Какво вещаят звездите за февруари

Нещо за четене
14:30 - 31 Януари 2024
5528
Какво вещаят звездите за февруари

ОВЕН – периодът до 14 февруари този месец се очертава малко по-напрегнат само за родените след 10 април Овни. Концентрацията може да е свързана с работата и отношенията на работното място. Не бъдете нетърпеливи и не реагирайте твърде остро в контактите, особено с висшестоящи. При хората, които работят за себе си, може да възникнат грижи около близък или от друго естество. Трудно ще успявате да задържате и парите, които печелите. Ще се появяват непредвидени разходи. Втората половина на месеца ще е по-ползотворен и по-лесно ще се разбирате с околните, а и с партньора/ите. Ще получавате след 15-ти нови интересни предложения, ще се появяват нови идеи и ще получавате подкрепа от хората. Добър период за стартиране на нови проекти, за организационни и групови дейности, работа за конкретна кауза, срещи с приятели и за всякакви забавления. 

ТЕЛЕЦ – първата половина на февруари е доста по-спокойна и можете да разчитате на успехи. Имате чудесни възможности за постигане на целите, за изяви и победи, за ползотворни контакти с хора зад граница. Партньорствата ще са хармонични и ще чувствате емоционален и финансов комфорт. На 14 февруари Марс преминава във Водолей и съвпада с Плутон. Мощното влияние на този аспект ще усетят през втората половина на февруари родените в края на април Телци. Бъдете изключително внимателни за травми или инциденти, в интимните връзки, в бизнес партньорствата и финансите. Всички изброени теми могат неочаквано да се активират и да създадат голямо напрежение в ежедневието ви. Бъдете предпазливи за измами, кражби, конфликти с партньори или опоненти, както и физическа саморазправа. Не са изключени също неразбирателства с и грижи около децата.  

БЛИЗНАЦИ – при вас само през първата седмица на месеца може да има неразбирателства с околните и други проблеми от различно естество. На 5-ти бъдете предпазливи за хакерски атаки и измами. Преди 14 февруари не предприемайте по-рисковани действия и начинания. От 14-ти нататък пътищата ви се отварят и ще можете за известно време да поемете глътка въздух. Не забравяйте, че Сатурн (планетата на кармата и ограниченията) в Риби през цялата година е в неблагоприятно разположение към Слънцето ви. Изисква се от вас сериозно отношение и чувство за отговорност. През втората половина на февруари имате шанс да постигнете някои непостижими досега цели. Всичко, което е свързано с обучение, конкурси, сделки, реклама, пътувания, писателска и издателска работа, разрешаване на спорове ще има успех и ще се чувствате удовлетворени. Ще имате много сили и енергия. 

РАК – юнските Раци и родените през първите 10 дни на юли вече могат да си отдъхнат. Марс в Козирог до 13 февруари включително ще внася повече напрежение в работата и контактите за трета декада на Рак. Като премине Марс във Водолей на 13 февруари, обаче, до края на месеца ще трябва да бъдете доста по-гъвкави и да се приспособявате бързо в определени ситуации. Тези ситуации може да са свързани с финанси или контролни органи, ако имате бизнес. Сега не е време да рискувате и правите големи инвестиции. Просто включете силната си интуиция и не изпускайте нищо от поглед. Не се доверявайте, не приемайте твърде примамливи предложения. Може при някои от вас да възникнат проблеми около наследство, а ако продавате имот да се опитат да ви убедят да намалите цената му. Не бързайте и изчакайте. След 22 март всички трудности и пречки ще изчезнат. 

ЛЪВ – през втората половина на този месец (от 14 февруари) звездната енергия е доста мощна предимно за родените в края на юли Лъвове. Родените през август ще ги засегне по-скоро през март. Доста трудни и напрегнати ще бъдат вечерните часове на 14, 15 и 16 февруари. Уязвими са любовните връзки, партньорствата и финансовите въпроси. При някои хора са възможни силни преживявания от ревност и конфликти, които могат да стигнат и до насилие, особено жени. А при други да бъдат застрашени парите или друга собственост. Избягвайте пътувания на дълъг път през втората половина на месеца и ако шофирате, шофирайте безопасно. Марс и Плутон във Водолей след 14-ти могат да предизвикат опасности (особено между 14 и 22) - токови удари, експлозии, интернет измами, кражби, здравословни проблеми с кръвообращението, шокови състояния и т.н. 

ДЕВА – свършете най-важните си ангажименти до 13 февруари. До тогава енергиите ще ви подкрепят дори в най-смелите ви действия. От 14-ти нататък някои от вас ще се затрупат с работа, други ще се наложи да търпят раздразнителността на свои колеги. А това ще внесе емоционален дискомфорт и за вас. При трети може да се наложи да направят изследвания или започнат лечение поради здравословен проблем. Той може да е както при самите вас, така и с болен роднина. Но вие се стремете да се грижите и за себе си, тъй като сте уязвими за инфекции и силно нервно напрежение, което може да понижи имунитета ви. Работещите с документи, информация, пари, електричество или взривоопасни вещества да бъдат особено внимателни в работата. Отделяйте време за почивка и разходки на чист въздух.

ВЕЗНИ – постепенно емоционалното напрежение при родените в края на септември и първите 10 дни на октомври Везни ще започва да намалява. До 13 февруари включително по-неблагоприятното влияние на Марс в Козирог ще се усеща най-вече при родените след 10 октомври. Не се натоварвайте прекалено с работа и отговорности. Грижете се за себе си и здравето си. Не е препоръчително да рискувате, да предприемате нещо ново или разрешаването на някакъв важен за вас въпрос. Ако може да изчака, действайте смело след 14 февруари. Такава мощна енергийна „инжекция“ може да почувствате, че ще ви дойде като гръм от ясно небе. Навлизате в много силен период, а на 16-ти и Венера се присъединява към Марс и Плутон. Опитайте късмета си в лотарията. Може да получите неочаквана новина или семейна придобивка, а и любовта обещава горещи преживявания.  

СКОРПИОН – малко по-трудно ще постигате съгласие и разбирателство с хората, тъй като ще чувствате вътрешно напрежение и лесно раздразнение, но поне до 13-ти има възможност да успявате да разрешавате каквито и да било въпроси. Този период е по-благоприятен – за обучение или изпити, за преговори, договорни отношения, за разрешаване на документални въпроси или взаимоотношения с роднини. От 14-ти до края на месеца може да стане по-сложно и да възникват сериозни конфликти, особено при родените в края на октомври и първите 10 дни на ноември. Акцентът пада върху любовта и дома. Може да възникнат проблеми във връзките/брака, финансови или грижи около член в семейството. Вземете превантивни мерки срещу течове, запушване на канали, обири, експлозии. Преди да излезете от дома си проверявайте дали сте изключили електрическите или газови уреди.

СТРЕЛЕЦ – периодът до 14 февруари се очертава доста печеливш и успешен за вас, стига да не прекалявате с харченето. След 14 февруари се подгответе за голяма активност в общуването с хора – с роднини или служебно. Като цяло месецът може да е изключително ползотворен, стига да не прибързвате. Обмисляйте и планирайте добре целите си. Някои от вас може да предприемат важно пътуване, други да подписват договори, да сключват важни бизнес или имотни сделки. Добър месец за подаване и уреждане на документи, за обучение и изпити, за взаимоотношенията с най-близките хора. Най-важните задачи свършете до 23 февруари, тъй като след това може да възникнат затруднения както в комуникациите, така и в разрешаването на други важни дела. Ще сте склонни към грешни решения и ще срещате неразбиране. Внимавайте за повреди в електроуредите, както и за течове от съседи след 23. 

КОЗИРОГ – до 13 февруари дните ви са успешни за болшинството от вас, особено при родените след 10 декември. Ще се радвате на много топлота в семейството и страст в интимните отношения, на добри приходи и печалби. Можете да опитате и късмета си в лотарията. Децата и внуците ще ви карат да се чувствате горди с постиженията си. Онези от вас, които се занимават със спорт, изкуство, политика или собствен бизнес ги очакват победи, признание и уважение, високи постижения и награди. След 13 февруари е препоръчително да не предприемате капиталовложения, да бъдете особено внимателни във финансите и да не рискувате. Звездите се подреждат предизвикателно и трябва да се предпазвате от кражба/загуба на пари или ценности, измамни предложения, както и онлайн покупки. Не давайте поводи за ревност на партньора, избягвайте нови интернет връзки.

ВОДОЛЕЙ – през първите две седмици на месеца родените след 10 февруари Водолеи е препоръчително да са малко по-далеч от шума и динамиката на ежедневието. Ще се чувствате по-добре емоционално, а и ще се заредите с нужната енергия за дните след 13-ти. Не казвам, че трябва да се скриете и да не ходите дори на работа, ако не сте в отпуск. Но се дистанцирайте всеки път, когато имате възможност. От 14-ти Марс и Плутон във Водолей ще ви зареждат с мощна енергия и воля, първоначално родените в края на януари, а по-късно и останалите Водолеи. Във вечерните часове на 16-ти към тях ще се присъедини и Венера. Ще ви връхлитат нови и щури идеи. Ще ви се прииска да промените дори нещо във външния си вид, да се харесвате повече на себе си и на другите. Ще сте вдъхновени, настроени за любов и романтика. Но не бива да рискувате в нищо и да не давате пари в заем. 

РИБИ – нали помните препоръката ми за тази година? От вас се изисква да сте много отговорни във всички свои действия, ако искате да не ви наказва. През първите две седмици общуването ще е по-леко. Можете да правите планове за бъдещи дейности или проекти. Често ще ви се приисква да сте сред приятели и да се забавлявате. Ако имате да решавате или предприемате действия по важни въпроси, свършете го до 13-ти. След 13 февруари ограничете купоните и алкохола. Податливи сте на влияние и е добре да подбирате хората в обкръжението си. Венера, Марс и Плутон ще са в неблагоприятен аспект с Юпитер - не трябва да подхождате непочтено към хората, да нарушавате законите. Забравете и за хазарт, особено мъжете. Може да възникнат проблеми със закона, да загубите много пари. Грижете се за здравето и за любимия човек. Не прекалявайте в нищо, за да избегнете неприятности.


ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 1, 8, 13, 14, 20, 27 и 28 февруари.

Подвижни знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 4, 5, 6, 10 след 15:43 часа, 11, 17, 18, 24, 25 и 26 до 16:30 часа - февруари.

Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 2, 3, 8 след 16 часа, 9, 10 до 15:43 часа, 15, 16, 21 след 15:30 часа, 22, 23 и 29 февруари. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2024:  

Последна четвърт – 03.02.2024 – 01:18 часа – Луна в Скорпион
Новолуние – 10.02.2024 – 00:59 часа – Луна във Водолей
Първа четвърт – 16.02.2024 – 17:01 часа – Луна в Телец
Пълнолуние – 24.02.2024 – 14:30 часа – Луна в Дева

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.02.2024 от 11:03 ч. - 01.02.2024 до 22:37 ч.

04.02.2024 от 05:24 ч. - 04.02.2024 до 08:28 ч.

06.02.2024 от 07:06 ч. - 06.02.2024 до 14:08 ч.

08.02.2024 от 09:52 ч. - 08.02.2024 до 15:59 ч.

10.02.2024 от 00:59 ч. - 10.02.2024 до 15:42 ч.

12.02.2024 от 14:31 ч. - 12.02.2024 до 15:26 ч.

14.02.2024 от 12:20 ч. - 14.02.2024 до 17:02 ч.

16.02.2024 от 17:01 ч. - 16.02.2024 до 21:39 ч.

19.02.2024 от 05:20 ч. - 19.02.2024 до 05:25 ч.

21.02.2024 от 08:38 ч. - 21.02.2024 до 15:40 ч.

23.02.2024 от 06:18 ч. - 24.02.2024 до 03:37 ч.

26.02.2024 от 09:35 ч. - 26.02.2024 до 16:29 ч.

27.02.2024 от 20:21 ч. - 29.02.2024 до 05:09 ч. 

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева