Какво вещаят звездите за април

Астро
08:30 - 02 Април 2023
3667
Какво вещаят звездите за април

ОВЕН – Марс в Рак през този месец ще повиши вътрешното ви напрежение, както и напрежението в отношенията ви с хората. Не предприемайте рисковани действия. Предпазвайте се от травми / наранявания, конфликти, сбивания, неприятности с властта и от инциденти. Това важи най-вече за родените в края на март и първите 10 дни на април Овни. Избягвайте по възможност пътувания на дълъг път и особено по вода, както и сериозни ремонти. Вземете превантивни мерки срещу обири, течове от съседи или наводнения в дома. Не са изключени и проблеми с канализацията при някои от вас, непредвидени разходи. След слънчевото затъмнение на 20 април родените на и около тази дата навлизат в нов етап от живота си, а не са изключени и съдбовни събития в рамките на 6 месеца. Време е за промени в личен или професионален план. На 20-ти не се натоварвайте. 

ТЕЛЕЦ – за вас месецът е изпълнен с повече разговори, преговори и пътувания. Може да възникне необходимост за разрешаване на семеен или имуществен въпрос. През този месец някои от вас ще са по-напрегнати емоционално, затова се предпазвайте от конфликти и инциденти. Тъй като Меркурий и Уран са във вашия знак, а от 20 април Меркурий е ретрограден, избягвайте пътуване на дълъг път, шофиране с високи скорости, покупка на автомобил или техника, подписване на дългосрочни договори, спорове с хора от обкръжението. Венера в Близнаци ще внесе усещането за липса на обич от страна на близките, финансова несигурност и разочарование. Плутон във Водолей е белег за сериозни промени в дългосрочен план при априлските Телци - налага сдържаност и търпение в общуването. Но ще получите подкрепа от приятел, ще възникват добри нови приятелства.

БЛИЗНАЦИ – доста по-ползотворен ще бъде месец април за вас. За разлика от предходните месеци, сега ще се чувствате по-стабилни и имате добри шансове за печалби до около 20 април, стига да не се хвърляте в необмислени нови начинания. След 20-ти може да има известни затруднения, обърквания или забавяне на делата. Избягвайте покупка на техника, автомобил или ценни книжа, взимане на нови заеми. Периодът е подходящ за продажби, творчески дейности, рефинансиране на кредити, явяване на поправителни изпити, ревизиране и преосмисляне на плановете и приятелствата. Венера в Близнаци след 10-ти ще ви вдъхнови и повиши желанието за забавления и любов. Но не забравяйте, че Сатурн вече е в Риби и трябва да сте отговорни в партньорствата и във финансовите дела. Възможни са разочарования и разходи около децата. Проверявайте и пазете документите.

РАК – повечето от вас ще се чувстват през този месец по-уверени и заредени с енергия. Но ще има и такива, които ще усещат напрежение. Ежедневието ви се очертава доста динамично. В никакъв случай не предприемайте рискове. Сега не е момента за това. Стремете се към стабилност, премисляйте добре ходовете си. Ще получавате подкрепата на партньорите си, на неочаквана такава и от страна на приятел / съмишленик. Не споделяйте лични тайни с другите около средата на месеца, за да не се разочаровате. След 20 април, в рамките на около 6 месеца, при много от вас предстоят промени в работен план. Възможни са смяна на шефове във фирмата ви, промяна на местоработата ви, повишение или израстване, конкурси. Избягвайте покупка на техника и автомобил след 20-ти, спорове с роднини / съседи. Среща със стар приятел или връщане на близък от чужбина ще ви зарадва. 

ЛЪВ – през този месец можете да разчитате на много успехи и изяви в обществото. В първите дни на април може да възникват известни финансови грижи, напрежение на работното място или спорове с роднини. Но каквото и да се случва до 20 април никой не може да ви отнеме късмета. Някои от вас ще осъществят пътуване до далечна дестинация, други ще получават похвали и награди за труда си. А трети ще се радват на успешни преговори със задгранични партньори, ще се гордеят с постиженията на своите деца. Първите 10 дни на април не са особено позитивни в интимен и финансов план, затова не рискувайте финансово и бъдете по-мили с любимия човек. Грижете се за здравето си след 20 април. Внимавайте за задкулисни игри и интриги. Ако имате планове за дългосрочно заминаване в чужбина, изчакайте поне до 20-21 май. Обмисляйте всичко добре до тогава.

ДЕВА – най-предизвикателните месеци за вас отминаха. Следва малко повече хармония и възможности за справяне с някои предизвикателства през април. Имате сили и мотивация. Налага се да сте по-гъвкави и приспособими в някои ситуации. Имате шанс да получите помощ и подкрепа, както и финансова при необходимост от страна на близък роднина или приятел. До около средата на месеца ще общувате много по-лесно и ще постигате по-добри резултати. След 20 април на някои от вас ще се наложи да преосмислят бъдещите си планове и ако не се чувствате удовлетворени от настоящата си работа, да я промените до края на годината. Довършете започнати задачи. Възможно е да получите неочаквано ново предложение за работа извън страната. Добър месец за реклама и преговори. След 20-ти бъдете внимателни в отношенията с партньори и опоненти, както и във финансовите дела.  

ВЕЗНИ – вие навлизате в един по-динамичен период на активност, като не е изключено известно напрежение на работното ви място. Възможна е смяна на шефове, повече отговорности или структурни промени. След 10 април Венера в Близнаци ще внесе повече хармония в личните ви и бизнес отношения, шанс за повече придобивки и приятни поводи за празнуване. Използвайте чара си и присъщите ви добри маниери в по-трудни моменти. Не реагирайте гневно, това няма да ви донесе успех. Много благоприятен месец за интимните връзки и разрешаване на финансови въпроси до 20 април. След 20-ти могат да възникнат финансови трудности, забавяне на плащания. Не се отпускайте, а потърсете допълнителна работа, ако е наложително, за да си помогнете временно. Ако всичко е наред, вземете отпуск и отидете за няколко дни на почивка. Ще се заредите с позитивна енергия. 

СКОРПИОН – партньорът ви се нуждае от забавления и разнообразие. Обръщайте му/й повече внимание и бъдете по-мили през първата половина на месеца. Направете всичко възможно интимният ви партньор да чувства, че е обичан и оценен от вас. С любов и разбиране всичко се преодолява. Вие сте непоколебими по природа, склонни към крайности в поведението. Ако имате твърде високи очаквания към партньорите си и реагирате гневно, може да последват раздори в отношенията и през втората половина на април да се дистанцират от вас (включително и бизнес партньори). С опонентите ще се справите лесно. След 20 април е подходящо време за довършване на изостанали задачи, поправяне на минали грешки и взаимоотношения, лечение и профилактика на заболявания. В добра позиция сте като цяло сега - имате нужните сили и подкрепата на звездите, за да успеете. 

СТРЕЛЕЦ – акцентът през този месец при вас са работата, здравето и финансовите въпроси. При някои от вас, които имат личен бизнес, може да има проверки и финансова ревизия от страна на контролни органи / протест на служители за неизплатени суми през втората половина на април. При други са възможни реорганизация на дейността или съкращения на персонал на работното място. Ако имате отдаден имот под наем, проверявайте за неплатени сметки, за да не ви изненадат неприятно наемателите. Склонни сте да пропускате някои важни детайли, но сега от вас се иска да сте по-наблюдателни, организирани и адаптивни. Проверявайте добре документите. Имате шанс да преодолеете неприятни моменти от минали ваши грешки. Ако сте си взели бележка и сте научили урока си, няма да ги повторите. Но ако не сте и ги повторите, има опасност от дестабилизация. 

КОЗИРОГ – вие сте най-устойчивия знак на Зодиака. Годината ви е обещаваща като цяло. Но през април трябва да се въоръжите с много търпение и да сте готови за борба. Тя може да е свързана с личния или с бизнес партньор, а може и да сте подложени на сериозен натиск от страна на конкурент. Но имайте предвид, че всеки противник или конкурент може да действа доста хитро и не така директно. Предпазвайте се особено от хора, които ви се представят за приятели. До около 20 април ще ви е най-напрегнато в ежедневието. След това идва времето за преосмисляне и реорганизация – на плановете, на взаимоотношенията с хора от обкръжението. Добър период за поправяне на грешки от миналото, за връщане на дълг или жест към някого, за да подобрите отношенията си. Месецът не е подходящ за капиталовложения и рисковани действия. Предпазвайте се от инциденти и неприятности.

ВОДОЛЕЙ – до около 20 април имате по-добри шансове са постижения и изяви в обществото. Месецът е наситен с повече динамика и искате или не, трябва да работите усърдно. Меркурий в Телец при болшинството от вас ще повиши вътрешното напрежение и на моменти може да реагирате много остро, особено у дома. При други Водолеи може да се наложи да се погрижат за свой близък или да разрешат стар семеен проблем. Ако имате ипотечен кредит, не са изключени затруднения по вноските. Вашата планета Уран управлява висшата нервна дейност, затова този месец се въоръжете с търпение и бъдете по-концентрирани. Не прекалявайте с работата, грижете се и за себе си. Намирайте време за отдих, разходки на чист въздух и забавления. След 20 април не купувайте нова техника за бита. Направете малък ремонт, преподредете някои мебели или дрехите в гардероба си.

РИБИ – ако не разпилявате енергията си, имате възможност да разгърнете голяма част от вашия потенциал с помощта на добрия аспект на Марс в Рак към Слънцето ви. Не чакайте нещо да ви дойде наготово, а работете упорито до 20 април. Венера ще бъде в Близнаци след 10-ти и при някои от вас тя може да повлияе по-неблагоприятно финансово и на връзките, ако не обръщате достатъчно внимание на любимия човек. Но Меркурий в Телец ще компенсира нейното влияние и ще разсъждавате доста по-земно и практично. След 20 април не купувайте нов автомобил или друга техника, не подписвайте нови договори и избягвайте спорове с роднини или съседи. Не е изключено да се наложи да ремонтирате наличния си автомобил, да изгубите или повредите важен документ, а това да наложи подновяването му. Шофирайте внимателно, пазете телефона си от загуба или кражба. 

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 5, 6, 12, 13, 18, 19, 20, 25 и 26 април.
Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 7, 8, 9, 13, 14, 20, 21, 27 и 28 април.
Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 2, 4, 9, 11, 16, 17, 23, 24 и 30 април.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ АПРИЛ 2023:  

Пълнолуние – 06.04.2023 – 07:34 часа – Луна във Везни
Последна четвърт – 13.04.2023 – 12:11 часа – Луна в Козирог
Новолуние (слънчево затъмнение) – 20.04.2023 – 07:12 часа – Луна в Овен
Първа четвърт – 28.04.2023 – 00:20 часа – Луна в Лъв

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

02.04.2023 от 09:03 ч. - 02.04.2023 до 13:57 ч.

04.04.2023 от 16:50 ч. - 05.04.2023 до 00:51 ч.

06.04.2023 от 15:43 ч. - 07.04.2023 до 09:29 ч.

09.04.2023 от 12:09 ч. - 09.04.2023 до 15:56 ч.

11.04.2023 от 13:48 ч. - 11.04.2023 до 20:33 ч.

13.04.2023 от 17:14 ч. - 13.04.2023 до 23:42 ч.

15.04.2023 от 18:16 ч. - 16.04.2023 до 01:57 ч.

17.04.2023 от 21:57 ч. - 18.04.2023 до 04:09 ч.

20.04.2023 от 07:12 ч. - 20.04.2023 до 07:29 ч.

22.04.2023 от 06:41 ч. - 22.04.2023 до 13:11 ч.

24.04.2023 от 15:15 ч. - 24.04.2023 до 21:58 ч.

27.04.2023 от 02:40 ч. - 27.04.2023 до 09:30 ч.

29.04.2023 от 13:53 ч. - 29.04.2023 до 21:59 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева