчево време.

През седмицата 10 – 16 юли времето ще е по-сухо. По-слънчево и топло ще бъде на 10, 13 и 14 юли. Но на 10 юли в следобедните часове са възможни краткотрайни валежи с градушки. На 14, 15 и 16 юли в следобедните часове очаквам да има по-разкъсана облачност. На 11 и 12 юли леко понижение на дневните температури и ветровито. На 10 юли Марс преминава в земния знак Дева, а на 11 юли Меркурий преминава в Лъв.

Времето през седмицата 17 – 25 юли се очертава по-приятно и топло като цяло, особено в източните райони и по Черноморието. В този период ще има дни с по-силен вятър. По-разкъсана облачност може да има на 17 юли. Усилване на вятъра на 19 юли, с възможност за краткотрайни гръмотевични бури и превалявания на 19, 21 и 22 юли в следобедните и вечерни часове.

Топло и слънчево на 18, 19, 23, 24 и на 25 юли през деня. В следобедните и вечерни часове на 25 юли ще има отново поява на облаци, които ще се задържат и на 26-27 юли. Времето ще се задържи топло и по-сухо през седмицата 26 – 31 юли най-вече в източната част на страната. Освен, че ще бъде по-облачно на 26 и 27 юли, има индикации и за по-силен вятър. На 28 и 29 юли времето ще е топло и слънчево, а на 30 и 31 юли – леко захлаждане. 

МЕСЕЦ АВГУСТ

През седмицата 1 – 7 август времето в Източна България ще се запази по-приятно и по-често слънчево, но отново ветровито в някои дни. В Централна и Западна България има индикации за валежи. Усилване на вятъра очаквам на 2 август, а по-облачно с възможност за краткотрайни валежи и гръмотевични бури – на 3 и 4 август. По-слънчево и топло ще бъде на 1, 5 и 6 август. На 7-ми времето също ще е хубаво, но с леко понижение на температурите. Времето през седмицата 8 – 15 август се очертава по-променливо.

Приятно, но ветровито ще бъде на 8, 9, 10 и 11 август. Повишаване на облачността е възможно в следобедните и вечерни часове на 11 и на 12 август, а краткотрайни валежи – на 13 и 14 август. В следобедните часове на 14 и на 15 август времето ще е топло и слънчево. Такова се очертава и времето на 16 август, но тогава не е изключено да се усили вятъра.

През седмицата 16 – 23 август времето ще се задържи сухо и топло, но в някои от дните също ще бъде по-облачно и отново ветровито. През тази седмица Меркурий и Марс в Дева вече активират предизвикателен аспект към водната планета Нептун.

Превалявания може да се очакват на 17, 18 и 23 август, а на 21 – ви в следобедните часове и на 22-ри по-разкъсана облачност. По-слънчево и топло ще бъде на 16, на 19 през втората половина на деня и на 20 август. Между 24 и 30 август времето ще се задържи променливо – в някои дни ветровито, а в други по-облачно.

Слънчево и топло ще бъде на 24, 25 и 27 август. На 26 и 28 в следобедните часове ще е по-облачно, на 29 и 30 август по-топло, но и ветровито време. На 28 август Марс преминава във въздушния знак Везни, който е с по-благотворно влияние, тъй като няма да образува предизвикателни аспекти с другите планети до края на месец септември.

МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

Месецът започва с Пълнолуние на 31 август, което показва превалявания от дъжд по-често в източните части на страната през седмицата 31 август – 6 септември. По-топло и сухо ще бъде времето в централните и западните райони. Валежи може да се очакват на 31 август и на 1 септември с временно понижаване на температурите. По-слънчево и с повишаване на дневните температури ще бъде на 2 и 3 септември.

Леко понижение на температурите ще има на 4 и 5 септември, като на 5-ти може да има и по-силен вятър. На 6 септември – по-променливо време, като до обяд може да е по-мрачно, но в следобедните часове слънчево с разкъсана облачност. През седмицата 7 – 14 септември времето ще бъде все още приятно, с минимални валежи, в някои от дните ветровито.

Ветровито и променливо ще е времето на 7 септември, но по-скоро слънчево през по-голямата част от деня. В следобедните часове на 7-ми ще започне да се заоблачава, а на 8 и 10 септември на места с разкъсана облачност и са възможни краткотрайни валежи с гръмотевици през втората половина на 10 септември. На 9 септември има шанс за по-приятно време.

На 11 и 12 септември времето ще е по-топло и слънчево. От 13 септември отново се очаква повишаване на облачността с възможност и за валежи, но на 14-ти ще е по-приятно времето. През седмицата 15 – 21 септември ще има леко понижение в температурите, по-скоро в западните части на страната. Времето ще е по-влажно и краткотрайни валежи от дъжд ще има на 15 и 17 септември в следобедните часове. На 16 септември – по-приятно време, като е възможно да има и по-силен вятър. На 18 и особено на 19 септември очаквам по-обилни валежи. На 20-ти преди обяд се очаква по-мрачно време с тенденции за разкъсване на облачността през втората половина на деня.

На 21 и 22 септември ще има повече слънце и повишение на дневните температури, но в сутрешните часове са възможни мъгли и слана, поради по-ниските нощни температури. На 23 септември в 09:50 часа българско време настъпва есента. По-сухо и топло ще бъде времето до края на месеца и през първата половина на октомври, така че не отписвайте този период за почивки на морето. Повече за времето през есента очаквайте в средата на месец септември. Желая ви вълшебно лято!

Астрологът Марги Паскалева специално за Lupa.bg