Какво са ни подготвили звездите за септември

Астро
09:00 - 01 Септември 2024
649
Какво са ни подготвили звездите за септември

ОВЕН – от 5 септември Марс вече е във водния знак Рак, като постепенно ще се придвижва напред. През този месец ще оказва най-съществено влияние на родените в края на март и първите 10 дни на април Овни. Акцентът пада върху дома, семейството, най-близките роднини и вашият личен живот. Аспектът между Марс и вашето Слънце ще ви стресира на моменти, ще ви среща с различни предизвикателства в ежедневието. Някои от вас може да се преместят на друго място, други да се завърнат от дълъг път. Възможно е също да възникнат спорове в дома, конфликти с роднини, проблем с имуществен въпрос или да се наложи да се погрижите за някого от семейството. Не отказвайте помощ и подкрепа от партньор и от други близки хора при нужда. Стремете се към здравословен начин на живот, а след 18-ти се предпазвайте от измами и интриги. Не споделяйте личните си тайни и мечти. 

ТЕЛЕЦ – до 9 септември включително бъдете много внимателни в общуването с околните, както и при шофиране. Добре е да избягвате пътувания на дълъг път до тогава. От 10 септември нататък навлизате в много ползотворен период, изпълнен с активна комуникация, пътувания, преговори и т.н. Ще се разбирате добре с близки, приятели и колеги. Ще се радвате на успехи и придобивки. Втората половина на месеца е благоприятна за приключване на важен работен проект (особено за творците), за работа в групи или за хуманитарни дейности. Единственият ми съвет е да не предприемате рисковани капиталовложения и да не давате пари в заем между 16 и 22 септември. Предпазвайте се от измамници и фалшиви хора, които се представят за ваши добри приятели. На 17 и 18 септември избягвайте месото, пържените храни и алкохол, прием на силни медикаменти. 

БЛИЗНАЦИ – след 5 септември на преден план излизат важни финансови въпроси, които се налага да разрешите и финализирате до края на месеца. До 11 септември е препоръчително да шофирате особено внимателно, ако не можете да отложите пътуване. Не подписвайте договори, не купувайте техника, автомобил или недвижимо имущество до тогава. Тези дни се очертават малко по-напрегнати за вас. Венера във Везни ви подкрепя и носи късмет в делата и партньорствата, особено през втората половина на месеца. Тогава имате възможност да предприемете важни стъпки по решаването на финансов или имуществен въпрос. Лунното затъмнение на 18 септември ще окаже по-силно влияние на родените около 15-20 юни. Възможна е промяна на работата, приключване на работен проект / решаване на семеен въпрос. Предпазвайте се тогава от неприятности и инциденти.  

РАК – Марс ще преминава през вашия знак след 5 септември. Много от вас ще почувстват ентусиазъм и прилив на енергия. Ще сте по-нетърпеливи на моменти с околните, а не е изключено на моменти да сте избухливи или склонни да рискувате. След 11 септември общуването се очертава по-ползотворно. Добро време за пътувания, преговори и подписване на договори до 21 септември. Лунното затъмнение на 18-ти ще ви се отрази положително (особено на родените след 10 юли). Някои от вас ще предприемат пътуване на дълъг път, други ще финализират важна сделка, а трети ще уредят успешно важен семеен въпрос. Във вечерните часове на 22-ри Слънцето навлиза във Везни, а това налага да повишите предпазливостта и недоверчивостта, за да избегнете проблем от финансово естество. Между 26 и 30 избягвайте пътувания и се предпазвайте от конфликти с близките. 

ЛЪВ – до 9 септември включително не е благоприятно за вас да решавате финансови въпроси, да правите скъпи покупки, да давате или взимате в заем пари или други ценни вещи. След 9-ти ще се насладите на много приятни преживявания, успешни преговори и сделки, на ползотворни контакти и пътувания. Пари няма да ви липсват. Приятелите и близките ще ви подкрепят. Очакват ви чудесни интимни мигове и придобивки. На моменти ще изпитвате необходимост да се уедините. Нуждаете се от малко почивка. Тези от вас, които очакват някакво финансиране след 18-ти в рамките на месец-два могат да го получат, а ако имате нужда от кредит - да кандидатствате за такъв. Други ще успеят да приключат и  завършат действия, свързани с наследствени въпроси. Добър месец за творчески занимания. На успех могат да разчитате в изпити и конкурси. Грижете се за спокойствието и здравето.

ДЕВА – първите десет дни на месеца ще са по-динамични на работното ви място, но въпреки това ползотворни. Може да има и повече разходи в този период, но вие ще успеете да се справите финансово. Смелост и енергия няма да ви липсват, както и дар слово. Не разчитайте особено на приятел за подкрепа или услуга, а действайте самостоятелно. Ако ви предстоят съдебни дела през втората половина на месеца или през август, подгответе се добре с нужната информация и свидетели, ако искате да спечелите. Лунното затъмнение на 18 септември акцентира вашите партньори и опоненти. Бъдете по-търпеливи с интимния или с бизнес партньори, не изпускайте нервите си. Възможни са раздели при нездрави връзки, приключване на взаимотношения в края на този месец и в първите дни на октомври шофирайте по-предпазливо. Преглеждайте автомобила си за изправност преди пътуване. 

ВЕЗНИ – планетата Венера, управителка на вашия знак, през този месец е във Везни. Тя ще ви вдъхновява и настройва романтично. Нуждаете се от топлота в отношенията, от любов и забавления. Но през първата седмица на месеца може да разстрои взаимоотношенията с интимния или с бизнес партньор при някои от родените в края на септември Везни – Венера образува неблагоприятен аспект с Марс в Рак. Възможни са прояви на ревност във връзките или финансови загуби в бизнеса, заради прекалено доверие към бизнес партньор или колега. След 17 септември акцентът е върху работата, колегите, здравето. Някои от вас ще завършат важен работен проект в рамките на около месец. Други могат да променят работата си, да предприемат лечение и оздравителни процедури, да се разделят с наематели или да предприемат промени в бизнеса си – преместване на офис или склад. Не се колебайте!   

СКОРПИОН – от 5 септември нататък Марс в Рак ще внесе повече спокойствие в ежедневието ви, хармония в отношенията и щастлива развръзка за ваши важни дела. Въпреки това, до 8 септември включително, проявявайте повече разбиране и търпение в общуването си с хората. Предизвикателният аспект на Меркурий в Лъв с Уран в Телец ще повишава през първата седмица на месеца напрежението най-вече при родените след 10 ноември. Финансово ще сте стабилни, а подкрепата от страна на партньора ви ще оказва положително влияние върху отношенията в семейството. Между 17 и 22 септември се предпазвайте от сцени на ревност, необмислени финансови действия или измами. Ако имате неуредени въпроси свързани с имущество или банки, разрешете ги между 9 и 18 септември. Очаквайте важни положителни новини и събития свързани с деца след 18-ти.

СТРЕЛЕЦ – трудностите и грижите през последните месеци не са малко. Слънцето в Дева и през септември няма да ви дари със спокойствие и особени придобивки. Но поне пакостника Марс напуска на 5-ти знака Близнаци и част от напрежението и конфронтациите ще отшумят. Финансите и взаимоотношенията с близки и приятели ще са стабилни. Повече отговорности ще имате в работата и бизнеса, където е желателно да се съсредоточите. Но нека не е за сметка на семейството, то също се нуждае от вашето внимание и грижи. Някое от децата ви може да потърси подкрепа и финансовата ви помощ. Лунното затъмнение на 18 септември акцентира вашият дом, семейство и решаването на важни дела свързани с тях. Някои от вас могат да купят или продадат имот, а други да предприемат преместване в нов дом или в друго населено място. Между 21 и 25 се предпазвайте от измами и разочарования.

КОЗИРОГ – не разчитайте този месец на големи печалби и приходи. Работете усилено и отговорно, както само вие можете. Имате отлични шансове за успешни изяви и постижения. Но Марс в Рак след 5-ти може да предизвика нечия завист и злонамерени помисли. Освен това и Меркурий в Лъв с предизвикателния си аспект към Уран в Телец до 8-ми може да създава напрежение в контактите с колеги или подчинени. Важен акцент през септември за вас са пътуванията, преговорите, обучението / интелектуалните дейности и комуникациите. Ако ви предстоят важни срещи и преговори с хора зад граница след 8-ми тези въпроси ще се задвижат и можете да разчитате на успехи. Не споделяйте плановете си, защото конкуренцията ще се възползва. Ако при някои от вас съществуват юридически спорове, сега можете да ги приключите във ваша полза. Внимавайте в отношенията с партньори.

ВОДОЛЕЙ – през първите дни на септември при някои от родените след 10 февруари може да се появят някои непредвидени разходи по децата. Ако работите с документи стремете се да бъдат изрядни. Марс в Рак след 5-ти ще оказва влияние в работата, във взаимоотношенията с колеги или върху здравето. На работното място може да възникват спорове и често колеги да реагират твърде емоционално. Колкото и да сте натоварени с работа, грижете се и за собственото здраве, то е най-важно. Често ходете по възможност на чист въздух, спортувайте, хранете се здравословно. Уязвима е храносмилателната система. Лунното затъмнение на 18-ти ще окаже влияние върху финансов въпрос до 1-2 месеца Всичко е строго индивидуално, но е възможна промяна на работата / позицията, повишаване на заплатата или хонорарите. Можете да изтеглите кредит или да приключите с такъв. 

РИБИ – от 5 септември нататък най-после ще можете да си отдъхнете от трудности и проблеми. Марс в Рак през целия месец ще ви носи само положителни преживявания. На успехи могат да разчитат особено хората от бизнеса, политиците, творците и спортистите. Някои от представителите на знака ще срещнат нова значима любов. Други ще се радват на появата на деца в семейството, а трети – на други придобивки и поводи за радост. Както вече споменах, всичко зависи от личния хороскоп. Не е изключено и да получите повишение, да спечелите важен съдебен спор и т.н. Лунното затъмнение на 18 септември е белег за приключване на важен етап от живота ви. Единствено около 22-24 септември се предпазвайте от интриги, измама или кражба. Вземете превантивни мерки срещу обир и наводнения в дома. След 17-ти ще се чувствате стабилни финансово и в интимен план.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 5, 6, 12, 13, 18 след обяд, 19, 24 след обяд, 25 и 26 септември. 
Подвижни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 2, 3, 4, 10, 11, 17, 18 до обяд, 23, 24 до обяд и 30 септември. 
Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 7, 9, 14, 20, 21, 22 до обяд, 27, 28 и 29 септември до обяд. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2024:  

  • Новолуние – 03.09.2024 – 04:55 часа – Луна в Дева
  • Първа четвърт – 11.09.2024 – 09:05 часа – Луна в Стрелец
  • Пълнолуние и лунно затъмнение – 18.09.2024 – 05:34 часа – Луна в Риби
  • Последна четвърт – 24.09.2024 – 21:50 часа – Луна в Рак

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

02.09.2024 от 03:25 ч. - 02.09.2024 до 06:48 ч.

04.09.2024 от 19:06 ч. - 03.09.2024 до 19:11 ч.

07.09.2024 от 08:08 ч. - 07.09.2024 до 08:18 ч.

09.09.2024 от 20:11 ч. - 09.09.2024 до 20:25 ч.

12.09.2024 от 03:20 ч. - 12.09.2024 до 05:37 ч.

14.09.2024 от 10:35 ч. - 14.09.2024 до 10:53 ч.

16.09.2024 от 08:04 ч. - 16.09.2024 до 12:39 ч.

18.09.2024 от 12:02 ч. - 18.09.2024 до 12:24 ч.

20.09.2024 от 11:38 ч. - 20.09.2024 до 12:02 ч.

22.09.2024 от 13:14 ч. - 22.09.2024 до 13:24 ч.

24.09.2024 от 14:59 ч. - 24.09.2024 до 17:50 ч.

27.09.2024 от 01:12 ч. - 27.09.2024 до 01:47 ч.

29.09.2024 от 06:36 ч. - 29.09.2024 до 12:41 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева