Какво вещаят звездите за февруари

Нещо за четене
09:01 - 01 Февруари 2023
5284
Какво вещаят звездите за февруари

ОВЕН – първата седмица на месеца стартирате по-динамично, заредени с много енергия и ентусиазъм. Имате много идеи и цели за бъдещето. Добре е да се настроите за промените и да започнете да планирате осъществяването им. Ще имате подкрепата на хората и по-лесно ще постигате желаното. Любовните отношения през този месец са изпълнени със страст, но е препоръчително да не давате повод за ревност, ако имате постоянен партньор. Така ще си спестите неприятни изживявания в партньорствата. Мисленето ви е сериозно, по-практични сте от обикновено. Но трябва и да проявявате повече разбиране в общуването, да разговаряте, когато възникнат проблеми. Бъдете по-внимателни с финансите през първата половина на февруари. През втората половина на месеца бъдете по-търпеливи в общуването с колеги и роднини. Шофирайте по-предпазливо и се предпазвайте от конфликти на 19 и 25.

ТЕЛЕЦ – имате възможност за по-добри приходи през този месец, но и разходите няма да са малко. През втората половина на февруари бъдете по-пестеливи. Не давайте пари в заем на приятели, защото вероятността да не ви ги върнат е голяма. Възможно е „прехвърчане на искри“ в партньорските отношения през първата половина на месеца. Но след 18 февруари ще се радвате на повече романтични мигове и положителни изживявания, а и ситуацията в бизнес план е по-благоприятна. Може на моменти да има напрежение в работата, но и добри възможности за успех в дейностите. След 21 февруари ще се чувствате по-стабилни и в хармония със себе си, а от там и в хармония с околните. При някои от вас може да възникнат грижи около близък или роднина, за когото ще се наложи да се погрижите. Имате звезден покровител в лицето на Юпитер и Венера, не се тревожете.

БЛИЗНАЦИ – в началото на месеца обръщайте повече внимание на близките и децата си. Не е изключено да възникнат грижи около дете или проблем в отношенията с любим човек. Не проявявайте крайно доверие в информацията, която ви дават околните, проверявайте и проучвайте. Предпазвайте се и от измами или кражби. Периодът до 17 февруари е доста благоприятен за вас в бизнес план - за преговори с чуждестранни партньори, подписване на договори, търговия, уреждане на документи, участие в конкурси и изпити. Но избягвайте скъпи покупки и големи капиталовложения. След 20 февруари работата ще се увеличи, но и придобивките ще са повече. Взаимоотношенията с близките и семейството ще са по-топли и пълноценни. Предпазвайте се от инфекции, грижете се за здравето си. Не се натоварвайте прекалено физически и емоционално. Внимавайте за интриги и конфликти в работата.

РАК – в началото на февруари може да изпитвате известна финансова нестабилност, поради появили се непредвидени разходи. Те може да са свързани с дома, с конкретни плащания за услуги, данъци или разходи по децата. Бъдете внимателни и за финансови загуби. Около 9 – 10 февруари се въздържайте от конфликти с роднини, партньори или съседи. На 18 и 19-ти шофирайте разумно и по-предпазливо. Личните и семейни отношения като цяло не са заплашени, стига да се съобразявате с нуждите на близките си. Появяват се необосновани страхове. Имате възможност да получавате по-добри приходи през втората половина на месеца, а след 19 февруари да осъществите плановете си безпроблемно. Ще се радвате на сплотеност и топлота в отношенията с любимите ви хора, а и с колегите. Интуитивно ще усещате техните чувства и настроения. Това ще ви помага и при взимането на решения.

ЛЪВ – емоциите ще се изливат твърде свободно и на моменти ще реагирате по-драматично около 4 – 6 и около 12 – 13 февруари. Бъдете по-сдържани през тези дни и не предприемайте рисковани действия. На успехи могат да разчитат юристите, преподавателите, творците, работещите със задгранични партньори, в сферата на науката, бизнеса, политиката, рекламната и издателска дейност. Имате възможност да разрешите успешно юридически и финансови въпроси, но след 20-ти. Тогава постепенно ще започнат да се увеличават и приходите, взаимоотношенията с партньорите ще са по-балансирани. Но все още не е дошло времето за сериозни капиталовложения. Бъдете разумни с финансите си, водете преговори, подготвяйте нужните документи или информация. Четете и проверявайте добре всеки договор преди подписване. Не разчитайте на помощта и не се доверявайте на приятели.

ДЕВА – до средата на месеца довършете някои служебни или лични ангажименти, писане и уреждане на документи, търговски сделки и т.н. Мисленето ви е логично, предпазливи сте и концентрацията ви е много добра. Настроени сте романтично и готови да изпълните всяко желание на любимите ви хора. Но не позволявайте да ви използват прекалено или да ви мамят. След 18 февруари нервната ви система е по-уязвима и е възможно да чувствате по-силно нервно напрежение, особено на работното място, където може да възникнат някои недоразумения и спорове. Работете внимателно с информация и документация. Не разчитайте друг да свърши работата, ако искате да бъдете свършена както трябва. Грижете се за здравето, щадете нервите си. Този месец не е от най-стабилните за вас във финансово отношение и за партньорствата ви. Стремете се към стабилност и в двете направления.

ВЕЗНИ – малко по-труден е периода до 19 февруари за вас във финансов план, а и на партньора си не можете да разчитате за финансова или емоционална подкрепа. На моменти може да се чувствате объркани или непълноценни. Но не се притеснявайте, това е временно. Балансът и хармонията за вас са важни, затова запазете спокойствие до тогава. Харчете само за най-необходимото и се стремете да запазите баланс в интимните и семейни отношения. Не се поддавайте на изкушения за спекулативни дейности и лесни пари. Някои от вас може да се почувстват поласкани от вниманието на колега / колежка на работното място, но това няма да ви донесе желания вътрешен мир. Втората половина на месеца е благоприятна за работещите в сферата на изкуството, на тайните служби и закона за разкриване на престъпления. След 20-ти очаквайте добри новини, изгодно предложение и стабилизиране.

СКОРПИОН – енергията ви през този месец е понижена. Планирайте така задачите си, за да избегнете напрежение и прекалено натоварване. Малко по-трудно ще осъществявате плановете си до около 19 февруари. През първите две седмици бъдете по-гъвкави в отношенията си с постоянния или с бизнес партньор/и. В интимните отношения са възможни спорове, прояви на ревност. Приходите ви са намалени, а не са изключени също повече разходи или загуба на средства. Но пък разумът и интуицията ще ви водят в правилната посока. След 19 февруари пътищата за реализиране на целите се отварят, а и енергията ви ще се повиши. Ще имате доста активни контакти, предоговаряния, пътувания. Но общуването с хората ще е по-изострено и е препоръчително да проявявате разбиране и търпение. Шофирайте внимателно и ако не е наложително, не пътувайте на дълъг път.

СТРЕЛЕЦ – през първите четири дни на месеца се предпазвайте от недоброжелателни / завистливи и агресивни хора. Не се доверявайте сляпо на всеки. Трябва да сте малко по-пестеливи и да не купувате нещо, което не е належащо. Енергията и ентусиазмът ви са повишени. До 19-ти имате по-добри възможности за успех и постигане на целите. След това ще срещате по-често пречки, а и силите ви ще са по-малко, за да се борите с тях. Учащите имат по-голям шанс за успех в изпити през първата половина на месеца. Между 16 и 20 може близък или любим човек да ви разочарова с отношението си. А ако имате собствен бизнес, наблюдавайте подчинените. Добре проверявайте всеки документ, който подписвате. Конкурентите ще се стремят да се наложат и да ви уязвят. У дома ще цари хармония и уют. Връзките и финансовите дела ще се развиват по-добре след 21 февруари.

КОЗИРОГ – имате големи амбиции да се утвърдите като авторитет и да материализирате идеите. Но по-мащабните идеи и проекти е най-добре да отложите за след месец април. Сега трябва да сте по-умерени във всичко. Трудолюбиви сте, мисълта ви е задълбочена и аналитична. Бъдете по-смели до около 20 февруари и работете със замах. Имате добри възможности да печелите добре, стига да не надскачате възможностите си. На 10 и 11 февруари някои от вас ще чувстват силно нервно напрежение или може да се появят сериозни страхове. Предпазвайте се от конфликти и шофирайте по-внимателно. Интимните отношения са романтични и топли. Очакват ви приятни придобивки в семейството и поводи за радост. След 20 февруари Венера и Юпитер в Овен ще ви стимулират и ентусиазират мощно. Това са планетите на любовта, придобивките и късмета. Но не рискувайте крайно.

ВОДОЛЕЙ – като въздушен знак вие се нуждаете от много въздух и свобода на действие. Но не забравяйте, че живеете в общество и понякога трябва да се съобразите и с другите хора. Забравете за всякакви рисковани действия и спекулации през първата седмица на месеца, особено около 5 февруари. Имате нетърпимост към забрани и ограничения, и може да „изригнете“ емоционално като вулкан. Може отношенията в семейството да са поизострени, да възникнат грижи около близък човек, да не достигат парите за всичко. След 19 февруари постепенно грижите ще намалеят, а взаимоотношенията ще се хармонизират. Много добър период за покупко-продажби, подписване на договори, пътувания. Ще се появят добри възможности за развитие и печалби. Потърпете още малко, от 7 март Сатурн ще бъде в знак Риби и най-сетне ще почувствате, че „въжето около врата ви се разхлабва“.

РИБИ – Венера и Нептун в Риби ви настройват романтично, а и желанието ви за забавления е силно. Склонни сте да се пускате по течението, но така може да пропуснете много добри шансове за успех и развитие. Уязвими са личните връзки и бизнес отношения. Не давайте повод за ревност на любимия човек, бъдете по-пестеливи и избягвайте капиталовложения до 20-ти. Съществува опасност някои от тайните ви да излязат наяве и да възникнат по-сериозни интриги, конфликти и неприятности. Възможни са и съдебни спорове при някои от вас. Имате нужда да останете насаме със себе си и да направите равносметка за важните хора и неща в живота ви. Не се поддавайте на влияние и съблазни. Месецът е благоприятен за хората на изкуството и шоу бизнеса. След 6 март Сатурн в Риби около 3 години ще ви дарява с това (за добро или лошо), което сте заслужили с миналите си действия.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 2, 3, 4 - ти до 11 ч., 10, 11, 17, 22, февруари.

Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 4 - ти след 11 ч., 5, 6, 12, 13, 18, 19, 25 и 26 февруари.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 7, 8, 15, 20, 21, 27 и 28 февруари.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2023:  

Пълнолуние – 05.02.2023 – 20:28 часа – Луна в Лъв

Последна четвърт – 13.02.2023 – 18:01 часа – Луна в Скорпион

Новолуние – 20.02.2023 – 09:06 часа – Луна в Риби

Първа четвърт – 27.02.2023 – 10:06 часа – Луна в Близнаци


ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.02.2023 от 13:58 ч. - 01.02.2023 до 22:11 ч.

04.02.2023 от 08:19 ч. - 04.02.2023 до 10:48 ч.

06.02.2023 от 16:15 ч. - 06.02.2023 до 23:14 ч.

09.02.2023 от 08:40 ч. - 09.02.2023 до 10:46 ч.

11.02.2023 от 18:41 ч. - 11.02.2023 до 20:34 ч.

14.02.2023 от 01:52 ч. - 14.02.2023 до 03:31 ч.

16.02.2023 от 03:06 ч. - 16.02.2023 до 06:59 ч.

18.02.2023 от 06:18 ч. - 18.02.2023 до 07:34 ч.

20.02.2023 от 04:00 ч. - 20.02.2023 до 06:56 ч.

22.02.2023 от 06:05 ч. - 22.02.2023 до 07:14 ч.

24.02.2023 от 09:22 ч. - 24.02.2023 до 10:29 ч.

26.02.2023 от 16:42 ч. - 26.02.2023 до 17:47 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“ до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.

Марги Паскалева