Какво се случва с патриарх Неофит?

Контактен е, гледаме да не го безпокоим, да се надяваме по-скоро да бъде изписан от болницата, лаконично заяви Емил Велинов

Новини
16:23 - 21 Декември 2023
7800
Какво се случва с патриарх Неофит?

Какво се случва с патриарх Неофит? Този въпрос не спира да си задава българският народ вече втора седмица. Информацията за здравословното състояние на главата на Българската православна църква продължава да бъде много строго пазена в тайна. Висшите духовници отказват всякакви подробности за здравето на дядо Неофит. Последните новини са от Никулден. 

Началникът на протокола на Светия Синод Емил Велинов заяви, че Негово Светейшество се възстановява и се чувства много добре, като уточни, че информацията му е от вчерашния ден, пише „Актуален глас“.

„Контактен е, гледаме да не го безпокоим, да се надяваме по-скоро да бъде изписан от болницата“, лаконично добави Емил Велинов. 

Той разкри, че Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще оглави празничните богослужения за Рождество Христово в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София. Най-младият владика ще застане начело на празничната служба на Бъдни вечер. Тя ще започне в 18:00 часа.

Дядо Антоний ще води и Светата литургия в храма на 25 декември. Началният й час е 9:30.