Какво ще пазаруват клубовете от Висша Лига според Betano

Спорт
12:56 - 10 Януари 2022 (обновена)
3231
Какво ще пазаруват клубовете от Висша Лига според Betano

Януарския трансферен прозорец може да спаси сезона за определени отбори. Въпреки, че трудно се намират големи звезди за зимни трансфери, отборите опитват да „закърпят“ дупките и да подсилят състава си за добре оформилите се битки за титла, топ 4, места в Европа и изпадане. Международния хазартен оператор Betano влиза в България и ще предложи на родните фенове всички мачове от втората половина на сезона в Англия. По тази причина, ще ви запознаем с най-вероятните позиции, на които ще се подсилят клубовете от Висшата лига.

Арсенал – централен полузащитник

Абумеянг и Лаказет са с изтичащи контракти, но все пак ще останат до края на сезона. Същото важи и за Еди Нкетиа. При това положение, „артилеристите“ едва ли ще се хвърлят за централен нападател, от какъвто определено имат нужда.

От друга страна, представянето на Томас Партей не е достатъчно постоянно, а и той ще отсъства до края на Купата на Африканските нации. Ако трябва да заложим в Бетано бг, Артета ще търси да се подсили с полузащитник, а възможните варианти са Бруно Гимараеш или Франки де Йонг. Дори и Джини Вайналдум може да бъде привлечен с наем до края на сезона, ако не предпочете да се завърне в Нюкасъл.

Астън Вила – дефанзивен халф

Те вече се подсилиха с Коутиньо, но се нуждаят от още стабилност в среда. Най-вероятното решение за Стивън Джерард е Ориол Ромеу от отбора на Саутхемптън.

Брентфорд – нападател

Иван Тони е доста солиден. Същото важи и за Браян Мбуемо. И все пак, „пчеличките“ нямат план Б и ще се нуждаят от още един офанзивен вариант. Медиите спекулират с имената на Сайд Бенрама, младият талант на Брага Витиня и младокът от Чемпиъншип Бренан Джонсън.

Брайтън – халф

Греъм Потър се нуждае от резерва на Мопе в атака, но възстановения Уелбек би бил достатъчно надеждна опция. Най-вероятно, „чайките“ ще търсят полузащитник, а интересът им към 18 годишния полски национал Каспер Кословски е повече от сериозен.

Бърнли – централен защитник

Бен Мий и Джейм Тарковски може да напуснат „черешките“, но не и преди Шон Дайш да е намерил солидна алтернатива. Потенциалните възможности са Калъм Чеймбърс от Арсенал и миналогодишното чудо на Ливърпул Натаниел Филипс.

Челси – ляв бранител

Договорите на 4-рима основни защитници изтичат в края на сезона, а Тухел вече трябва да търси алтернативи. Тежката контузия на Чиуел изостри нуждата от ляв бек, а потенциално решение е Люка Дин, който днес заяви, че иска да напусне Евертън.

Кристъл Палас – десен бек

Те са далеч от зоната на изпадащите и се подсилиха сериозно през лятото. Ако има отбор, който няма да прави нови трансфери през зимата, Бетано залага на „орлите“. И все пак, Патрик Виера ви се подсилил с десен защитник, ако пазарът предложи достатъчно атрактивна опция.

Евертън – полузащитник

„Карамелите“ вече взеха двама нови – Виталий Миколенко и Нейтън Питърсън. Рафа Бенитес иска да подсили и средата на терена, а под радара му попадат Денис Закариа от Гладбах и Бруно Гимараеш.

Лийдс – халф

Биелса не обича да прави трансфери през зимата, но отборът му се нуждае от сериозно подсилване в защита и в средата на терена.

Лестър – централен бранител

Суюнчу, Еванс и Фофана са с дългосрочни контузии, което ще принуди Брендън Роджърс да потърси нов партньор за Яник Вестегард. Най-реалистично изглежда привличането на Джеймс Томкинс.

Ливърпул – халф

Срещу Тотнъм и Челси се видя много ясно, че Клоп се нуждае от още варианти в средата на терена. „Червените“ са свързвани с Марсело Брозович, Кевин Кампъл и Флориан Грилитч.

Манчестър Сити – нападател

Сити е абсолютен Бетано фаворит за титлата. И все пак, заминаването на Феран Торес отваря вакантна позиция в нападението на Гуардиола. Естествено, Холанд винаги е надеждна опция. „Гражданите“ могат и да подновят интереса си към Хари Кейн.

Манчестър Юнайтед – халф

Рангник е изправен пред безброй проблеми, но Betano предполага, че първият му трансфер ще е в средата на терена. Деклан Райс, Амаду Хайдара и Бубакар Камара са сериозните варианти пред „червените дяволи“.

Нюкасъл – централен защитник

Клубът е свързван със всеки свободен играч и ще бъде най-активен на пазара. На този етап, най-сериозни са слуховете за привличането на Самуел Юмтити от Барселона.

Норич – дефанзивен халф

„Канарчетата“ харчиха сериозно през лятото, но катастрофалните резултати няма как да не предизвикат още инвестиции. Бившият играч на Ливърпул Педро Чиривея, който блести с екипа на Нант, е вариант номер 1 за Норич.

Саутхемптън – атакуващ халф

Хайзенхютел също бе активен през лятото, но сега се нуждае от нов номер 10. Такива футболисти са доста скъпи, но „светците“ ще се оглеждат за по-бюджетна възможност.

Тотнъм – атакуващ халф

Конте бързо пренареди отбора и „шпорите“ изглеждат все по-добре. Естествено, тимът се нуждае от подсилване във всяка фаза, но най-активно ще се търси разиграващ халф. Кристиян Ериксен е добра опция, но лондончани най-вероятно ще се насочат към Руслан Малиновски от Аталанта.

Уотфорд – централен защитник

Битката за оцеляване е безмилостна, а Уотфорд се нуждае от още стабилност в отбрана. Демагой Вида е доста добра опция, но Самир от Удинезе също може да пристигне на „Викаридж Роуд“.

Уест Хем – нападател

Михаел Антонио прави страхотен сезон, но головете постепенно започват да намаляват. Дейвид Мойс ще търси още нападатели. За сега, като най-вероятен трансфер изглежда този на Джеси Лингард, но „чуковете“ ще се оглеждат и за 9-ка.

Уулвърхемптън – нападател

Роман Сайс е ангажиран с турнира за Купата на Африка. „Вълците“ са стабилни в отбрана, като допуснаха само 14 гола за 19 мача. В атака обаче, нещата не се получават и отборът ще търси нови възможности.