Какво се е случило с лицето на Лейди Гага? (ВИДЕО)

Лекари разкриват "тайната“ пластична хирургия на звездата

През ключалката
19:28 - 28 Октомври 2024
5056
Какво се е случило с лицето на Лейди Гага? (ВИДЕО)

Поп сензацията Лейди Гага непрекъснато изненадва и на моменти дори шокира околните с визията си. При това не само по отношение на облеклото, но и заради променящите се черти на лицето ѝ.

Факт, който буди интереса на естетическите специалисти и пластичните хирурзи, тъй като досега тя винаги е отричала да си е правила каквито и да било перманентни корекции.

38-годишната звезда, чието истинско име е Стефани Германота, е признавала, че се е подлагала на козметични корекции, включително филъри. Тя обаче винаги е отричала да е лягала на операционната маса.

И все пак експерти предполагат, че изпълнителката на Poker Face може да е имала хирургични намеси, включително ринопластика, отстраняване на мазнини около устните и дори операция за промяна на формата на ъглите на очите ѝ.

Във видеоклип в YouTube д-р Джоел Копелман, лицев пластичен хирург в Ню Йорк, споделя със своите абонати, че Гага може да се е подложила на противоречива нехирургична процедура за стягане на кожата, която той "не вярва, че си струва рисковете".

Изследвайки трансформацията на певицата през последните две десетилетия, специалистът сравнява нейна снимка от 2004 г., когато е на 18 години, където има "асиметрия на левия горен клепач спрямо десния" и "пълнота" на върха на носа.

До 2010 г. изпълнителката на Born This Way "започва да изглежда различно", отбеляза той.

Може да е имала ринопластика, като се има предвид, че носът й "изглежда по-тесен" и "има повече акценти на върха на носа".

Ринопластиката включва операция, която се извършва или от вътрешната страна на ноздрите - затворена ринопластика - или чрез малък разрез на носа. Чрез счупване и повторно позициониране на страничната носна кост, хирургът може също да намали ширината на носа и да постигне по-тесен външен вид.

"Освен това устните ѝ изглеждат по-пълни и тя вероятно използва някакви филъри, за да попълни и увеличи устните си", добави д-р Копелман.

Сравнявайки снимки на лицето й само една година по-късно, когато е на 25 години, "тя изглежда значително различно", отбеляза той също.

Клепачите ѝ вече са повдигнати, което предполага, че може да е имала процедура за повдигане на очите - странична кантопластика.

Това може да бъде постигнато и с конци, които се поставят под кожата, за да стегнат и повдигнат разхлабени или увиснали зони.

"Това обикновено е временна процедура, която според мен е свързана със значителен риск, защото е много временна и не вярвам, че си струва рисковете", каза д-р Копелман.

Резултатите от половинчасовата процедура обикновено траят около две години.

Младежкият вид на Лейди Гага през 2015 г., когато е на 29 години, може да се дължи на филър за устни и премахване на мазнините при бузите й.

"Тя е използвала грим в миналото, за да създаде това вдлъбнатина, но сега мисля, че има реална структурна промяна", добави той.

Отстраняването на букална мазнина, което може да придаде на лицето по-контурен вид, включва премахване на малко количество букални мастни натрупвания от бузите.

През 2018 г. Лейди Гага вероятно е имала операция на клепачите си, като се има предвид сегашната симетрия между двата клепача.

И все пак устните ѝ вече не са симетрично запълнени, което предполага, че инжекцията й с филър за устни "не е балансирана".

По-рано тази година д-р Гари Линков, топ американски пластичен хирург със седалище в Ню Йорк, също твърди, че Лейди Гага може да си е направила ринопластика, филър на бузите и устните, премахване на букална мазнина и ботокс.

В TikTok видео, видян повече от 18 000 пъти, той предположи, че тя може да си е направила и филър под очите, "повдигане на веждите, както и потенциална процедура за лифтинг на лицето".

Но звездата винаги е отричала да си е правила козметична операция. В интервю през 2013 г. в шоуто на Хауърд Стърн тя призна, че е пристрастена към филърите.

През 2011 г. тя също каза пред Harper"s Bazaar: "Никога не съм си правила пластична операция, има обаче много поп певци, които са си правили. Мисля, че насърчаването на несигурност под формата на пластична хирургия е безкрайно по-вредно от артистично изразяване, свързано с модификация на тялото."

Тя обаче добави: "Аз съм артист и имам способността и свободната воля да избера начина, по който светът ще ме вижда."