Какво са ни приготвили звездите за януари

Топ
22:40 - 31 Декември 2023
7849
Какво са ни приготвили звездите за януари

ОВЕН – месец януари не е от най-успешните ви месеци, а в късните часове на 4-ти и Марс навлиза в знака Козирог. Той ще създава напрежение в ежедневието ви през целия месец, особено за родените през март и до 10 април. През първата половина на януари личните отношения ще са по-хармонични. И с финансите ще се справяте. По-често ще срещате трудности и пречки, неразбирателство с околните, предизвикателства от различно естество. Вършете задълженията си отговорно и пазете авторитета си най-вече на работното място. Може да е трудно, но се въоръжете с повече търпение и проявявайте повече разбиране към другите. Към предизвикателствата подхождайте разумно, не предприемайте рисковани начинания и действия. Пазете здравето си. Избягвайте планините и пътувания на дълъг път през втората половина на месеца. Шофирайте внимателно, не се доверявайте на никого. 

ТЕЛЕЦ – вие навлизате след 4 януари в много положителен и ползотворен период. Пътищата се отварят, взаимоотношенията се стабилизират. Ще се радвате на интересни нови предложения или възможности, на стабилизиране и успехи – в изпити и конкурси, издателска и рекламна дейност, юридически спорове, взаимоотношения с хора зад граница или пътувания, които на по-късен етап да ви донесат ползи. Преди 22-ри, обаче, не предприемайте големи финансови рискове. След 22 януари ще имате повече приходи и печалби. Можете да опитате и късмета си в тотото, да вложите средства в бизнес начинание или в друго. Интимните и семейни отношения ще са топли, а бизнес партньорствата обещаващи. Ще имате много поводи за радост в семейството, ще получавате подкрепа от много хора. Добър месец за преговори, за подписване на договори и покупка на автомобил.

БЛИЗНАЦИ – мотото ви през този месец трябва да бъде приспособяване. Ще се появяват външни обстоятелства и вмешателства, ситуации от миналото, които изискват корекции и адекватност. На моменти може да се чувствате изтощени или в невъзможност да се справите. Трудно ще разбирате хората, а и те вас. На моменти ще се питате «Защо аз, защо на мен?» Нужен е самоконтрол, минимално физическо и емоционално натоварване. Емоционалното натоварване невинаги зависи изцяло от нас. Добре обмислете допуснатите грешки в миналото, коригирайте ги по възможност и бъдете по-гъвкави. Може да се наложи да платите известна сума пари. Месецът не е подходящ за финансов риск или нов кредит. При необходимост направете медицински изследвания, грижете се за здравето си. Подходящ месец за научноизследователска дейност, плащане на дългове или стари глоби.

РАК – Марс в срещуположния на вашия знак Козирог през месец януари ще подтиква болшинството от вас към импулсивни действия, особено родените в края на юни и първите 10 дни на юли. Ще сте склонни по-често да упорствате и да рискувате, да спорите и критикувате. Това, обаче, не е препоръчително, ако искате да не попаднете в конфликтни ситуации и борба с вятърни мелници. Ще се появяват неочаквано предизвикателства и хора по-силни от вас, с които трябва да се опитате да се справите без да проявявате агресия или настойчивост, най-вече през втората половина на януари. Месецът не е добър за разрешаване на документални, имуществени и юридически въпроси. Избягвайте пътувания на дълъг път след 15-ти и шофирайте внимателно. Малките Рачета предпазвайте от кучета, а тийнейджърите - от сбивания. Силната енергия е добре да се използва за спортуване. 

ЛЪВ – през първата половина на януари звездите са по-благоразположени към вас. Лесно ще общувате и постигате разбирателство с хората. Често ще получавате морална или финансова подкрепа от близки и приятели. Ще имате ползотворни контакти и много поводи за радост. До 22-ри включително финансовото състояние, партньорските и роднински отношения са стабилни, а интимните връзки – горещи и вълнуващи. Работата постепенно ще се увеличава, а с нея и отговорностите. Направете план за най-важните задачи, за да не се натоварите прекалено през втората половина на януари. Може при някои от вас да се повиши напрежението на работното място и да възникнат конфликти с колеги. При други пък да има здравословни проявления като болки в ставите, травми на краката и други. В дните след 22 януари се предпазвайте от спорове с роднини, наематели или наемодатели.

ДЕВА – след 4 януари ще имате сериозен прилив на енергия, повишен ентусиазъм и самочувствие от Марс в Козирог. До 13-ти общуването може да е по-трудно и не особено ефективно, но след това нещата ще се развиват в желаната от вас посока. До 12-ти бъдете по-отстъпчиви, внимателни в преговори и работа с документи / информация. Можете да разчитате на подкрепата не само от близки и партньори, а и от хора, които най-малко сте очаквали. По отношение на финансите трябва да сте по-отговорни и пестеливи. След 22 януари и Венера ще бъде в Козирог. Ако рождената ви Венера не е във Везни, ще се радвате на сериозни приходи и печалби, получаване на очаквано финансиране на проекти. Не забравяйте, че докато Юпитер е в Телец, той ви пази от всякакви проблеми. Ще имате поводи за гордост от вашите деца, семейни придобивки, израстване и успех в начинанията. 

ВЕЗНИ – дипломатичните по природа Везни през този месец най-вероятно ще приберат кадифената си ръкавица. Марс в Козирог и вас ще прави напрегнати емоционално, по-нетърпеливи и неотстъпчиви, склонни към спорове и риск. Акцентът при вас пада върху дома, семейството и роднините. При някои от вас са възможни конфликти, а на други да им се наложи да се погрижат за член от семейството със здравословен или от друго естество проблем. Не е изключено някои от вас да решат да се преместят в друго жилище или населено място. Втората половина на януари не е благоприятен период за разрешаване на имуществени въпроси или покупка на имот. Бъдете внимателни и за наранявания при дребни ремонти в къщи. Ако ви предстои пътуване, вземете превантивни мерки срещу обири. След 22-ри Венера в Козирог може да ви затрудни финансово, харчете разумно.  

СКОРПИОН – през месец януари няма да имате повод за оплаквания и емоционални сътресения. Месецът ще е наситен с общуване. Търговците имат шанс за ползотворни преговори и сделки. На дневен ред са и взаимоотношенията с близки роднини или съседи. През първата половина на януари може да се чувствате малко по-нестабилни финансово, затова не прекалявайте с харченето. През втората половина на месеца ще се радвате на по-добри приходи и ползотворни контакти, които ще ви предоставят възможност за бъдещи ползи. След 20-ти звездите дават шанс за реализация на някои от плановете ви. Можете да разрешите важни за вас документални и въпроси, да купите техника за дома или автомобил, водене на преговори. Концентрацията ви е отлична. Добър период за обучение, писане, взимане на изпити, разрешаване на юридически спорове, за рекламна и издателска дейност.

СТРЕЛЕЦ – до 4 януари включително Марс в Стрелец ще оказва при вас силно влияние. Опитвайте се да се въздържате от рисковани действия и прекален ентусиазъм. Но Меркурий до 13-ти е в неблагоприятен аспект с Нептун и това изисква от вас да се предпазвате от интриги и измами. Не споделяйте с никого мнението си, за да не попаднете в капана на недоброжелатели. Венера в Стрелец, обаче, ще ви вдъхновява и настройва романтично. Ще се чувствате желани и харесвани. Между 16 и 23 януари и тя ще активира аспект с Нептун в Риби. Венера се свързва с връзките и парите. При някои от вас може да провокира някакво разочарование от интимен или бизнес партньор, а при други – финансови затруднения или загуби. Затова в този интервал не правете големи капиталовложения, не давайте пари в заем и не се доверявайте на никого. От 24 януари нататък имате добри шансове за успехи.  

КОЗИРОГ – от 5 януари нататък Марс в Козирог ще ви направи по-смели, ще повиши желанието ви за победи и изяви. И ще имате силата и късметът да се справите с всяко появило се предизвикателство. Венера и Меркурий в Стрелец от своя страна засилват вярата ви и може да усетите прилив на вдъхновение. Ако имате възможност дайте си малко почивка до 14 януари, а след това се подгответе за шеметни преживявания през втората половина на месеца. Отличната ви концентрация, силната интуиция и ясното изразяване на мнението ви ще се отразят положително на авторитета ви. Имате шанс за ползотворни контакти и пътувания, неочаквани предложения за бъдещи проекти. На успех може да разчитат работещите с хора зад граница, в сферата на търговията, закона, спорта, политиката, комуникациите или науката. Добри резултати и приходи – след 23 януари. 

ВОДОЛЕЙ – през този месец много от вас може да бъдат с понижена енергия, а други да изпитват желанието да се отдръпнат от шума и напрежението. Ще ви вълнуват тайните и невидимите за окото неща. Подходящ месец за творческа работа, дейности в уединение, медитация и други духовни практики, подпомагане на хора в нужда. Препоръчително е да не се натоварвате твърде много, особено психически. Грижете се добре за здравето си, направете профилактични прегледи. При някои от вас може да се задействат тайни недоброжелатели, но надали ще успеят да ви изненадат и навредят. Разчитайте на силната си интуиция и се пазете от лицемери. Склонни сте по-скоро към емоционални решения, водени от чувствата. Съсредоточете се върху своите стремежи, правете сега планове. Спазвайте законите и правилата, за да не си навлечете неприятности на по-късен етап. 

РИБИ – през първата половина на януари ще се чувствате по-неразбрани от околните, а и мисълта ви е по-хаотична, нереалистична. Въображението ви е силно, използвайте го правилно и се допитвайте до хора с опит и по-земно мислене. Предразположени сте към лековерие или в другата крайност – към интриги и измами. Добрата новина е, че злосторника Марс от 5 януари вече е в Козирог. Можете да разчитате на силна и неочаквана подкрепа от страна на приятел или роднина. Време е за нови цели и проекти, но реализирането им ще започне по-скоро след 23 януари. До тогава бъдете по-внимателни както с финансите, така и в интимните / партньорските отношения. Бъдете по-пестеливи и не давайте повод за ревност на любимия човек. Не приемайте всичко за чиста монета. След 13-ти ще се подобри начина на общуване с околните, ще мислите по-логично и практично.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 4, 5 до обяд, 10, 11, 16, 17, 23, 24, 30 и 31 януари.

Подвижни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 2, 8, 9, 14, 15, 21, 22, 28 и 29 януари. 

Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 5 след обяд, 6, 7, 12, 13, 18, 19, 25 и 26 януари. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ЯНУАРИ 2024:  

Последна четвърт – 04.01.2024 – 05:30 часа – Луна във Везни

Новолуние – 11.01.2024 – 13:57 часа – Луна в Козирог

Първа четвърт – 18.01.2024 – 05:52 часа – Луна в Овен

Пълнолуние – 25.01.2024 – 19:54 часа – Луна в Лъв

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

03.01.2024 от 01:36 ч. - 03.01.2024 до 02:47 ч.

05.01.2024 от 13:41 ч. - 05.01.2024 до 14:39 ч.

07.01.2024 от 22:22 ч. - 07.01.2024 до 23:08 ч.

09.01.2024 от 20:24 ч. - 10.01.2024 до 03:33 ч.

12.01.2024 от 04:33 ч. - 12.01.2024 до 05:01 ч.

13.01.2024 от 11:59 ч. - 14.01.2024 до 05:29 ч.

16.01.2024 от 06:33 ч. - 16.01.2024 до 06:48 ч.

18.01.2024 от 10:03 ч. - 18.01.2024 до 10:12 ч.

20.01.2024 от 15:57 ч. - 20.01.2024 до 15:58 ч.

22.01.2024 от 22:40 ч. - 22.01.2024 до 23:51 ч.

25.01.2024 от 00:58 ч. - 25.01.2024 до 09:36 ч.

26.01.2024 от 23:19 ч. - 27.01.2024 до 21:11 ч.

30.01.2024 от 01:20 ч. - 30.01.2024 до 10:04 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Нека да е Честита Новата 2024 година, да е мирна и плодородна, да е щастлива и изпълнена с любов за хората!

Марги Паскалева