Какво са ви приготвили звездите за месец юни

Актуални новини
15:04 - 31 Май 2024
4994
Какво са ви приготвили звездите за месец юни

Месецът, през който денят тържествува над нощта. Времето се стопля, а чувството за лекота се усеща все повече и в душите, и в телата ни. Юни 2024 година ще бъде месец на авантюрите. Месец на случайните търсения, проучване на възможностите и намиране време за интересни забежки от сивото и скучно ежедневие.

На 3 юни Меркурий навлиза в Близнаци, а на 4 юни е в съвпад с Юпитер, като двете планети ще образуват хармоничен аспект с Плутон.

В началото на месеца не питайте, ако не искате да знаете. Не задавайте въпроси, ако не искате да чуете истинските отговори. Този момент ще посее семето на любопитството, което да се развие по-нататък. Първата юнска седмица е наситена със силна космическа енергия заради аспекта между Меркурий, Юпитер и Плутон, като в сцената се намесва и новолунието в Близнаци на 6 юни.

ОВЕН – до 9 юни включително повече разум и търпение в ежедневието си трябва да проявяват родените през третата декада на Овен. Не предприемайте рискове и игнорирайте всякакви негативни хора по възможност. След това предизвикателствата ще намалеят и дните ви ще са по-спокойни и ползотворни. Ако имате да уреждате договорни отношения или други документи, да се явите на някакъв изпит или на интервю за работа, разрешете тези въпроси по възможност до 18 май. От 18-ти нататък Меркурий и Венера, а от 21-ви и Слънцето в Рак ще затрудняват някои от вас в общуването с околните, документалните и финансови въпроси, както и взаимоотношенията с партньор / и. Бъдете концентрирани при шофиране. Преди път се уверете в изправността на автомобила /филтри, светлини/. Внимавайте да не изгубите лични вещи. Около 7 и 14 юни се предпазвайте от измами. 

ТЕЛЕЦ – интуицията ви, особено през първата седмица на юни, е доста силна. Вярвайте в нея. От 9 юни Марс преминава във вашия знак /до 20 юли/ и някои от вас може да станат по-активни и смели в действията си. При други да се засилят страхове, да чувстват нервно напрежение и дори да попаднат в конфликтни ситуации между 10 и 21 юни. Сега по-внимателни трябва да бъдат родените в края на април Телци. Не е препоръчително да предприемате риск. Пазете се от инциденти и се грижете за здравето си. Избягвайте спорове и агресивни хора Ако проявявате присъщите ви търпение и предпазливост, след 21 юни ще се радвате на успехи и щастливи моменти с близките си. Пътищата пред вас ще се отворят и дните ви ще бъдат по-ползотворни – материални и други придобивки, топлота във връзките и с бизнес партньорите, поводи за радост, успехи в бизнеса, интересни пътувания. 

БЛИЗНАЦИ – през първите 3 дни на месеца бъдете по-внимателни зад волана и не нарушавайте добрия тон в общуването с околните. Всячески ще се опитват да ви уязвят и предизвикат. Въпреки това трудно ще им се получи, тъй като сте в период, в който навсякъде ще ви приемат с лекота и ще ви харесват. Имате дар слово и умеете да завладявате хората с харизмата си. Между 8 и 18 юни някои от вас може да чувстват затруднения и невъзможност да разрешат важни бизнес въпроси, да възникват трудности в контакти с чуждестранни партньори. Публични личности от този знак може да бъдат въвлечени в интриги, да се почувстват предадени или да разпространят невярна информация по техен адрес в средата на месеца. Не се доверявайте и не споделяйте плановете си дори на близки, приятели или колеги. Стабилизиране в партньорствата и финансовите дела – след 18 юни. 

РАК – постепенно ще спада напрежението при вас през този месец. Само до 8-ми включително и то само на родените през третата декада на знака се налага още малко да проявяват търпение във взаимоотношенията с околните и предпазливост в действията си. Между 9 и 16 юни някои от вас ще са по-ангажирани със семейни дела. Не са изключени и неразбирателство с някое от децата или разходи около тях. Но след 17-ти Венера и Меркурий във вашия знак ще ви настроят романтично и ще хармонизират отношенията с близки и любими хора. В семейството и дома ще има повече поводи за радост, любов и повече приходи. Много положителен период за нови начинания и проекти, нови връзки и приятелства, групови дейности или работа за обществото, пътувания и почивки, решаване на документални въпроси. Ще се чувствате обичани от близките и уважавани в обществото.

ЛЪВ – възползвайте се от подкрепата на звездите през първата седмица на юни и свършете по-важните за вас задачи. От 9 юни нататък Марс в Телец ще засили безпокойството ви и се налага да давате повече от себе си на работното място, ако искате да постигате желаното и да избегнете конфликти с колеги или началници. Това важи най-вече за родените в края на юли Лъвове. Пазете авторитета си и се опитайте да бъдете по-гъвкави. Често ще срещате трудности и пречки, което ще ви изнервя. За вашето спокойствие е добре някои планове да отложите във времето, ако има такава възможност. След 18-ти ще имате желание за известно време да се уедините. Вземете си отпуск или поне в почивните дни излезте сред природата, за да се заредите с енергия. Добър период също за духовни занимания и творчески дейности. Грижете се за здравето, не рискувайте и не се натоварвайте прекалено. 

ДЕВА – юни месец по принцип не е от най-успешните ви месеци, особено за изяви и постижения. Но след 9-ти поне Марс в Телец дава шанс за по-ползотворни контакти и преговори, за успешно разрешаване на финансови въпроси, за успехи и постижения. Имате сили и енергия за всичко. Около 12-14 юни някои от вас могат да почувстват емоционално напрежение, объркване при взимането на решения или да се разочароват от някого. Предпазвайте се от интриги, измами и конфликти. След 17 юни ще имате пълната подкрепа от страна на звездите. Приятелите, близките и други хора на високи позиции ще ви подкрепят. Възможно е някои от вас да заемат по-висока длъжност в кариерата или да получат повишение на заплатата. Интуицията и емпатията ще ви помагат в преговори и договорни отношения. Пътувания, положителни емоции и поводи за радост в семейството. 

ВЕЗНИ – през първите две седмици на юни желанието ви за забавления, любов, активно общуване и пътувания са засилени при болшинството от вас. Много положителен период за интимните и партньорски взаимоотношения. Ще се радвате на повече успехи, печалби и придобивки в семейството. Между 14 и 18 юни е препоръчително да не давате поводи за ревност, ако имате сериозна връзка или семейство. През втората половина на месеца се налага да се съобразявате повече със другите хора в обкръжението си, да обръщате повече внимание на близките. На моменти може да се изострят отношенията, да чувствате емоционален дискомфорт, да имате по-малко приходи или повече непредвидени разходи. Периодът не е благоприятен за решаване на финансови въпроси, за финансови вложения и риск. Но пък Юпитер вече е в Близнаци и ще носи много късмет в рамките на една година.

СКОРПИОН – Марс в Телец от 9 юни ще изправи повечето от вас пред някои предизвикателства този месец. Често ще усещате вътрешно напрежение, а може да се наложи да се справяте с нелоялна конкуренция и да възникват конфликти с партньори или опоненти. Месецът не е благоприятен за юридически спорове. Около 17-19 и 24-25 юни се предпазвайте от инциденти и неприятности. Грижете се за своето и за здравето на близките. Не бъдете прекалено взискателни и критични към партньора си, за да избегнете разрив в отношенията. Физическото и емоционално натоварване, както и финансов риск, не са препоръчителни. След 17 юни ще се чувствате по-стабилни емоционално и във финансов план, а контактите ще са ползотворни. През втората половина на месеца Меркурий и Венера в Рак ще хармонизират взаимоотношенията с околните и ще чувствате повече увереност. 

СТРЕЛЕЦ – първата седмица на юни е най-ползотворна за вас и е добре да се възползвате, за да свършите най-важното по възможност тогава, защото имате повече шансове за успех и благоприятно развитие. След 9 юни навлизате в период с повече ангажименти и натоварване. Натоварването, обаче, трябва да бъде умерено, за да не засегне здравето ви. При някои от вас може да се появи здравословен проблем, а ако съществува заболяване състоянието временно да се влоши. А при други са възможни спорове на работното място с колеги или подчинени, проблем с наематели, твърде много или липса на работа. Импулсивни сте като всеки огнен знак, но Юпитер в Близнаци в рамките на една година изисква от вас по-малко риск, повече търпение и постоянство, спазване на правила и закони, по-реалистични цели. Между 11 и 14 юни внимавайте за загуби, измами и разочарования.

КОЗИРОГ – по-трудна и напрегната може да бъде само първата седмица на юни и то предимно за родените през трета декада на знака. От 9 юни нататък ще почувствате облекчение и делата ще вървят по-гладко за вас. Енергията и шансовете ви се повишават, както и късметът. През първата половина месеца може да има по-голямо натоварване в работата или задължения в семейството. Налага се да балансирате между семейните и работни ангажименти. След 18 юни приоритет ще са всякакви партньорски взаимоотношения – бизнес или интимни. Чудесно време за забавления, творческа работа, спорт, почивки и пътувания, подобряване на отношения, нови бизнес контакти. Много е важно, обаче, да бъдете по-отворени към хората и да се вслушвате в тяхното мнение, ако искате да имате успех. Лоялността и искреността в партньорставата сега са много важни.

ВОДОЛЕЙ – стартирате много силно и положително през първата седмица на месец юни с Марс в Овен. Освен това има цели 4 планети в Близнаци, които ще ви носят много късмет, възможности за повече печалби и хармония в партньорските отношения и любовта. Ще се чувствате вдъхновени, творчески или романтично настроени. Ще имате доста поводи за радост в семейството и връзките. До 17 юни всякакви контакти ще са ползотворни, а приятелите и близките ви ще подкрепят вашите планове и желания. Марс, обаче, преминава на 9 юни в земния знак Телец и активира предизвикателен аспект към Слънцето ви. Акцентът е върху дома, недвижимите имоти и семейните въпроси. Той може да създаде напрежение в някои от дните, но това е и знак за повече активност и необходимост от действие. Бъдете стълб за близките си и пазете дома от обири, пожари и други инциденти.

РИБИ – изчистете всякакви финансови задължения до 8 юни, за да можете след това да се отдадете на приятни пътувания и интересни контакти. Подходящо време за разрешаване на документални въпроси, подобряване на взаимоотношения, ремонт на автомобила, разходки сред природата. До 17 юни включително се стремете да отделяте достатъчно от времето и вниманието си на близките и любими хора, защото може да се почувстват пренебрегнати. Бъдете по-внимателни с парите и зад волана. Не харчете за ненужни неща и не правете големи вложения. Около 12-15 юни се предпазвайте от измами, загуби и конфликти. На 18 юни първо Меркурий и Венера, а на 21 и Слънцето преминават във водния знак Рак. Този период на месеца е много обещаващ – придобивки и други промени в дома. Концентрацията и общуването ви се подобряват, решенията са правилни, хармонизират се партньорствата. 


ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

  • Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 2, 8, 9, 16, 22, 23, 28 и 29 юни до 15:00 часа.

  • Подвижни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 5, 6, 7, 13, 14, 20, 21, 26, 27 юни.

  • Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 3, 4, 10, 11, 17, 18, 19, 24, 25 и 30 юни след 15:00 часа. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ЮНИ 2024:  

  • Новолуние – 06.06.2024 – 15:37 часа – Луна в Близнаци
  • Първа четвърт – 14.06.2024 – 08:18 часа – Луна в Дева
  • Пълнолуние – 22.06.2024 – 04:08 часа – Луна в Козирог
  • Последна четвърт – 29.06.2024 – 00:53 часа – Луна в Овен

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.06.2024 от 05:54 ч. -  01.06.2024 до 06:28 ч.

03.06.2024 от 01:03 ч. -  03.06.2024 до 08:55 ч.

05.06.2024 от 11:09 ч. -  05.06.2024 до 11:36 ч.

07.06.2024 от 15:16 ч. -  07.06.2024 до 15:41 ч.

09.06.2024 от 22:05 ч. -  09.06.2024 до 22:29 ч.

11.06.2024 от 22:16 ч. -  12.06.2024 до 08:38 ч.

14.06.2024 от 20:53 ч. -  14.06.2024 до 21:12 ч.

17.06.2024 от 09:05 ч. -  17.06.2024 до 09:38 ч.

19.06.2024 от 19:19 ч. -  19.06.2024 до 19:31 ч.

22.06.2024 от 01:58 ч. -  22.06.2024 до 02:08 ч.

24.06.2024 от 06:05 ч. -  24.06.2024 до 06:14 ч.

26.06.2024 от 01:30 ч. -  26.06.2024 до 09:07 ч.

28.06.2024 от 11:44 ч. -  28.06.2024 до 11:52 ч. 

30.06.2024 от 07:56 ч. -  30.06.2024 до 15:00 ч. 


Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева