Какво са ви приготвили звездите за септември

Астро
20:20 - 31 Август 2023
14968
Какво са ви приготвили звездите за септември

ОВЕН – през този месец задачата ви е да работите усилено, както и да бъдете по-дипломатични в отношенията си с околните, особено с хората, с които работите или с наематели. След 6 септември ще се радвате на много хубави романтични моменти с любимите ви хора и децата. Ще печелите по-добре и ще се чувствате стабилни емоционално и морално. Меркурий в Дева е ретрограден и ще се наложи да се вглеждате добре във всеки детайл, да сте по-концентрирани и внимателни в работата с документи. Проверете дали няма някой договор или личен документ с изтичащ срок, за да го подновите. Избягвайте подписване на нови и дългосрочни договори, планови операции и нови наемни отношения до 16 септември. Първата половина на септември е благоприятна за ремонти в дома или офиса, за ревизия и корекции в документация, за реконструкции, за поправителни изпити. 

ТЕЛЕЦ – желанията ви са силни и изискванията към околните високи, а това може да влоши взаимоотношенията ви с близките ви хора. Някои от вас са склонни да дават повече, отколкото имат, но сега трябва да сте по-пестеливи от всякога. Направете ревизия и разчет на средствата си. Не давайте и не взимайте пари в заем до 16 септември. Юпитер ви носи повече късмет до средата на следващата година, но изисква и да не се предприема прекален риск. Бъдете по-гъвкави и дипломатични в отношенията с околните, особено с колегите си. Концентрацията ви е много добра, но важните неща свършете след 16-ти. Някои от вас изненадващо ще срещнат свой познат или приятел, който отдавна не са виждали. А други ще посрещат гости от далеч. При по-възрастните и болни хора са възможни кризисни състояния в здравословен план – бъбреци, диабет, възпаление на пикочните канали и други. 

БЛИЗНАЦИ – възможностите ви за изяви са по-ограничени до 22 септември. Някои от вас може да чувстват понижена енергия или самочувствие, а други липсата на разбиране от страна на близките. През първата половина на месеца може да се наложи някакъв ремонт в дома, а не са изключени и повреди в електроуреди. За сметка на това обаче болшинството от вас, особено през втората половина на септември ще имат много динамично и ползотворно ежедневие, повече приходи и възможности за печалби. След 16-ти дните са благоприятни за пътувания, семейни празници, покупка на нов автомобил или техника, подписване на важни договори или осъществяване на търговски сделки. А след 22-ти се отварят всички пътища и всякакви пречки отпадат за постигането на целите ви. Децата и любимия човек ще ви подкрепят във всичко. Топлота в семейството и поводи за радост.

РАК – за вас месец септември може да е по-напрегнат, да възникват противоречия в отношенията или грижи в семейството около роднина. Ще са ви нужни повече средства, за да преодолеете проблемите. По-често ще се чувствате нестабилни финансово, поради липсата на достатъчно пари. Харчете за най-нужното през първата половина на месеца. При някои от вас може да се появи необходимостта от ремонт на автомобила или на друг битов уред. Не купувайте нов автомобил, телефон или домашна техника. Пазете документите, багаж или куриерски пратки от загуба. Подменете документи с изтичащ срок, явете се на поправителен изпит при необходимост. Първата половина на септември е добър период за преподписване на договори за услуги или за работа, но не и за подписване на нови. Между 15 и 23 септември се предпазвайте от кражби, измами и интриги. Внимавайте за пожари. 

ЛЪВ – след 6 септември Венера в Лъв вече ще бъде в директно движение и трудностите в емоционално или финансово отношение постепенно ще започнат да отшумяват. Но неблагоприятните аспекти на Венера към Юпитер и Уран в Телец изискват повече сърдечност и толерантност в отношенията, внимание във финансовите дела и партньорските взаимоотношения. Напрежение може да има на работното място и в общуването с околните. Първата половина на месеца е подходяща за финансови ревизии и преоценка на важните за вас неща. Едва след 16-ти приключва ретроградното движение и на Меркурий. До тогава не е препоръчително да започвате нови начинания. Марс във Везни акцентира комуникациите, договорните отношения, пътуванията и автомобилите, документите и информацията. Делата ще се развиват добре, ако сте по-дипломатични. 

ДЕВА – през първата половина на септември довършете някои поизостанали задачи и работни ангажименти. Вглеждайте се по-често в себе си и бъдете самокритични, вместо да критикувате околните и да си създавате врагове. Работете внимателно с важни документи и информация. Не споделяйте личните си планове и служебна конфиденциална информация. Не са препоръчителни планови операции. След 16-ти общуването и концентрацията се подобряват, а от там и взаимоотношенията с хората, най-вече на работното място. При някои от вас може да се наложи разрешаването на важен финансов въпрос, а при други да има повече разходи около член на семейството. Вие сте практични по природа и рядко се срещат „широкопръсти“ Деви между вас, но този месец бъдете по-пестеливи и внимателни с финансите. Около 20-23 септември не се доверявайте на никого.

ВЕЗНИ – Марс този месец транзитира през вашия знак и ви зарежда с много енергия и ентусиазъм. Много по-активни и целеустремени сте в такива периоди. Важното е да не предприемате прекалени рисковани действия. Вашата благодетелка Венера след 6 септември ще бъде в директно движение и може да отприщи вълна от емоции. Но имайте предвид, че нейните аспекти с Юпитер и Уран в Телец през месеца са неблагоприятни и може да си създадете проблем във връзките и партньорските отношения. Парите може бързо и неочаквано да се стопяват за удоволствия, а връзките да се разпадат. Нуждаете се от много внимание и топлота в любовта. Но не рискувайте със случайни нови връзки, защото няма да са дълготрайни. Това важи както за интимните, така и за бизнес отношенията. След 16-ти се отдайте на заслужена почивка и малко уединение, да възстановите енергията си.

СКОРПИОН – неяснотата и объркванията в отношенията с партньор или с жени на работното ви място започват да се изясняват, но до края на месеца може все още да възникват спорове поради различия в ценностите или заради пари / имущество. Стремете се поне в семейството да сте по-компромисни и адаптивни. Можете да разчитате на помощ и подкрепа от страна на близък приятел или стар познат. След 16 септември постепенно грижите ще намаляват и взаимоотношенията с околните ще се изгладят. Само още малко търпение! Втората половина на месеца е благоприятна и за разрешаване на финансови дела и уреждане на документи. Пазете личните си тайни от колеги и роднини. Отделяйте повече от времето си за занимания с вашите деца или внуци. Грижете се за своето и на близките си здравето. Излизайте по-често сред природата, за да се заредите с положителна енергия.  

СТРЕЛЕЦ – месец септември не е от най-късметлийските ви месеци по принцип. Може да ви липсва достатъчно енергия и на моменти да не успявате да се справите с всички отговорности. През първата половина на месеца често ще възникват обърквания в отношенията с партньори, конфликти с хора от работното ви обкръжение. Внимавайте при работа с документи и договори. Не сте особено наблюдателни и сте склонни към грешки и пропуски, за загуба на документи, ключове или телефон. Този период е подходящ за реорганизация, довършване на работни проекти, ревизия и корекция на документацията (лична или служебна). Добрата новина е, че Марс във Везни ще ви помага да се справите с някои проблеми без сериозни щети за вас. Разчитайте на своите деца и близки приятели за помощ при нужда. След 22 септември навлизате в много по-спокоен и успешен период.

КОЗИРОГ – ще ви бъде трудно да балансирате между работните ангажименти и отговорностите в дома. Марс във Везни често ще ви изважда от равновесие и трудно ще премълчавате. Но трябва да избягвате спорове с по-висшестоящи и остра критика, за да не си създадете проблеми. Меркурий в Дева помага за добрата ви концентрация и разум в решенията. Първата половина на месеца е подходяща за явяване на поправителни изпити, подобряване на влошени в миналото взаимоотношения, корекции, задълбочени проучвания и самоусъвършенстване. Ако пътувате, внимавайте да не забравите важен документ на излизане от дома или за объркване с багажа. През втората половина на месеца директният Меркурий и добрите му аспекти с Юпитер и Уран ще помагат за неочаквани успехи, късмет в работата и в отношения със задгранични партньори, разрешаване на юридически въпроси.

ВОДОЛЕЙ – през първата половина на месеца може да възникнат трудности в отношенията с някое от децата ви или някакви грижи около член на семейството. Добър период за връщане на заеми или на жест към някого, изчистване на стари задължения и рефинансиране. Не взимайте нови кредити и не давайте пари в заем до 16 септември. Ако очаквате някакво финансиране на бъдещ проект, може да има забавяне. Възможни са трудности и напрежение от финансово естество или в интимните отношения. Марс във Везни, обаче, през целия месец ще ви зарежда с много енергия и увереност. Ще имате успех в изпити, конкурси, в договорни отношения, в контактите с висшестоящи хора и в развитието на юридически дела, ако има такива. Очаквайте добри новини през втората половина на септември, успешни изяви и повече поводи за радост от страна на децата ви. 

РИБИ – вие трябва да сте много по-разумни във финансовите дела и да не прекалявате с харченето на пари през този месец, за да не изпаднете в затруднения. Няма да особено спокойни и отношенията ви с постоянния или с бизнес партньора. Партньорът ви може да е настроен критично към някои ваши действия или черти от характера. Не премълчавайте, а споделяйте с партньора си, каквито и грижи да имате, за да не се отдръпне. Не започвайте нови партньорства до средата на месеца. При някои от вас може да има проблеми и от юридическо естество, забавяне на дела, трудно общуване и спорове с колеги или съседи. Но след 16 септември постепенно объркванията и трудностите ще отминават. Важно за вас е да сте по-приспособими, дипломатични и уверени в себе си. В работата си бъдете отговорни и по-концентрирани, не допускайте грешки. Пазете се от измами и интриги на 22 септември.


ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 1 след 16:30 ч., 3, 8, 10, 16, 17, 23, 24, 29 и 30 септември.
Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 6, 7, 13, 14, 15, 21, 22, 27 и 28 септември.
Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 4, 5, 11, 12, 19, 20, 25 и 26 септември. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2023:  

Последна четвърт – 07.09.2023 – 01:21 часа – Луна в Близнаци
Новолуние – 15.09.2023 – 04:40 часа – Луна в Дева
Първа четвърт – 22.09.2023 – 22:32 часа – Луна в Стрелец
Пълнолуние – 29.09.2023 – 12:57 часа – Луна в Овен

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.09.2023 от 13:35 ч. - 01.09.2023 до 16:25 ч.

03.09.2023 от 14:57 ч. - 03.09.2023 до 18:00 ч.

05.09.2023 от 19:46 ч. - 05.09.2023 до 23:06 ч.

08.09.2023 от 01:21 ч. - 08.09.2023 до 08:00 ч.

10.09.2023 от 15:47 ч. - 10.09.2023 до 19:36 ч.

12.09.2023 от 18:05 ч. - 13.09.2023 до 08:18 ч.

15.09.2023 от 16:49 ч. - 15.09.2023 до 20:44 ч.

18.09.2023 от 04:06 ч. - 18.09.2023 до 07:58 ч.

20.09.2023 от 13:21 ч. - 20.09.2023 до 17:06 ч.

22.09.2023 от 22:32 ч. - 22.09.2023 до 23:20 ч.

24.09.2023 от 23:05 ч. - 25.09.2023 до 02:29 ч.

26.09.2023 от 15:38 ч. - 27.09.2023 до 03:18 ч.

28.09.2023 от 23:57 ч. - 29.09.2023 до 03:17 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева