Какво трябва да знаете , преди да си напомпате устните

Ако сте новобранец в разкрасяването, това е задължително четиво

Стил
17:06 - 16 Септември 2021
2568
Какво трябва да знаете, преди да си напомпате устните

Новобранки в оформянето на устни, обмисляте да се боцнете за пръв път? Не сте сами. Според статистическия доклад на Американското дружество на пластичните хирурзи за 2020 г., през миналата година в САЩ са извършени 13,2 милиона козметични, минимално инвазивни процедури, като 3,4 милиона от тях са с филъри за меки тъкани.

Ако все пак решите да "легнете под иглата" за по-сочни устни, важно е да намерите лекар, на когото имате доверие. консултацията преди същинската процедура ще ви помогне да определите какъв вид филър е най-подходящ за постигане на желаните от вас резултати.

Какво точно представляват инжекциите за устни?

Нека започнем с това какво филърите не са: постоянни. В зависимост от вида, който вашият лекар използва, те обикновено ще траят от 6 до 18 месеца. Настоящите, одобрени от FDA филъри, които лекарите използват, са направени от хиалуронова киселина, която се намира естествено в тялото и временно придава обем и форма.

Какъв тип филър да предпочета?

Има няколко различни вида филъри. Въпреки че всички те са сходни във формулата си, всеки се различава по дълготрайност, гъвкавост и колко стегнати и плътни ще направи устните ви. "В зависимост от конкретния проблем с устните, вашият дерматолог или пластичен хирург ще избере конкретен филър, който е най-подходящ за вас. Някои са по-добри за структурата на устните, докато други придават повече обем, а трети придават лека изпъкналост или могат да изгладят фините линии около устата."

Кой може да си направи устни?

Ако не сте доволни от природния размер на устните си, добрата новина е, че почти всеки може да се боцне в тази зона. 

Колко филър трябва да сложите?

Количеството филър, който вашият лекар използва, варира драстично в зависимост от размера на естествените ви устни и желания краен резултат. 

Колко струват инжекциите за устни?

Инжекциите за устни не са евтини. Въпреки че цената ще варира в зависимост от това къде живеете и колко филър използва вашият лекар, по наши наблюдения, цената на еднократна процедура варира между 400 и 600 лева. „Ако ви поискат по-малко, поемате риск с необучен ликар", казват експертите от бранша. 

Боли ли инжектирането в устните?

Накратко: да. Лекарите обикновено подготвят устните с обезболяващ крем, за да минимизират болката по време на процедурата, но също така могат да се използват лед или охлаждащи спрейове на базата на лидокаин.

Колко е времето за престой в клиниката и последващият дискомфорт?

Очаквайте да почувствате подуване и синини през първите 24 до 48 часа след процедурата. Тези странични ефекти могат да продължат от два до пет дни след инжектиране. За да се сведе до минимум рискът от подуване и натъртване, лекарите препоръчват поставянето на лед върху зоната веднага след инжектирането на филъра. Ако развиете сериозно подуване, вашият лекар може да ви предпише перорални лекарства за намаляване на възпалението.

Какво правим, ако не харесваме филъра за устни?

Въпреки че предварително дискутирате с лекаря желания вид, е напълно възможно на финала устните ви да не ви харесат. Филърът може да се разгради с ензим, но е желателно да се изчака 48 часа, преди да се вземат някакви прибързани решения. „Ако има асиметрия, бучка или ако размерът или формата не ви подхождат, продуктът може да бъде разграден с ензим в клиниката", обяснява експерт. "Тъй като устните се движат много, а и кожата там е тънка, често се появяват бучки. За щастие това е лесно решим проблем."