Какво са ви приготвили звездите за април

Меркурий е ретрограден до 26 април – не започвайте нищо ново

Нещо за четене
12:00 - 31 Март 2024
3891
Какво са ви приготвили звездите за април

ОВЕН – през този месец Венера в Овен ще ви вдъхновява и настройва романтично. Повишено е желанието и за забавления, за покупка на красиви и стойностни неща, за творчески занимания. Меркурий обаче е ретрограден до 26 април, което не благоприятства нови начинания или нова работа, планови операции и други медицински корекции, подписване на нови договори, покупка на техника за бита или офиса, за нов автомобил или телефон. Периодът е благоприятен за ремонти, корекции, преподписване на съществуващи договори и смяна на документи с изтичащ срок, за преразглеждане на минали свои действия и преоценка на взаимоотношения с близки, колеги или приятели. Пълното слънчево затъмнение на 8 април е белег за важни действия и събития в рамките на около 5-6 месеца в живота на родените между 7 и 9 април – +/- 1 ден. Влиянието зависи от личния хороскоп. 

ТЕЛЕЦ – не се учудвайте, ако през този месец се чувствате малко объркани или разсеяни. Може да се появяват хора от миналото в живота ви, да сънувате цветни сънища. Интуицията ви ще е силна и понякога ще изпитвате необходимост да разсъждавате в дълбочина по даден проблем, да търсите отговори на въпросите си, да се потопите дълбоко в себе си. Време е за пречистване. Някои от вас може да научат някаква тайна, крита до момента от детето ви. Други ще се съсредоточат върху творческа работа или да се усамотяват често, за да възстановят душевния си мир. Не се натоварвайте психически, а до 26 април не започвайте нищо ново. Обърнете внимание на здравето си, на своите надежди и мечти. Парите вероятно при някои от вас няма да достигат или ще се забавят плащания на заплата / хонорар, затова не харчете за ненужни неща. Ще получавате малко, но ценна подкрепа от приятел/партньор. 

БЛИЗНАЦИ – месец април е доста пъстър за вас. Напрежение ще чувствате повече на работното си място, дали поради твърде много работа или поради независещи от вас трудности за постигане на желаното. Възможни са някои обрати и промени, които да ви изнервят. Бъдете внимателни в отношенията си с колегите и с по-висшестоящите от вас. Вършете задълженията си отговорно. Планирайте и организирайте задачите си, за да не се разпилявате и преуморявате. Амбициите ви са големи, но не ви достигат силите. С положителна енергия ще ви зареждат случайни срещи с приятели и други хора от миналото. Преразгледайте своите цели и приятелства. Поправете стари грешки и отношения. Ще се отворят много врати през май за вас, когато ще имате шанс да стартирате важно начинание. Любимите хора ще ви подкрепят, ще се чувствате оценени и обичани. Пари няма да липсват. 

РАК – някои от вас през този месец ще получат сериозна морална или финансова подкрепа от далеч. Успешно ще се справяте в кариерата / бизнеса си. Много е важно обаче да се работи внимателно с документация и информация, за да не допуснете грешки. В работата може да има обърквания, остра критика и неразбирателство с околните. Добре е да направите ревизия, ако има несъответствия в документите или информацията. Месецът не е подходящ за започване на нова работа, освен ако не е по заместване и временна. Слънчевото затъмнение на 8 април ще внесе доста промени в целите и новости в работата през следващите месеци за родените около 9 – 12 юли. Сега е момента да поправите отношенията си с някои хора, от които зависи реализацията на плановете ви. Нужно е повече търпение и сдържаност в поведението, ако искате през май да нямате проблеми. Пазете авторитета си. До 26 април не купувайте техника за бита или нов автомобил. 

ЛЪВ – енергията през този месец ви е по-стабилна от предходния. Чувствате се ентусиазирани и енергични, настроени за романтика и пътувания. През първата седмица обаче ще се наложи да разрешите някакъв финансов въпрос – дали с банкова институция, дали свързан с някакво финансиране по проект, дали уреждане на наследствен имот. Само не взимайте нов заем. Добре би било да рефинансирате кредит, ако имате такъв, да платите стари глоби или други задължения към НАП. Затъмнението на 8 април за вас е с по-позитивно влияние и акцентира върху пътувания зад граница, взаимодействие с хора зад граница, образованието, неразрешени юридически спорове, възгледите ви за живота. До 19 април включително звездите ви дават зелена светлина и имате повече шансове за успешни изяви и преразглеждане на стари предложения, придобивки и романтични преживявания. 

ДЕВА – през месец април на повечето от вас ще се наложи да се справят с нападки от страна на хора които ще се опитват с прикрити методи и средства да ви вредят. Това може да са партньори, врагове или хора, с които имате неразрешени спорове. Не позволявайте да ви влияят и да ви въвличат в интриги, особено на работното място. През първата седмица на месеца внимавайте за кражби и финансови измами. Вашият управител Меркурий е ретрограден до 26 април и заедно със слънчевото затъмнение акцентират финансите, дълговете, здравето, наследствата, интересът към тайните и невидими неща, трансформацията. От вас сега се иска да бъдете по-сдържани и по-адаптивни, да овладявате емоциите и да се приспособявате в определени ситуации или към някои хора – най-вече висшестоящи лица и контролни органи. Пазете здравето си и не се натоварвайте много. 

ВЕЗНИ – вие по принцип сте знак на партньорството и баланса, а през този месец трябва да се стремите към баланс и сътрудничество в отношенията с хората. Най-динамично ще бъде в работата ви. При някои от вас може да предстои някакво преструктуриране, реорганизация на работния процес или съкращения на персонал. При други обаче може да възникне здравословно неразположение. Възможни са възпалителни процеси, вирусни и други инфекции, ендокринни проблеми, алергични прояви. Хранете се по-здравословно и се предпазвайте от хранителни интоксикации. Ограничете алкохола. Месецът не е благоприятен за нови връзки и бизнес партньорства. Сега е добре да преразгледате и подобрите взаимоотношенията с ваши партньори или опоненти, с които в близкото или по-далечно минало сте имали конфликт. Но не позволявайте да бъдете зависими от партньор. 

СКОРПИОН – силен месец април за вас, скъпи Скорпиони! Имате сили и възможности да се справите с всеки възникнал проблем, да постигате целите си, да се изявявате, да побеждавате. Сега за вас е важно да ревизирате или довършите нещо в работата си, което е поизостанало във времето. На успех и постижения могат да разчитат хората от сферите на бизнеса, политиката, спорта, изкуството. Нуждаете се от романтика и любов. И ще я получавате от любимите си хора. Периодът до 26 април не е благоприятен за започване на нова работа, за нови приятелства или интимни връзки. Благоприятен месец за занимания с деца, за творчески дейности, спорт и всякакви забавления. Отделяйте време за почивка и за близките си. При някои от вас може да възникне необходимостта да помогне на някое от децата или на друг роднина. Нова работа или начинания можете да предприемете през май. 

СТРЕЛЕЦ – за вас месец април ще бъде изпълнен с предизвикателства. При някои ще са свързани с работата / бизнеса, при други с дома и семейството. Може да възникнат повече отговорности и необходимостта да се погрижите за здравето или проблем от друго естество с роднина, да предприемете преместване или ремонт на дома / автомобила. Често ще се чувствате напрегнати и лесно ще избухвате, а това може да породи конфликти. Проявявайте търпение. Вземете мерки срещу кражби и течове в дома от съседи. Живеещите в близост до река / море да вземат превантивни мерки и срещу възможни наводнения около 15 – 25 април. Сега е добре да направите преоценка на любовните отношения, на това какво очаквате, какво усещане ви носи връзката. Ако преди време сте се скарали с любим човек, сега имате шанс да подобрите отношенията и да си дадете втори шанс, ако си заслужава. 

КОЗИРОГ – месец април е наситен с много контакти и ползотворни за вас срещи. Може да бъдат от лично естество с роднини, свързани с работата ви или често да пътувате. Някои от представителите на знака могат да предприемат някакъв ремонт в дома, премебелиране или разместване. Ако не разполагате с достатъчно пари, не прекалявайте с харченето. Този месец за вас не е от най-доходоносните. Не правете големи капиталовложения. Други могат да бъдат приятно изненадани от завръщането на близък човек у дома. Месец април като цяло не е труден и напрегнат за вас. Ще успявате хладнокръвно и с повече мекота в общуването с околните да постигате съгласие. На моменти решенията ви може да са по-прибързани, а действията импулсивни, което не е желателно. Вие не сте такива по природа, затова се стремете да бъдете концентрирани и да обмисляте всичко преди да действате. 

ВОДОЛЕЙ – финансовите въпроси ще са на дневен ред и при вас. Но за вас проявлението може да е в зависимост от материалното ви състояние по принцип. Мисленето ви е задълбочено. Възможно е да получите повторно предложение за начинание, което на по-ранен етап да сте подминали или отхвърлили. Някои от вас имат възможност с повече далновидност и упорит труд да увеличат доходите си, а други ще се чувстват доста по-ограничени финансово. Не е изключено да се появят непредвидени разходи за ремонт на автомобила или за друг битов уред. С добро планиране и разпределение на доходите можете да се справите успешно. Проверете договорите си за услуги и личните документи за изтичащ срок. Ще трябва да подновите или преподпишете някой от тах. До 26 април не подписвайте нови договори, не купувайте автомобил или техника за дома / офиса. 

РИБИ – Марс в Риби ще ви активизира през месец април. Ще се чувствате вдъхновени, заредени с енергия, настроени романтично и готови за действия. Въпреки, че Марс в Риби не е инициативен сам по себе си, когато преминава през вашето Слънце сте доста по-енергични и смели. Не забравяйте обаче, че и планетата на дълга и отговорностите Сатурн също е в Риби. Затова каквото и да предприемете, трябва да бъде добре планирано и организирано, да положите нужните усилия и да бъдете отговорни. Венера в Риби ще внесе повече страст в любовта / партньорствата. Имате и отлични шансове за повече приходи, а някои от вас ще получат стар дълг от някого или дългоочакван хонорар. Препоръчително за вас е да проявявате повече търпение в контактите и да не се хвърляте в рисковани дейности. Предпазвайте се от инциденти и не харчете прекомерно пари за удоволствия. 

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 2, 3, 8, 9, 14, 15, 22, 23 и 29 април.
Подвижни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 6, 7, 12, 13, 19, 20, 27 и 28 април. 
Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 4, 5, 10, 16, 17, 24 и 25 април. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ АПРИЛ 2024:  

Последна четвърт – 02.04.2024 – 06:15 часа – Луна в Козирог

Новолуние и пълно слънчево затъмнение – 08.04.2024 – 21:21 часа 
– Луна в Овен

Първа четвърт – 15.04.2024 – 22:13 часа – Луна в Рак

Пълнолуние – 24.04.2024 – 02:49 часа – Луна в Скорпион

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.04.2024 от 03:16 ч. - 01.04.2024 до 07:05 ч.

03.04.2024 от 08:40 ч. - 03.04.2024 до 12:08 ч.

05.04.2024 от 08:39 ч. - 05.04.2024 до 14:12 ч.

07.04.2024 от 11:27 ч. - 07.04.2024 до 14:25 ч.

09.04.2024 от 05:38 ч. - 09.04.2024 до 14:23 ч.

11.04.2024 от 13:04 ч. - 11.04.2024 до 15:58 ч.

13.04.2024 от 17:46 ч. - 13.04.2024 до 20:45 ч.

16.04.2024 от 02:22 ч. - 16.04.2024 до 05:24 ч.

18.04.2024 от 15:02 ч. - 18.04.2024 до 17:10 ч.

21.04.2024 от 03:19 ч. - 21.04.2024 до 06:08 ч.

23.04.2024 от 02:24 ч. - 23.04.2024 до 18:20 ч.

26.04.2024 от 02:16 ч. - 26.04.2024 до 04:37 ч.

28.04.2024 от 10:31 ч. - 28.04.2024 до 12:37 ч.

30.04.2024 от 18:19 ч. - 30.04.2024 до 18:19 ч.


Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева