Какво са ви приготвили звездите за декември

От 12 декември до 2 януари Меркурий е в ретроградно движение

Топ
18:00 - 30 Ноември 2023
6097
Какво са ви приготвили звездите за декември

ОВЕН – много положителни преживявания ви очакват през месец декември, с малки изключения. Имате сили и енергия за всяко ваше действие, а и късмет няма да ви липсва. Особено добре ще се развиват взаимоотношенията с чуждестранни партньори. Ако имате съдебни спорове, делата ще се развиват във ваша полза. Много благоприятен месец за пътувания и екскурзии зад граница, за рекламна и издателска дейност, придобиване или предаване на знания и умения, за всякакви забавления. Проблеми може да възникнат при някои от вас в партньорските отношения, ако някой от вас е твърде взискателен към другия. От 12 декември до 2 януари Меркурий е в ретроградно движение, но по-проблемен за вас е периодът 12-22 декември. Може да се чувствате неразбрани, общуването с околните да е затруднено. Работете внимателно с документи и информация. Не купувайте нова техника.

ТЕЛЕЦ – месец декември е месец за адаптация след трудния месец и половина на противоречия, борба и житейски обрати. Обърнете внимание на финансовите дела и недовършените ангажименти в работата си. Грижете се и за своето здраве, направете профилактични прегледи. При някои от вас може да има забавяне на приходи или връщане на дадени заеми до 22 декември. Добър период за преподписване на изтекли договори, смяна на документи с изтекъл срок. След 22-ри не давайте пари в заем и не взимайте такива. Предпазвайте се от телефонни измами, не правете големи капиталовложения и инвестиции. Може да се чувствате доста объркани, да взимате неправилни решения и да допускате грешки, поради което да загубите пари или други важни за вас вещи. Време е да се подготвите за Новогодишните празници. Обърнете внимание на близките и любими хора.

БЛИЗНАЦИ – не мога да ви обещая спокоен месец, скъпи Близнаци. Марс в Стрелец е в срещуположния на вашия знак, а и Слънцето до 21 вкл. в Стрелец. Ще ви се налага често да се защитавате от нападките на партньори или опоненти. Някои от вас може да влязат и в съдебен сблъсък, дали по лични дела или свързани с друг член на семейството. Вашият планетен управител Меркурий, обаче, до 11 декември е в благоприятни аспекти и директното му движение благоприятства решаването на всякакви въпроси. Меркурий ще има позитивно влияние до 22 декември вкл., но след 11-ти може делата да се забавят и отложат във времето. И е логично – идват светли празници. Между 23.12.23 и 13.01.24 год. избягвайте спорове, разрешаването на важни въпроси. Концентрацията ви е понижена, шофирайте внимателно. Не се доверявайте на никого, внимавайте за кражби и измами.

РАК – вашето ежедневие ще е доста натоварено също, скъпи Раци. Повече напрежение може да има в работата ви. Общуването ще е по-затруднено. Не влизайте в конфронтация с колеги, а потърсете тяхната помощ при нужда. Ще се почувстват поласкани и ентусиазирани, вместо да ви критикуват. Так аще бъдат избегнати и евентуални грешки, които иначе ще трябва да поправяте на по-късен етап. За сметка на това можете да разчитате на пълната подкрепа от страна на партньора си, както и на други хора от обкръжението ви. Обръщайте достатъчно внимание на децата си. Не е изключено на някои от вас да разрешават спорове от морално-етично естество или да нарушат законите по някакъв начин. Финансово повечето от вас ще се чувстват стабилни този месец. Ще се радвате на семейни придобивки, приятни и романтични преживявания с любимите хора в празничните дни.

ЛЪВ – месец декември т.г. е многообещаващ за вас. Чувствате се ентусиазирани и енергични, изпълнени с настроение и надежди за бъдещето. Имате всички възможности за реализирането на много от плановете. Но важните дела свършете преди 12 декември. След това се отдайте на почивка и релакс. Свободните представители на този огнен знак ще се радват на невероятни преживявания и нови интересни познанства, които могат да прераснат в интимни. Прекрасен месец за пътувания, забавления с приятели и любими хора, срещи със стари приятели, за творчески дейности или спорт. Ще ви се отрази много добре една спа почивка. Ако сте семейни или в сериозна връзка не флиртувайте и не давайте повод за ревност на партньора си. През втората половина на месеца не предприемайте рискове и вземете превантивни мерки срещу обири в дома, ако за празниците ще пътувате някъде.

ДЕВА – през този месец болшинството от вас ще чувстват голямо напрежение – при някои на работното място, при други в семейството и дома. Силата ви е голяма, но трябва да пестите енергията си, за да не се отрази на здравето ви, особено на нервите. След 21-ви ще почувствате известно облекчение и е време за празници. Сега не е благоприятно да предприемате каквито и да било рисковани действия. Стремете се да не влизате и в конфликт, за да не прерасне в нещо по-сериозно и да има неприятни последици. Слънцето и Марс акцентират дома и близките ви, затова бъдете близо до тях и се погрижете при необходимост. Внимавайте за взривове, пожари, обири в дома или друг инцидент. След 23-ти, освен всичко друго, може да възникнат скандали с роднини. А ако в празничните дни ще пътувате и празнувате другаде, бъдете внимателни зад волана и в общуването с хората. 

ВЕЗНИ – динамичен месец по отношение на комуникациите с роднини и приятели, пътувания и възможности за успешни сделки при хората с бизнес. До 11 декември включително периодът е благоприятен за уреждане на документи, покупко-продажби и разрешаване на семейни дела. Единственото, за което трябва да сте по-внимателни, е да спазвате правилата и законите по пътищата, да не шофирате с превишена скорост или ако сте употребили алкохол. През втората половина на месеца ви очакват гости от далеч, придобивки в дома и много поводи за радост. Не харчете излишно, планирайте добре финансовите си разходи за празниците. Избягвайте големи компании в празничните дни, уязвими сте към вирусни инфекции. Добро време за подобряване на взаимоотношенията с някого, връщане на жест или стар дълг. Не предприемайте рискове след 21 декември.

СКОРПИОН – настроени сте романтично и сте готови да зарадвате своите близки и любими хора с наближаването на Коледните и Новогодишни празници. И в това няма нищо лошо, стига да не се раздавате твърде много. Обърнете внимание малко повече на себе си и направете някои разкрасяващи процедури. Купете си нещо ново за празниците – тоалет или аксесоар, с което да привлечете допълнително вниманието на своята половинка и погледите на всички в обкръжението ви. През втората половина на декември се стремете да обръщате достатъчно внимание на постоянния си партньор и не давайте повод за ревност. Венера е в неблагоприятен аспект с Уран, което може да провокира конфликт, финансови затруднения или загуба на пари/вещи. Бъдете разумни с парите. Предпазвайте се от интриги. Очакват ви приятни срещи и разговори със стари приятели или роднини, които не сте виждали отдавна.

СТРЕЛЕЦ – Слънцето и Марс във вашия знак ви зареждат с мощна енергия и ентусиазъм. Чувствате се вдъхновени и със силно желание за забавления и пътешествия. През първата половина на декември имате чудесни възможности за печалби и ползотворни контакти, които да ви донесат бъдещи придобивки. Ще се радвате и на успехите на вашите деца. През втората половина на месеца трябва да забавите малко темпото, да ревизирате финансите си и всичко, което е скъпо за вас. Не правете капиталовложения, особено в недвижимо имущество, след 11 декември. Ако няма да празнувате Новогодишните празници у дома, вземете мерки срещу обири и течове, които биха ви изненадали неприятно. Пазете се от инциденти и измами между 23 декемви и 4 януари, избягвайте планините. Интимните връзки ще са горещи, а желанието ви за ласки силно, но са възможни и разочарования.

КОЗИРОГ – до 11 декември включително периодът ви е много ползотворен и ще имате успех във всяко ваше действие. Концентрацията ви е отлична, а мисленето практично. Няма шанс да сгрешите в преценките и решенията си. Много добър период за преговори и сделки, за подписване на договори или уреждането на важни документални въпроси, за писане, преподаване и общуване. На успех и признание могат да се радват и творците. Дори и да се чувствате изтощени, възползвайте се от подкрепата на звездите. След 11 декември желанието ви за преоценка на миналите събития и контакти се повишава. Тогава, и особено между 23 декември и 4 януари, е добре да си дадете малко почивка, за да възстановите силите си. Колкото сте по-далеч от хората (не от близките) в този период, толкова по-добре за вас. Така ще си спестите завист, интриги и някои разочарования от колеги или приятели.

ВОДОЛЕЙ – звездите през месец декември ви даряват със сила, много нови идеи и възможности през първата половина на месеца, които можете да осъществите или поне да положите началото на част от тях. Ще имате подкрепата на много хора от обкръжението ви. Много благоприятен месец за работа в групи и организации. На успех могат да разчитат хората с бизнес, хуманитарна дейност, спортистите и с професии от сферата на полицията, спешната помощ, огнеборците, военните и т.н. Не разчитайте на сериозни финансови печалби и не харчете излишно, за да не се почувствате затруднени в някакъв момент. Обръщайте достатъчно внимание н близките си и любими хора, а в работата не бъдете твърде критични и взискателни. Сега не е момента да искате и повишение на заплатата. Най-доброто, което можете да направите е да си вземете отпуск след 12-ти и да почивате. 

РИБИ – както и другите подвижни знаци на Зодиака, вие също ще се наложи да преминете през по-труден месец. При февруарските представители взаимоотношенията и делата ще се успокоят постепенно. Но родените през март трябва да проявят повече търпение и разум през декември. Препоръчително е да спазвате законите, етиката на работното място и най-вече да се предпазвате от всякакви неприятности или инциденти. Не рискувайте, не спорете с шефове и други висшестоящи лица. Онези от вас, които са склонни да нарушават реда и законите, могат да си навлекат проблем с органите на реда. По природа сте спокойни натури, но сега може да се появят предизвикателства, които да ви провокират. По време на празниците родените след 10 март да избягват конфликти, да шофират внимателно и да не боравят с пиратки, за да няма травми. Романтичните връзки и финансите са по-стабилни.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 1, 7, 8, 15, 20, 21, 27 и 28 декември.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 4, 5, 6, 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26 и 31 декември след 14 часа.

Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 29, 30 и 31 декември до 14 часа.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2023:  

Последна четвърт – 05.12.2023 – 07:49 часа – Луна в Дева

Новолуние – 13.12.2023 – 01:32 часа – Луна в Стрелец

Първа четвърт – 19.12.2023 – 20:39 часа – Луна в Риби

Пълнолуние – 27.12.2023 – 02:33 часа – Луна в Рак

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.12.2023 от 15:07 ч. - 01.12.2023 до 18:00 ч.

04.12.2023 от 04:11 ч. - 04.12.2023 до 05:50 ч.

06.12.2023 от 15:50 ч. - 06.12.2023 до 18:34 ч.

09.12.2023 от 03:05 ч. - 09.12.2023 до 05:35 ч.

11.12.2023 от 10:57 ч. - 11.12.2023 до 13:11 ч.

13.12.2023 от 08:48 ч. - 13.12.2023 до 17:31 ч.

15.12.2023 от 18:03 ч. - 15.12.2023 до 19:56 ч.

17.12.2023 от 14:03 ч. - 17.12.2023 до 21:58 ч.

19.12.2023 от 23:03 ч. - 20.12.2023 до 00:46 ч.

22.12.2023 от 04:47 ч. - 22.12.2023 до 04:50 ч.

24.12.2023 от 08:40 ч. - 24.12.2023 до 10:15 ч.

26.12.2023 от 09:55 ч. - 26.12.2023 до 17:15 ч.

29.12.2023 от 00:57 ч. - 29.12.2023 до 02:23 ч.

31.12.2023 от 07:18 ч. - 31.12.2023 до 13:53 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.

Марги Паскалева